ایرج حریرچی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به روند اجرای طرح تحول سلامت در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: با توجه به تأکیدات رئیس جمهور و وزیر بهداشت، بستههای اصلی طرح تحول سلامت که شامل کاهش پرداختی از جیب مردم و عدم ارجاع بیماران بستری به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و ملزومات پزشکی است، با قوت بیشتری در سال آینده دنبال خواهد شد.
وی همچنین بر تأمین پزشک و امکانات بهداشتی و درمانی در مناطق محروم و کم برخوردار تاکید کرد و افزود: این بستههای طرح تحول سلامت با شدت بیشتری نسبت به قبل پیگیری میشود.
معاون کل وزارت بهداشت، به بستههای جدید طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: بستههای جدید بهداشتی در قالب پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع، غربالگری فشار خون، پویش هر خانه یک پایگاه سلامت، دنبال خواهد شد.
حریرچی به اجرای طرحهای عمرانی وزارت بهداشت در مناطق محروم و کم برخوردار اشاره کرد و افزود: ایجاد مراکز بهداشتی و تختهای بیمارستانی در قالب پویش ۲۰۵۰ اجرا میشود.
وی توضیح داد: قرار است بر اساس این پویش، در ۲۰ هفته و هر هفته ۵۰ پروژه بهداشتی و درمانی با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار به بهره برداری برسد که در مجموع شامل ۱۰۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی میشود.
معاون کل وزارت بهداشت، در ارتباط با بودجه سال آینده این وزارتخانه و حوزه سلامت کشور، گفت: با توجه به مضیقههایی که دولت در منابع مالی دارد و مشکلات ناشی از تحریمها و محدودیتهایی که در فروش نفت ایجاد شده است، در سال ۹۹ مطابق روال معمول، بودجهای منطقی برای حوزه بهداشت و درمان کشور پیش بینی شده است.
حریرچی در خصوص ارز دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده، افزود: با حمایت دولت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، برای سال ۹۹ نیز به دارو و ملزومات پزشکی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص خواهد یافت.
وی ادامه داد: به رغم تحریمهای بانکی برای انتقال پول، اما ذخیره دارویی و ملزومات پزشکی مصرفی، از وضعیت خوبی برخوردار است.
معاون کل وزارت بهداشت، در ارتباط با وضعیت تعرفههای پزشکی در سال آینده، گفت: جلسات مقدماتی انجام شده و امیدواریم با توجه به امکانات و پیش بینیهای لازم، تعرفهها در حد قابل قبولی به تصویب برسد.
حریرچی در خصوص مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تأمین اجتماعی و جلسهای که در روزهای اخیر با حضور معاون اول رئیس جمهور به منظور بررسی روند پرداخت مطالبات وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: توافقات بسیار خوبی قبل از این جلسه و در این جلسه صورت گرفته و نهایی شده است که امیدواریم بزودی محقق شود.
معاون کل وزارت بهداشت، با اشاره به رویکرد بسیار مناسب سازمان تأمین اجتماعی در همراهی با وزارت بهداشت برای پرداخت مطالبات، گفت: با توافقاتی که در جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور به عمل آمده است، افق روشنی پیش روی وزارت بهداشت برای دریافت مطالبات از سازمان تأمین اجتماعی، قرار گرفته است.
حریرچی در خصوص موضوع ارجاع بیماران بستری به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و ملزومات پزشکی، افزود: در ابتدا این برنامه در بیمارستانهای دولتی اجرا شد و حالا این بخشنامه شامل بیمارستانهای خصوصی و عمومی غیر دولتی نیز میشود، به طوری که هیچ بیمارستانی حق ندارد بیمار بستری را برای تهیه دارو و ملزومات پزشکی به خارج از بیمارستان ارجاع دهند.
معاون کل وزارت بهداشت، گفت: مردم و بیماران در صورت مواجه شدن با چنین تخلفاتی، موضوع را با ۱۹۰ در میان بگذارند و مطمئن باشند که پیگیری و برخورد قاطع خواهد شد.