رئیس مؤسسه آینده روشن در نشست خبری صبح امروز یکشنبه 16 اردیبهشت از برگزاری سومین همایش بین المللی دکترین مهدویت با شعار "آرمان پیوسته بشر"در روزهای 4 و 5 شهریور با سخنرانی رئیس جمهور خبر داد و تأکید کرد: اهمیت مهدویت در مذهب شیعه به قدری است که در میان آموزه های دینی تنها آن را می توان همپای توحید و نبوت دانست.

حجت الاسلام مسعود پورسیدآقایی رئیس مؤسسه آینده روشن  ودبیر سومین همایش بین المللی دکترین مهدویت که در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی برگزار می شود گفت: این همایش طی روزهای 4 و 5 شهریورما امسال (12 و 13 شعبان و 26 و 27 آگوست ) در سالن اجلاس سران با سخنرانی افتتاحیه رئیس جمهور و حضور اعضای عالیرتبه کشوری و لشکری، نخبگان علمی حوزه و دانشگاه از داخل و خارج برگزار می شود.

حجت الاسلام پورسید آقایی تصریح کرد: در عصر حاضر رویارویی اسلام با مکاتب مختلف ضرورت نیاز به مدلهایی در بافت اجتماعی را مورد تأکید قرار می دهد از این رو ما نیازمند تولید نظریه در بحثهای اجتماعی هستیم. ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی در این رابطه نظریه پردازی کرده اند. چرا که مهدویت و موعود گرایی از این ظرفیت برخوردار است که در تمام ابعاد زندگی به ویژه ابعاد سیاسی نظریه پردازی کند و این امر با نگاهی به کارکردهای کلان مهدویت در عرصه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ثابت می شود.

وی با اشاره به این کارکردهای کلان گفت: رویکرد همایش امسال حقوقی و سیاسی انتخاب شده و در فراخوان خود از دانشمندان سراسر دنیا درخواست کردیم ما را یاری کرده از این انرژی فوق هسته ای که در دست شیعه و حتی ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی وجود دارد استفاده کنیم. باید به این حقیقت توجه کرد که کارکردهای این موضوع در مذهب شیعه بیش از سایر مذاهب است، اگر چه تاکنون تنها در حد روشن کردن یک چراغ از آن استفاده کرده ایم درصورتی که رمز حیات ما تلقی می شود.

دبیر سومین همایش بین المللی دکترین مهدویت با اشاره به حدیث "من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة" که آن را حدیث متواتر میان اهل سنت و شیعه می دانند گفت: این حدیث رمز هویت ما است.

حجت الاسلام پور سید آقایی همچنین معنای دکترین مهدویت را نظریه پردازی دانست و آن را مهمترین عرصه تولید علم توصیف کرد که مغفول مانده است. دکترین مهدویت در گذشته برای مبارزه با بهایت استفاده شده و به تازگی در رابطه با ملاقات با امام عصر مورد استناد قرار می گرفته که سطح بحث را تنزل داده است.

رئیس مؤسسه آینده روشن با اشاره به عرصه های گستره نظریه پردازی در این باره و عرصه گستره هنری آن گفت: نگاه خاص علمای شیعه به موعود که وی را "حی" می دانند باعث شده ما از سایر مذاهب، فرق و حتی ادیان ممتاز شویم. به طوری که قریب 10 هزار روایت درباره مهدویت در مذهب تشیع وجود دارد که در رابطه با هیچ آموزه دینی چنین تعداد روایتی وجود ندارد که از لحاظ اهمیت می توان تنها آن را همپایه توحید و نبوت دانست.

دبیر این همایش همچنین به علت این که مهدیت دارای کارکردهای مهم و حیاتی بوده و به نوعی می توان کارکردهای آن را بی بدیل دانست استدلال کرد که شعار امسال همایش "آرمان پیوسته بشر" انتخاب شده است چرا که اعتقاد به منجی گرایی تنها آرمانی است که همواره همراه بشر بوده است.

مفهوم ‌شناسی و روش‌شناسی؛ مباحث نظری؛ حکومت و جامعه اسلامی در عصر غیبت؛ حکومت و جامعه اسلامی در عصر ظهور  چهار محور پیشنهادی این همایش بوده که هر کدام دارای چند عنوان است.

دبیر همایش گفت: تا کنون ده ها مقاله از داخل و خارج به شورای علمی این همایش ارسال شده و پس از بررسی در صورت اخذ امتیاز لازم از آنها برای شرکت و ارائه مقاله خود دعوت خواهد شد.

بر اساس اظهارات وی شرکت کندگان چون سال گذشته با رئیس جمهور دیدار کرده و پس از همایش از مراکز علمی، فرهنگی و تاریخی قم، اصفهان و مشهد دیدار می کنند.

حجت الاسلام دکتر سید اسد الله آوایی معاونت بین الملل مؤسسه آینده روشن نیز اظهار داشت: سال گذشته از 37 کشور جهان میهمان دعوت کردیم که از تمام کشورها به جز کشورهای آمریکا لاتین در این همایش شرکت داشتند.

وی نحوه برقراری ارتباط با شخصیتهای خارجی را به سه طریق توصیف کرد که روش اول ارسال نامه الکترونیکی به گروه های اسلام شناسی دنیا، مراکز شیعه و شخصیتهای برجسته، یاری گرفتن از سازمانها و نهادهایی چون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مجمع جهان تقریب مذاهب و همچنین دعوت برخی شخصیتهای برجسته خارجی به صورت ویژه که در برخی مواقع مقالاتی همراه خود می آورند اما تنها حضور آنها در همایش حائز اهمیت است.

وی تعداد مقالات خارجی دریافتی را 20 مقاله تخمین زد که از کشورهای آلمان، مصر، مراکش، پاکستان، اندونزی، غنا، آمریکا، الجزایر، سوریه، ژاپن و انگلیس در پاسخ به فراخوان 5 زبانه همایش ارسال شده است.

همایش دکترین محدویت در محور حکومت و جامعه اسلامی در عصر ظهور به موضوع مهدویت و نظریه ‌پردازی در حوزه سیاسی، روش ‌شناسی در مباحث حقوقی و سیاسی مهدویت و بررسی تطبیقی مفاهیم سیاسی و حقوقی در اندیشه معاصر و مهدویت می پردازد و در محور مباحث نظری موضوعاتی چون آرمان‌شهر مهدوی، مهدویت و فرجام‌شناسی در اندیشه سیاسی، مهدویت و فرجام ‌شناسی از نگاه اندیشمندان مسلمان، بررسی تطبیقی حکومت حضرت مهدی با مدل‌های معاصر حکومت، مهدویت و حقوق بشر مهدویت و جهانی شدن را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.

سومین همایش بین المللی دکترین مهدویت در محور حکومت و جامعه اسلامی در عصر غیبت، افق بیست ساله جمهوری اسلامی در پرتو آموزه مهدویت ، دولت زمینه‌ساز ظهور، آسیب‌شناسی سیاسی ـ اجتماعی فرهنگ انتظار، نقش آموزه انتظار در شکل ‌گیری جنبش‌های اسلامی و نظام‌های سیاسی معاصر ، رسانه ملی و فرهنگ انتظار را مورد بررسی قرار می دهد.

در آخرین محور پیشنهادی این همایش که با عنوان حکومت و جامعه اسلامی در عصر ظهور ارائه شده مبانی و اهداف حکومت جهانی حضرت مهدی (عج)، ساختار حکومت حضرت مهدی (عج) ، جایگاه نهادهای حقوقی و سیاسی در حکومت جهانی حضرت مهدی (عج)، نقش رأی و مشارکت عمومی در حکومت مهدوی ، قانون و قانونگذاری در حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) مورد بحث و تبادل نظر کارشناسان، اساتید و نخبگان حوزه و دانشگاه قرار می گیرد.