دستگاه اکسیژن رسانی خودکار با استفاده از پالس اکسی متر برای نخستین بار توسط دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی واحد علوم و تحقیقات ساخته شد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  سرور بهبهانی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی این واحد در رابطه با این دستگاه گفت : اگر چه تشخیص میزان اشباع اکسیژن خون، اهمیت زیادی دارد اما توانایی رفع مشکلات بیمار پس از تشخیص از اولویت بالاتر برخوردار است و اگر اشباع اکسیژن خون از حد طبیعی پایین تر باشد باید با توجه به نوع بیماری برای جبران آن کوشید.

وی افزود : دستگاه اکسیژن رسانی کمک می کند تا چنانچه بیمار در خواب دچار کمبود اکسیژن شود، به صورت خودکار نیاز او را برطرف می سازد و حتی اگر مشکلات ناشی از عدم توجه پزشک یا پرستار وجود داشته باشد، میزان آسیب رساندن به بیمار کاهش می یابد.

این محقق ادامه داد : بسیاری از مشکلات تنفسی بیماران در هنگام خواب ایجاد می شود و بنابراین برای حل این مساله سعی کردیم روشی برای کنترل لحظه به لحظه اشباع اکسیژن و متعاقب آن اکسیژن رسانی به بیمار پیدا کنیم به این ترتیب وابستگی بیمار به نیروی انسانی و احتمال اینکه بیمار در خواب دچار مشکل شود، به حداقل می رسد.

به گفته بهبهانی نرم افزار موجود در این دستگاه دارای قابلیت هایی همچون توانایی محاسبه میزان اکسیژن کارکردی خون، مقایسه اکسیژن کارکردی بیمار با مقدار طبیعی، آلارم جهت مطلع ساختن پزشک یا پرستار در هنگام بروز مشکل (اعم از کمبود اکسیژن یا اکسیژن رسانی بیش از حد) و  قابلیت کنترل شیر برقی متصل به کپسول اکسیژن جهت اکسیژن رسانی به موقع به بیمار است.

بهبهانی اضافه کرد: دستگاه ساخته شده کمک بسیار زیادی به کادر پزشکی و پرستاران در زمینه بالابردن میزان دقت و ضریب اطمینان در اکسیژن رسانی به موقع به بیمار و حتی جلوگیری از اکسیژن رسانی بیش از حد به بیمار به خصوص در مواقع بحرانی و حساس می کند.