به گزارش خبرنگار مهر، محمود اشرفی در نشست خبری اظهارکرد: سالانه به طور متوسط در خراسانجنوبی ۷۰ هزار رأس گاو و گوساله، ۳۰ هزار نفر شتر، یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأس گوسفند و بز (دام سبک) پرورش مییابد.
معاون بهبود تولیدات دام جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیانکرد: از این میزان دام سبک و سنگین نگهداری شده در خراسانجنوبی سالانه ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن گوشت و ۱۱۴ هزار تن شیر تولید میشود که در چرخه اقتصادی استان بسیار تأثیرگذار است.
اشرفی با اشاره به تفاهمنامه استانداری خراسانجنوبی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در تبدیل خراسانجنوبی به هاب منطقهای شتر، ادامهداد: بر اساس این قرارداد باید هشت هزار نفر شتر شیری برای پرورش بین متقاضیان توزیع تا شرایط اشتغال سه هزار نفر فراهم شود.
بدون ایجاد کارخانه شیر خشک شتر، پرورش این دام ثمر اقتصادی لازم را نخواهد داشت
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۴۴ نفر شتر وارد استان شده است، افزود: یکی از مهمترین مفاد قرارداد ایجاد کارخانه شیر خشک شتر است چرا که بدون ایجاد این کارخانه پرورش شتر ثمره اقتصادی مد نظر را نخواهد داشت.
معاون بهبود تولیدات دام جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: امیدواریم تا تا پایان بهار ۹۹ این کارخانه راهاندازی و شیر تولیدی از دامداران خریداری شود.
اشرفی اظهارکرد: ایجاد مرکز جمعآوری شیر، ایجاد کارخانه بستهبندی روغن کوهان و تولید صابون و شامپوی شتر، ایجاد کارخانه ریسندگی و پارچهبافی از پشم شتر و ایجاد سه سایت قرنطینه دام از دیگر مفاد این قرارداد است.
وی بیانکرد: همچنین پرورش ۲۵ هزار رأس دام سبک با اشتغالزایی دو هزار نفر از دیگر مفاد قرار داد است که تاکنون هزار و ۱۶۱ رأس دام سبک در این زمینه وارد استان شده است.
معاون بهبود تولیدات دام جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: ۶ و نیم هکتار زمین برای پرورش ۳۰۰ نفر شتر و هزار و ۵۰۰ رأس دام سبک در حیدرآباد و ۴۰۰ هکتار زمین در راستای بهرهبرداری و کشت خار شتر به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) واگذار شده است.
معرفی ۱۸۸ طرح پرورش دام به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات
اشرفی در خصوص پروندههای مرتبط با طرحهای پرورش دام و تسهیلات واگذار شده در این زمینه اظهارکرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۸ پرونده با مبلغ ۴۴ میلیارد و ۹۳۶ میلیون تومان به بانکهای عامل معرفی شده است.
وی بیانکرد: از این میزان پرونده معرفی شده تاکنون به ۳۵ طرح به مبلغ سه میلیارد و ۸۸۲ میلیون تومان وام پرداخت شده است.
معاون بهبود تولیدات دام جهاد کشاورزی خراسانجنوبی یادآورشد: در همه حوزههای دامپروری و پرورش طیور در استان ظرفیت وجود داشته و توجیه اقتصادی لازم را دارد.