خسرو دانشجو گفت : در جلسه امروز شورای شهر درباره انتخاب سرپرست و یا ادامه کار شهردار کنونی بحثهایی زیادی صورت گرفت و جمع بندی نهایی به جلسه بعدی موکول شد و تا جمع بندی نهایی شورا ، قالیباف به کار خود در شهرداری ادامه می دهد .

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو دانشجو در حاشیه برگزاری دومین جلسه شورای سوم شهر تهران در مورد بررسی های انجام شده در خصوص انتخاب شهردار جدید تهران، به خبرنگاران گفت : هر 15 نفر عضو شورا نسبت به این که شهردار آینده باید چه خصوصیاتی داشته باشد هیچ اختلاف نظری ندارند.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت : طبق قانون سه ماه برای شورا در مورد انتخاب شهردار در نظر گرفته شده که از هم اکنون تا انتخاب شهردار تصمیمات و بررسیهای لازم صورت می گیرد.

دانشجو گفت : همدلی و همسویی در شورا از جمله مواردی است که باعث می شود شورا موفق تر عمل کند . بنابراین آرامش و همدلی در شورا مدنظر است . این آرامش تا کنون وجود داشته و همچنان امیدوار به ادامه آن هستیم.

وی در مورد جایگاه قالیباف به عنوان شهردار تهران برای انتخاب در دوره بعد گفت : قالیباف و یا هر فردی دیگری که قرار است در موردشان صحبت شود، حتما به شورا دعوت خواهند شد که برنامه های خود را ارائه کنند . پس از این که برنامه ها ارائه شد نسبت به این که باید انتخاب شهردار به چه ترتیبی باشد، گام به گام حرکت خواهیم کرد.

دانشجو افزود : اگر قالیباف هم کاندیدا شده و نسبت به بحث در مورد انتخاب وی در شورا، تمایل داشته باشد برنامه هایشان را خواهیم گرفت و بررسی خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که طولانی تر شدن انتخاب شهردار بحث را سیاسی تر می کند گفت : هم اکنون در جلسه دوم شورای سوم قرار داریم و بر اساس قانون اولین جلسه ای است که در مورد انتخاب شهردار بحث و گفتگو می کنیم پس نمی توان انتظار داشت که بعد از یک یا دو ساعت بحث مهمی نظیر انتخاب شهردار، به نتیجه نهایی برسد.

دانشجو گفت : باید شهرداری که در راس امر قرار می گیرد، بتواند با قوت و حمایت هر چه بیشتر شورا، کارش را دنبال کند بنابراین ضمن این که انتظار مردم تهران مبنی بر انتخاب هر چه سریع تر شورا را تائید می کنم سعی خواهد شد در حداقل زمان بتوانیم شهردار تهران را انتخاب کنیم.

وی در مورد غیر علنی بودن جلسه امروز شورا گفت : جلسه امروز غیر علنی نبود بلکه جلسه علنی بدون حضور مستمع بود.

دانشجو گفت : هنوز در مورد این که بخواهیم سرپرست برای شهرداری انتخاب کنیم به نتیجه نرسیده ایم و این نیاز به بررسی بیشتر دارد که ادامه این بررسی به جلسه بعدی موکول شده است.

سخنگوی شورای شهر تهران توضیح داد : در این زمینه دو تفسیر حقوقی وجود دارد که یکی این است که الان شهرداری باید سرپرست داشته باشد و تفسیر دیگر این که شهردار کنونی می تواند تا زمان انتخاب شهردار بعدی به کارش ادامه دهد که این تفاسیر مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و بحث در این خصوص همچنان ادامه دارد.

وی گفت : هم اکنون قالیباف با توجه به این که در نیمه دوره چهار ساله دوم انتخاب شد، دو تفسیر وجود دارد یکی این که وی به صورت قانونی می تواند به فعالیت خود ادامه دهد تا شهردار انتخاب شود و تفسیر دیگر این که باید سرپرست انتخاب شود که جمع بندی در مورد این تفاسیر به نتیجه نهایی نرسید و قرار شد از کارشناسان حقوقی در این مورد کمک بگیریم تا در جلسه بعدی به نتیجه نهایی برسیم.

دانشجو در مورد شایعاتی مبنی بر این که تعدادی از اعضای شورا جزء گزینه ها برای شهردار شدن هستند، گفت : در هیچ جای قانون ذکر نشده که عضو شورا نمی تواند خود را به عنوان کاندیدای شهردار معرفی کند اما تا کنون هیچ یک از اعضا به صورت رسمی خود را برای این انتخاب کاندیدا نکرده اند.

وی در مورد مشخصات شهردار تهران که در شورا به اتفاق نظر رسیده اند، گفت : شهرداری که می خواهد انتخاب شود باید دیندار و امانتدار باشد. مدیریت، کفایت ، کارآمدی و توانمندی به عنوان شاخص بعدی در نظر گرفته شده است. علم و شناخت نسبت به شهر نیز از شاخصه های  شهر تهران است.

دانشجو گفت : شورایی عمل کردن و تعامل از دیگر مشخصات شهردار انتخابی است . تعامل و حسن سلوک با مردم نیز از دیگر مشخصات شهردار است . انضباط مالی و اداری در شهرداری، از دیگر مشخصات شهردار انتخابی است.

وی افزود : شهردار باید برنامه داشته و به این برنامه ها پایبند باشد. شهردار باید فقط برای شهر باشد یعنی حقوق مردم و شهر را اصل قرار دهد و برای شهرش فعالیت کند.

دانشجو در مورد انتظارات از شهردار آینده گفت : داشتن دیدگاههای فرهنگی، انسانی و اجتماعی از جمله انتظارات از شهردار آینده است . شهردار باید قدرت استفاده از توان و قدرت اجتماعی و نیز جلب مشارکت عمومی را در حل معضلات و مشکلات مردم داشته باشد.

وی گفت : ایجاد و استفاده از نخبگان و فرهیختگان و استفاده و جلب نظرات آنها در مدیریت شهری خود از دیگر انتظارات از شهردار آینده است. شهردار آینده باید جسارت و شجاعت در تصمیم گیریها را داشته باشد. مدیریت فعال و حاضر در شهر، حضور در بین مردم، شهرداریها و زیر مجموعه های آن نیز از دیگر انتظارات است.

دانشجو افزود : جامع نگری و دیدن همه عرصه ها و تخصصها در کنار یکدیگر از دیگر انتظاراتی است که در مورد شهردار آینده عنوان شده است. داشتن رویکرد تامین درآمد پایدار برای شهر نیز از دیگر انتظارات است چون هم اکنون مشکل کسب درآمد و تعریف درآمد پایدار وجود دارد بنابراین شهردار باید با برخی آیتمهای درآمد زا این مشکل را حل کند.

وی در مورد کمیسیونهای شورای شهر تهران گفت : کمیسیون فرهنگی شامل مسجد جامعی، ساعی، آباد، دبیر و طلایی است. کمیسیون عمرانی شامل شکیب، ابتکار، چمران ، شیبانی و دانشجو است. کمیسیون برنامه و بودجه شامل خادم، بیادی، کاشانی، نجفی و احمدی نژاد است.

وی افزود: در اولین جلسه کمیسیونها رئیس این کمیسیونها نیز با رای گیری بین خود اعضای کمیسیون، انتخاب می شوند.