به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا وارثی در پنجمین نشست اجرای آزمایشی طرح درمان دادگاه مدار استان قزوین که با حضور علیمحمد زنگانه مدیر کل پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و مجید رضازاده معاون توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، اظهار داشت: حدود دو سال است که دادگاه درمان مدار در استان راه اندازی شده و ما در میان شش استان کشور که به صورت پابلوت آن را پیاده کره ایم در حال ارزیابی و بررسی مشکلات و نواقص آن هستیم تا به تدریج به وضعیت مناسبی برسیم.
وی بیان کرد: دادستان و رئیس کل دادگستری در اجرای این طرح همکاری خوبی داشتند و آنچه در توان داشتیم بکار گرفتیم تا دستاوردهای طرح بیشتر شود هرچند طرح دادگاه درمان مدار در ابتدای کار است و نقاط ضعف و قوت داد که در مراحل اجرایی باید نواقص آن برطرف شود.
وارثی گفت: هنوز حدود و ثغور این طرح در کشور تعیین نشده و منابع آن نیز دیده نشده و در شرایطی که باید معتادان تحت پوشش تحت درمان قرار گیرند که این طرح در قزوین و گیلان به صورت پایلوت در حال اجراست و لازم است با تعیین وظایف دستگاهها به نتیجه بخش بودن طرح کمک شود.
ناکافی بودن سرانه ۵۶۰ هزار تومانی درمانی
مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: ۵۶۰ هزار تومان سرانه سالانه برای درمان هر بیمار معتاد در طرح درمان دادگاه مدار است که جوابگوی نیازها نیست و باید در آن تجدید نظر شود.
وی اضافه کرد: این میزان سرانه حتی برای غربالگری کافی نیست و با توجه به خدماتی که داده میشود از جمله این که مددکار باید به خانواده هم مراجعه کند و هزینههای مسکن درمان هم داریم باید اعتبارات بیشتر شود.
وارثی اظهار داشت: امکانات دانشگاه علوم پزشکی برای مشارکت در اجرای طرح دادگاه درمان مدار باید بیشتر شود و بتوانیم افراد بیشتری را بیمه کنیم.
مدیرکل بهزیستی قزوین یادآور شد: ۱۷ استان در کشور مراکز نگهداری معتادان متجاهر و کارتن خواب را راه اندازی کرده اند اما در استان این شرایط مهیا نشده است که نیازمند مساعدت مسئولان برای راه اندازی آن هستیم.
وارثی اضافه کرد: نباید برای اجرای این طرح از تهدید دستگاه قضائی استفاده کنیم و لازم است همه باید پای کار باشند و با برون سپاری بخشی از نیازها را تأمین کنیم.