کابینت‌ آشپزخانه را می‌توان مهم‌ترین اجزای داخل آشپزخانه نامید. کابینت‌ها، جزئی مهم و ضروری در آشپزخانه محسوب می‌شوند که بدون حضور آن‌ها نمی‌توان نظم و سازماندهی را در آشپزخانه برقرار کرد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کابینت‌های آشپزخانه، علاوه بر ایجاد نظم، نقش مهمی نیز در زیبایی و دکوراسیون آشپزخانه ایفا می‌کنند و همچنین مشخص می‌کنند که سبک دکوراسیون آشپزخانه مدرن یا کلاسیک باشد.

در گذشته، معمولاً کابینت‌ها از دو متریال چوب و فلز ساخته می‌شدند، اما امروزه با توجه با پیشرفت صنعت و تکنولوژی، متریال و مواد مختلفی در ساخت کابینت‌ها کاربرد دارند که باعث به وجود آمدن انواع و اقسام کابینت‌ها با ویژگی‌ها و قابلیت‌ها متفاوت شده‌اند. در ادامه به معرفی چند نمونه از معروف‌ترین انواع کابینت آشپزخانه می‌پردازیم و خصوصیات بارز هر کدام را نام می‌بریم. با ما همراه باشید:

معروف‌ترین انواع کابینت آشپزخانه

کابینت آشپزخانه ام‌دی‌اف

MDF، معروف‌ترین ماده‌ای است که در ساخت کابینت و برخی لوازم ساخته شده از چوب، کاربرد دارد. این متریال، از خرده‌ها و ضایعات چوب طبیعی ساخته شده که به وسیله‌ی چسب رزین و تحت فشار و دمای بالا و با چگالی متوسط به یکدیگر چسبانده می‌شود و سپس توسط پوشش لمینت، روکش می‌شود.

کابینت آشپزخانه ام‌دی‌اف، تنوع رنگ و طرح بسیار زیادی دارد و به دلیل انعطاف‌پذیری بالا و روش ساخت ساده، یکی از پرکاربردترین کابینت‌ها در آشپزخانه‌ها محسوب می‌شود. کابینت ام‌دی‌اف، علاوه بر خصوصیاتی که ذکر شد، قیمت بسیار مناسبی نیز نسبت به سایر متریال دارد و به کابینت اقتصادی در بین کابینت‌سازان مشهور است.

کابینت هایگلاس

کابینت هایگلاس، ساخته شده از ام‌دی‌اف خام است اما روکشی که بر روی آن کشیده می‌شود از جنس پلکسی گلاس بوده که متریالی از جنس پلاستیک، با ظاهری شفاف همانند شیشه است. لایه‌ی پلکسی گلاس سبب می‌شود کابینت هایگلاس، ظاهری براق و بسیار درخشنده داشته باشند و جلوه‌ی درخشنده‌ای به آشپزخانه ببخشد.

کابینت آشپزخانه هایگلاس، مانند یک منبع نور در آشپزخانه عمل می‌کند و هر چه رنگ آن روشن‌تر باشد، بازتاب نور بیشتری دارد. چنانچه آشپزخانه شما کم‌نور و یا کوچک است، کابینت آشپزخانه هایگلاس، به دلیل تابش نور زیادی که دارد، فضا را بزرگ‌تر و دلبازتر نشان می‌دهد و به همین دلیل است که برای آشپزخانه‌های کوچک و نقلی، گزینه‌ی مناسبی محسوب می‌شود.

کابینت آشپزخانه ممبران

کابینت ممبران، همانند دو نوع دیگر، از ام‌دی‌اف خام تشکیل شده است. در این نوع متریال، ام‌دی‌اف خام پس از تهیه، توسط ماشین‌های صنعتی به نام سی‌ان‌سی، به اشکال کلاسیک و سنتی، طراحی و مدل زده می‌شود و سپس توسط روکش پی‌وی‌سی، به وسیله‌ی چسب و به صورت کاملاً یکپارچه، وکیوم و پرس می‌شود.

نحوه‌ی پوشش لایه‌ی پی‌وی‌سی، به گونه‌ای است که هیچ درز و شکافی در این نوع کابینت وجود ندارد و از آنجا که پی‌وی‌سی، لایه‌ای عایق رطوبت است، کابینت ممبران ضد آب بوده و می‌تواند در برابر رطوبت و نفوذ آب مقاومت کند، البته به شرط آنکه از چسب باکیفیت در ساخت آن استفاده شده باشد و به شکل درستی وکیوم شده باشد.

کابینت ممبران، هم در سبک کابینت مدرن و هم در سبک کابینت کلاسیک کاربرد دارد و به دلیل اینکه قیمت این کابینت بسیار ارزان‌تر از کابینت‌های تمام چوب کلاسیک است، این کابینت در سبک کابینت‌های کلاسیک کاربرد وسیعی دارد.

کابینت تمام چوب کلاسیک

کابینت‌های چوبی، نوع عالی و ممتاز کابینت آشپزخانه در سبک کلاسیک محسوب می‌شوند. کابینت‌های چوبی می‌توانند ساده و یا پر کار باشند. از آنجا که چوب، متریال با ارزش و گران‌قیمتی است، هر چه کابینت چوبی، پرکارتر باشد، طبیعتاً قیمت تمام‌شده‌ی آن بیشتر خواهد بود. انواع کابینت‌های چوبی معمولاً به وسیله‌ی هنر دست انسان ساخته می‌شوند و زمان زیادی صرف تهیه و ساخت آن‌ها می‌شود که همه‌ی این‌ها نشان دهنده‌ی ارزش بالای کابینت‌های چوبی است.

کابینت‌های چوبی، می‌توانند دارای انواع طرح‌های ایرانی و اروپایی باشند. کابینت‌های رومی، کابینت‌هایی با طرح‌های اروپایی، کابینت منبت و سایر انواع طرح‌های کلاسیک و زیبا، همگی به وسیله‌ی هنرمندانی که در این صنعت مشغول به کار و فعالیت هستند، ساخته و تولید می‌شوند.

در بین انواع طرح‌های کلاسیک کابینت چوبی، منبت، نوع بومی کابینت کلاسیک محسوب می‌شود، که می‌تواند جلوه‌ای ایرانی و سنتی به دکوراسیون خانه و آشپزخانه شما ببخشد.

منبت، نوعی کنده‌کاری بر روی چوب طبیعی است که از دیرباز در ایران زمین انجام می‌شده است و امروزه ازین هنر ارزشمند، در ساخت انواع سازه‌های چوبی و علی‌الخصوص ساخت کابینت آشپزخانه استفاده می‌شود.

سخن پایانی

برای انتخاب کابینت آشپزخانه لازم است به متریال کابینت، فضا و متراژ آشپزخانه، سبک و مدل دکوراسیون خانه و آشپزخانه، میزان بودجه، شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، نحوه‌ی استفاده و بسیاری موارد دیگر توجه کنید.

در نظر داشته باشید کابینت آشپزخانه‌، حتی اگر از متریال ارزان‌قیمت‌تر تهیه شده باشد، باز هم هزینه‌ی قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد. علاوه بر آن، تعویض و جابجایی کابینت‌ها نیز، زمان‌بر و پر زحمت است؛ بنابراین باید در انتخاب آن دقت و توجه کافی را به خرج دهید و حتماً از گروه کابینت‌سازان باتجربه که در این زمینه تجربه و مهارت کافی دارند و از مواد و متریال باکیفیت استفاده می‌کنند، کمک بگیرید.

ازین که مخاطب این مقاله بوده‌اید از شما سپاسگزاریم. این محتوا توسط وب‌سایت آکس چوب، تولید کننده انواع کابینت آشپزخانه تهیه شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر، به وب‌سایت آکس چوب مراجعه فرمائید.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.