محمدرضا کشاورزیان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه نهالکاری در سهنقطه دستجرد، طرود و تلخاب بیارجمند شاهرود به میزان ۷۰۰ هکتار آغازشده است، ابراز داشت: با توجه به نقش نهالکاری در جلوگیری از پیشروی بیابان و همچنین پیشگیری از فرسایش خاک این قبیل برنامهها در دستور کار قرار دارند.
وی بابیان اینکه تلاش شد تا برای این مناطق از گیاهان بومی و سازگار باکم آبی، خشکی و شوری استفاده شود، افزود: این اقدام کمک میکند تا گیاه خود را با شرایط طبیعت سازگار کرده و مانع ایجاد ریز گرد در مناطق بیابانی جنوب شاهرود شود.
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه اعتبار این طرحها از محل صندوق توسعه ملی به میزان ۱۵ میلیارد ریال تأمینشده است، ابراز داشت: بر این اساس در دستجرد ۳۰۰ هکتار، طرود ۲۰۰ هکتار و تلخاب بیارجمند ۲۰۰ هکتار نهال کشت میشود که باید گفت علاوه بر کاشت این نهالها بر آنها نیز نظارت میشود.
کشاورزیان بابیان اینکه آبیاری سنواتی ۸۵۰ هکتار از نواحی بیابانی بااعتبار ۱۵۰ میلیون تومان آغازشده است، در ادامه تصریح کرد: نهالکاری مهدیآباد بخش طرود در ۱۵ هکتار بااعتبار ۲۹ میلیون تومان و نهالکاری سطوه در ۲۵ هکتار بااعتبار ۴۹ میلیون تومان انجام میشود.
وی افزود: بدون حضور و مشارکت دهیاران و جوامع بومی و محلی این اقدامات قطعاً بینتیجه خواهد بود بنابراین هر چه میزان آموزشها بیشتر و حفظ عرصه منابع طبیعی بهعنوان دغدغه برای مردم قلمداد شود شاهد احیای هر چه بیشتر منطقه خواهیم بود.