محمد کاظم نجفی علمی ضمن اشاره به تجربیات نادرست گذشته از حضور بانک‌های خارجی در عرصه خدمات بانکداری، گفت: نکته مهم در زمان ورود بانک‌های خارجی به کشور نحوه مدیریت و اداره کردن آنها است. به گفته وی، با یک برنامه مدون بانکی می‌توان بانک‌های خارجی را به تدریج وارد عرصه بانکداری ایران کرد و از حضور آنها به نفع اقتصاد کشور و نظام بانکی بهره برد.

یک کارشناس مسائل اقتصادی درگفتگو با خبرنگار مهر ، در خصوص ورود  بانک‌های خارجی در عرصه خدمات بانکداری کشور گفت: نکته مهم در مورد ورود بانک‌های خارجی به نحوه اداره کردن آنها بستگی دارد وگرنه تجربه قبلی از ورود بانک‌های خارجی به کشور نه تنها مفید واقع نشد ، بلکه مضر نیز بود.

محمد کاظم نجفی علمی گفت: در گذشته بانک‌های خارجی در کشور بیشتر منشا خروج سرمایه بودند که علاوه بر خروج سرمایه و استخراج مواد خام و صادرات آن به کشورهای خارجی فقط صنایع مونتاژ و مصنوعات به کشور وارد می شد.

وی تصریح کرد: با توجه به بحث مدیریت صحیح و نحوه اداره کردن بانک‌های خارجی می توان در گسترش فعالیت‌های ارزی به نقاط مثبتی دست یافت و همچنین در بحث نقل و انتقالات و ورود سرمایه به کشور اثر بخش باشد ولی بدون برنامه ریزی و مدیریت صحیح نتیجه برعکس خواهد بود.

این کارشناس مسائل اقتصادی ضمن اشاره به غیر مفید بودن بانک‌های خارجی قبل از انقلاب در کشور، گفت: در آن زمان فعالیت بانک‌های خارجی بیشتر جنبه سیاسی داشت.

نجفی علمی افزود: حضور صادقانه و غیر سیاسی بانک‌های خارجی در فعالیت‌های بانکی کشور می تواند به رونق اقتصادی کمک کند و در غیر این صورت، با ایجاد و اختلاف در نظام پول و بانکی کشور مواجه خواهیم شد.

وی ضمن تاکید بر حمایت از بانک‌های دولتی و خصوصی کشور حل مشکلات و از بین ر فتن رقابت ناسالم بین بانک‌های کشور را ضروری دانست و گفت: با یک برنامه مدون بانکی می توان بانک‌های خارجی را به تدریج وارد عرصه بانکداری ایران کرد و از حضور آنها به نفع اقتصاد کشور ونظام بانکی بهره برد.