فاطمه خمسه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۴ میلیون نهال در ۲۰ نهالستان مجوز دار استان تولید میشود که از این تعداد نهال تولیدی حدود ۷۰۰ هزار اصله نهال دارای شناسه هستند.
وی اضافه کرد: همچنین ۲ نهالستان به صورت شرکتهای دانش بنیان فعالیت دارند که انواع پایههای کشت بافتی (هسته دار و دانه دار) را تولید میکنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در ادامه گفت: یکی از ارکان اساسی احداث باغ و تولید تجاری میوه؛ استفاده از نهال پیوندی مرغوب، سالم، قوی و مطمئن از ارقام مختلف میوهجات اصلاح شده و پرمحصول برای هر منطقه میباشد بنابراین احداث باغ با نهالهای نامرغوب، ضعیف و غیرمطمئن از نوع رقم دلخواه؛ کاری بیهوده و هدر دادن سرمایه است.
خمسه افزود: در سالهای اخیر به طور متوسط سالانه چهار میلیارد ریال یارانه نهال در توسعه باغات استان بخصوص در زمینه زیتون، پایههای رویشی و کشت بافتی، گیاهان دارویی و باغات دیم و اراضی شیبدار (بادام – انگور- فندق-گل محمدی و…) به باغداران پرداخت شده است.
به گفتهی وی؛ در سال ۹۸ طی دو مرحله اعتباری به میزان ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال به توسعه باغات استان تخصیص داده شده است.
خمسه به باغداران استان توصیه کرد: در زمان احداث باغ؛ نهال تهیه شده میبایست از نهالستانهای دارای مجوز تولید خریداری و هرنهال دارای شناسه یا لیبل بوده که اصالت آن محرز شده باشد.
وی گفت: نهالها باید دارای گواهی بهداشت یا سلامت از لحاظ عدم آلودگی به آفات و بیماریها باشد و نوع نهال مورد تقاضا متناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه انتخاب شود.
خمسه اضافه کرد: نهال استاندارد بایستی در زمان فروش دارای ریشه کافی و سالم باشد و نهال پیوندی دارای پایه و پیوندک کاملأ مشخص و عاری از هرگونه آفت، بیماری، نماتد و بذر علفهای هرز باشد.