به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر اشعری در ابتدای این همایش به تلاش های این سازمان برای برقراری ارتباط بیشتر با قشر های مختلف مردم در جهت اهدای اسناد نزد خود به سازمان اسناد و نگهداری آنها در آرشیو آن اشاره کرد و گفت: ما هم زمینه این کار را فراهم کرده ایم و هم دستگاه های ذیربط را متوجه اهمیت اسناد کرده ایم. نکته دیگر که در سال گذشته بسیار به آن توجه شد سند پژوهی و استفاده از اسناد در مطالعات تاریخی بود که رونق خاصی گرفت.
وی سپس به برنامه های سال جاری معاونت اسناد پرداخت و افزود: امسال طراحی طرح جامع اسناد با اصلاح برخی قوانین و مقررات و نکمیل برخی دیگر عملیاتی می شود و امیدواریم با اجرای آن یک سند از زمان تولد تا زمانی که به صورت گنجینه ای در می آید، عمر بانشاطی را به سر برد و ما دیگر مجبور نباشیم هزینه گزافی را برای نگهداری آن صرف کنیم. همچنین طراحی آرشیو دیجیتال ملی در سال جاری آغاز می شود و در سال 87 به بهره برداری می رسد.
اشعری با اشاره به برگزاری نخستین همایش تاریخی شفاهی ایران در آذر ماه سال 85 از برگزاری گسترده تر دومین دوره آن و با همکاری سازمان های دیگر و نیز برگزاری جشنواره خاطره ها - که به ارسال آثار از خاطرات سندی و ضبط شده مردم اختصاص دارد - در سال جاری خبر داد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ابراز تاسف از وجود بسیاری از اسناد مهم ایران در موزه ها و اماکن فرهنگی دیگر کشورها، گفت: با توجه به همکاری خوب ما با کتابخانه های ملی دیگر کشورها، در تلاش هستیم که حداقل نسخه ای کپی از هر کدام از این آثار را به کشور بازگردانیم و برای قدم نخست در سال جاری قرار است که 70 هزار سند را درباره دو مقوله نهضت مشروطیت و صنعت نفت از آرشیو بریتانیا نهیه کنیم و به کشور بیاوریم.
رضایی شریف آبادی معاون اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز در سخنانی با نشان دادن عکس هایی از آرشیو این اسناد ملی به هنگام تحویل گرفتن آن، لزوم توجه بیشتر به اسناد ملی را یادآور شد و گفت: خوشبختانه مردم فهیم ما در اهدای اسناد کم نگذاشته اند. حال اینکه اگر به دنبال منافع مالی بودند، شاید ارزش این اسناد میلیون ها تومان و در برخی موارد غیرقابل فروش بود.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد با بازنگری در طراحی نرم افزار آرشیوی سازمان اسناد بر اساس استانداردهای جهانی آرشیو، اسناد بهتر ساماندهی شوند.
سپس سید کاظم حافظیان رضوی - رئیس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی، بیانیه این انجمن را به مناسبت روز اسناد قرائت کرد که در آن بر لزوم توجه بیشتر به اسناد به عنوان مدارکی که هر کشوری برای اثبات ادعاهایش نیازمند آن است تاکید شده بود.
در همایش روز ملی اسناد شاعرانی از جمله محمد باشتنی، سهراب سیفی و علی سوری اشعاری را پیرامون این موضوع خواندند.
در پایان این مراسم از تعدادی آرشیویست برتر، اهداء کنندگان و نگهداران اسناد با اهدای لوح های سپاس تجلیل شد.
اسامی برخی برگزیدگان به این شرح است: شیفته نیک نفس، صدیقه روحی، امیرعلی کشاورز، علی اکبر صفی پور، حسن اسودی، محسن روستایی، مسعود فارسی جانی، تقی جالینوس، شیدالله ابو حمزه، ایرج افشار، پروانه و ثمینه باغچه بان، مرتضی صادقی افجه، علی اکبر بهمنش، مهرداد افلاکی، مسعود اسماعیل حسنی، علی سوری، محمد باشتنی، سهراب سیفی، مریم خطیری، بهرام شایقی، غلامرضا امیرخانی، لیلا مرادعلیان، فاطمه زارع زاده، فاطمه فرسی، سیده لیلا عزیزی، بهناز زرین کلکی، محمد تقی زاده، علی سوری، مسیح جواهردهی و نسرین نگاهبان.