خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی : " جان نیزبیت " در کتاب خود به موضوع نوزایی آسیایی به مثابه یک جنبش فراگیر اجتماعی نگاه کرده است. به اعتقاد مولف مجموعه روندهایی که در کشورهای مختلف این قاره ازشمال تا جنوب به چشم می خورد نشانه های یک جنبش فراگیر اقتصادی- اجتماعی رادارند .
در فصل اول این کتاب با عنوان " از دولت - ملت ها تا شبکه ها " به این مطالب بر می خوریم : چینی تباران وقدرت اقتصادی جدید ، اتصال به شبکه جهانی ، میلیاردرهای جدید چه کسانی خواهند بود ، قدرت جهانی در چین ، شبکه های قومی ، یکپارچگی محلی، مارک های اصیل آسیایی، گسترش مدل شبکه سازی، ژاپن در سراشیبی، کابوس سرمایه گذاران، ژاپن و ایالات متحده آمریکا، هرج ومرج اجتماعی و سیاسی ، یافتن دروازه ای برای ورود به آسیا .
در فصل دوم با عنوان " از سنت تا گزینه ها " این مطالب را می خوانیم : ارزشهای شرقی چه تفاوتی با ارزشهای غربی دارند، آسیا ارزشهای خاص خود را بر می گزیند، نوسازی وغربی سازی،هشیاری کنونی غربیها، تجدید بررسی ارزشهای آسیایی، درباره آمریکا، راهی که آسیا در پیش دارد، تغییر شیوه زندگی، آیا مردمسالاری با فرهنگ آسیایی ناسازگار است ؟ ، مذهب در چین، توجه فزاینده به اسلام ، بازیابی آیین بودا .
عناوین فصلهای دیگر کتاب از این قرار است : ا زصادرات گرایی تا مصرف طلبی ، از کنترلهای دولتی تا کنترلهای بازار ، ازکشتزارهای کلان تا کلانشهرها ، از طرحهای کارگر طلب تا تکنولوژیهای برتر، از سلطه گری مردانه تا به میدان آمدن زنان و از غرب به سوی شرق .
آسیا منطقه برتر جهان
"جان نیزبیت " در مقدمه کتاب خود آورده است : آسیا به راه درست افتاده است . اقتصادهای آسیایی به حریم بحرانی رسیده اند و دیگر بازگشتی در کار نخواهد بود . طی دهه 90 آسیا به عصر جدید وارد شد و به همان نسبت که در قرن جدید به پیش می رویم آسیا از نظر اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی به صورت منطقه برتر در دنیا در خواهد آمد . برای نخستین بار در تاریخ دراز آسیا کشورهای منطقه برای کسب منافع اقتصادی متقابل با یکدیگرهمکاری می کنند و عامل محرک این پدیده چیزی نیست جز بازار آزاد . آسیای کهن به دلیل تفاوت های فرهنگی، زبانی، سیاسی، عقیدتی، مذهبی ، فلسفی، و جغرافیایی پاره پاره بود . آسیای جدید که در اثر همکاریهای اقتصادی، تکنولوژی، به ویژه ارتباطات از راه دور، سفرهای گوناگون و جابجای یهای افرادی ، کارآزموده شده است بر خلاف گذشته منطقه ای یکپارچه به نظر می رسد... .
... تا دهه 1990 همه چیز بر محور غرب می چرخید . غرب تعیین کننده مقررات و روشهای کار بود . ژاپن در جریان جهش اقتصادی خود همین قواعد را به کار گرفت . ولی حالا آسیاییها - یعنی بقیه آسیا - در حال ایجاد قواعد و مقررات مخصوص به خود هستند و به زودی قواعد بازی را هم تعیین خواهند کرد .
حتی ژاپن هم در جریان جهشها و پیشرفتهای اقتصادی کشورهای جنوب شرقی آسیا به سرکردگی چین و چینیهای مقیم در دیگر کشورها به احتمال زیاد به عقب خواهد افتاد .
اکنون غرب به شرق احیاج دارد
قاره آسیا امروز از هند تا ژاپن و از سرزمینهای شوروی سابق تا اندونزی ، بیش از نیمی از جمعیت دنیا را در خود دارد . تا پنج سال دیگر یا کمتر بیش از نیمی از خانوارهای آسیایی قادر خواهند بود مجموعه ای از کالاهای مصرفی امروزین خود را خریداری کند .
اکنون غرب خیلی بیشتر به شرق احتیاج دارد که شرق به غرب . در حدود نیم میلیارد نفر از جمعیت آسیا را می توان طبقه متوسط دانشت . این بازار چیزی است معادل کل بازار ایالات متحده و بازار اروپا با هم ... .
آسیا چه درسی می تواند به غرب و جوانان آن بدهد ؟ ... در صعود سریع آسیابه قله های برتر اقتصاد جهانی، تناقضهای ظاهری زیادی به چشم می خورد .
کارخانه اتوموبیل سازی " ب. ام و " ، که اکنون در ویتنام به مونتاژ اتوموبیلهای خود مشغول است به کارگران خود روزی یک دلار دستمزد می دهد ولی هتلهای ویتنامی جزو گرانترین هتلهای دنیا هستند .