حمیدرضا مظاهری سیف گفت: آن چیزی که حضرت زهرا(س) برایش قیام کرد، آشکار کردن چهره حق بود و نتیجه آن هدایت و حق‌یابی امت پیامبر(ص) پس از او بود.

حجت‌الاسلام حمیدرضا مظاهری سیف به مناسبت ایام فاطمیه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مسائل مهمی که ما در مواجهه با ایام فاطمیه با آن روبه‌رو می‌شویم این است که حضرت زهرا (س) برای چه به شهادت رسیدند؟ این چه مبارزه و اقدامی بود که ایشان وارد آن شدند و به خاطر چه؟ آیا ارزش آن را داشت یا خیر؟ چون اگر هدف ایشان برگرداندن حق غصب شده مولا علی (ع) بوده که برنگشت و آن جریان مقابل توانستند حضرت علی (ع) را ۲۵ سال خانه‌نشین کنند و او را با داغ فراغ دختر پیامبر (ص) تنها بگذارند. چه هدفی از مبارزه حضرت زهرا (س) و قیام ایشان بود و چه نتیجه‌ای داشت؟

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: این قیام و حرکت جهادی و شهادت‌طلبانه حضرت زهرا (س) برای نشان دادن و آشکار کردن حق بود. چون دشمنان تزویرگری که در مقابل امام علی (ع) صف‌آرایی کرده بودند از شیوه‌های مختلف تبلیغاتی و کنترل افکار عمومی استفاده می‌کردند تا خودشان را هم‌رتبه با حضرت علی قرار دهند و اختلافی که بین‌شان به ظاهر در مورد حکومت و خلافت پیامبر (ص) شکل گرفته بود، این را یک اختلاف سیاسی ساده نشان دهند که دو طرف دارند برای دستیابی به قدرت و تأمین منافع‌شان با هم مبارزه می‌کنند. می‌خواستند مسئله امامت و ولایت را به یک چنین سطحی از کشمکش اجتماعی تقلیل دهند.

وی ادامه داد: ولی با به میان آمدن حضرت زهرا (س) معلوم شد یک طرف حق، مظلومیت و پاکی است و در طرف دیگر غصب، ظلم و یک چهره زشت و خشن است که حاضر است برای دستیابی به قدرت، حتی دردانه پیامبر (ص) را هم آسیب بزند و به شهادت برساند. این چیزی بود که جز با ورود حضرت زهرا (س) به ماجرای بحث امامت، خلافت و ولایت بعد از رسول‌الله (ص) حل و روشن نمی‌شد. یعنی تاریخ‌نگاران حکومتی اموی می‌توانستند طوری بنویسند و نقل بکنند که ما وقتی از این زاویه بعد از قرن‌ها به آن رویدادهای تاریخی و کشمکش‌هایی که به وجود آمد نگاه می‌کنیم یک صحنه‌ای ببینیم که صحابه و یاران پیغمبر (ص) دارند بر سر قدرت جنگ می‌کنند و مثل هر انقلابی که ممکن است بعد آن انقلابیون بر سر قدرت بخواهند با هم بجنگند آنجا هم چنین اتفاقی افتاده است.

حمیدرضا مظاهری سیف سپس عنوان کرد: آن چیزی که حضرت زهرا (س) برایش قیام کرد، آشکار کردن چهره حق بود و نتیجه آن هدایت و حق‌یابی امت پیامبر (ص) پس از او بود که به نظر می‌آید ایشان به زیباترین، مظلومانه‌ترین و ماندگارترین شکل این حرکت را انجام دادند. آن چیزی که به نظر می‌آید باید به آن توجه کنیم این است که هدایت انسان‌ها و آشکار کردن حق برای خدا چه ارزشی دارد که حاضر است عزیزترین بندگانش را فدا کند برای اینکه بقیه بندگان حق را تشخیص دهند و به راه درست هدایت شوند؟ اگر برای بقیه حق عرضه و آشکار شد می‌توانند تصمیم بگیرند راه هدایت یا ضلالت را انتخاب کنند.

وی افزود: تا آنجایی که به پروژه الهی مربوط می‌شود این است که بتواند حق را برای مردم خوب آشکار کند به شکلی که آن‌ها بتوانند خوب تشخیص دهند. بعد از تشخیص تصمیم با خودشان هست که هدایت را بپذیرند یا ضلالت را و اتمام‌حجت انجام شود. این ارزش هدایت ما انسان‌ها برای خدا، به نظرم می‌آید یک پیام و درس مهمی است که ما می‌توانیم از ماجرای شهادت حضرت زهرا (س) بگیریم و آن این است که هدایت ما انسان‌ها این‌قدر برای خدا ارزشمند است که عزیزترین بندگانش را فدا می‌کند. این موضوع در رابطه با انبیا گذشته هم بوده است. بسیاری از انبیا گذشته را می‌بینیم سخت‌ترین شرایط را تحمل کردند و بسیاری از آن‌ها به شهادت رسیدند. قرآن کریم در مورد انبیا می‌فرماید «یقتلون الانبیا بغیر حق». بسیاری از پیامبران به ناحق کشته شدند.

حمیدرضا مظاهری سیف اضافه کرد: برای چه این اتفاق می‌افتاد؟ آیا ناتوانی خدا از حفظ کردن پیامبرانش بوده است؟ هرگز این‌طوری نیست. آن شهادت‌های مظلومانه‌ای که انبیا داشتند برای این بود که بعد از درگذشت آن‌ها مردم برگردند و نگاه کنند که چه شد و چه گذشت و آن کسی که داشت آن‌ها را به سوی خدا دعوت می‌کرد چه مظلومانه کشته شد و آن کسانی که در مقابلش بودند چه ظالمانه رفتار کردند و به این ترتیب حق و باطل از هم جدا شود و از سطح یک کشمکش عادی اجتماعی به این سطح بیاید که ارزش‌های انسانی در یک طرف تبلور پیدا کند و ارزش‌های ضد انسانی یا ضدارزش‌های انسانی در طرف دیگر کاملاً به‌صورت نفرت‌انگیزی مجسم شود تا افراد بتوانند از آن‌طرف منفی به جهت هدایت و مثبت حرکت کنند. این مهم‌ترین موضوعی است که می‌توانیم به آن توجه کنیم و ببینیم خدا برایمان چه خرجی کرده که راه درست را تشخیص دهیم و انتخاب کنیم و ان‌شاءالله در آن پیش برویم.

وی همچنین اظهار داشت: ویژگی زنانه ویژگی حفظ، حمایت، تکیه کردن و ایجاد یک فضای امن و آرام برای خانواده است. آن چیزی که در حضرت زهرا (س) می‌بینیم این است که ایشان از این ایجاد فضای امن و آرام برای خانواده خود دست کشید و پا در یک میدان پر حماسه، پر تهدید و پرالتهاب گذاشت تا یک خانواده بزرگ‌تر که امت اسلامی بودند را حفظ کند و زمینه‌های هدایت و نجات آن‌ها را فراهم کند. به نظرم می‌آید این درس بزرگی است.

حمیدرضا مظاهری سیف در ادامه گفت: اگر زنان ما بتوانند آن روح زنانه خود را گسترش دهند آن خصلت مأمن بودن، نقش کانونی که یک زن در خانواده دارد، آن را توسعه بدهد به جای حفظ و حراست از خانواده خودش و باز کردن آن چتر آرامش و امنیت روی همسر و فرزندان خودش، این چتر را بزرگ‌تر ببیند و امت اسلام و جامعه را در نظر بگیرد، آن‌وقت ما یک زنی با همه ویژگی‌های مثبت زنانه‌اش صرفاً در خانواده خودش محدود شده و یک نوع خودگروی و خودپسندی آن را احاطه کرده نمی‌بینیم. بلکه به الگوهایی می‌رسیم که نمونه معاصر آن را در مادران شهدا می‌بینیم. آن‌ها هم همین روح زنانه را داشتند و در خودشان پرورش دادند اما به راحتی حاضر شدند فرزندان‌شان فدا شوند برای اینکه یک خانواده بزرگ‌تر، امت اسلامی و جامعه اسلامی حفظ شود و راه نجات را پیدا کنیم و به یک سعادت جمعی نزدیک‌تر شود.

وی خاطرنشان کرد: خالی از لطف نیست که این نکته را هم بگویم که خدا امروز هم این کار را کرد و یک بنده بسیار ارزشمندش یعنی شهید قاسم سلیمانی را فدا کرد برای اینکه جامعه ما یک سری از آن ارزش‌های از دست رفته‌اش را دوباره بازیابی کند. به تعبیری که رهبری داشتند آن وحدتی که زیر تابوت پیکر مطهر سردار سلیمانی در جامعه ما شکل گرفت چیزی بود که در دهه ۶۰ ما شاهدش بودیم و با همین وحدت و همدلی که در جامعه بود توانستیم با دست‌خالی ۸ سال جلوی قدرت‌های بزرگ بایستیم و پیروز شویم و امروز با قدرتمندی اقتصادی، سیاسی و نظامی که داریم اگر همان وحدت را دوباره بتوانیم بازیابی کنیم به نظر می‌آید دیگر اثری از آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در منطقه باقی نخواهد ماند.

حمیدرضا مظاهری سیف در پایان گفت: آن ارزش‌های از دست رفته ما را خداوند به ما برگرداند به قیمت ارباً ارباً شدن شهید قاسم سلیمانی و یارانش و به نظر می‌آید دوباره دارد به یک نوع در سطح پایین‌تری آن تاریخ اهل‌بیت (ع) تکرار می‌شود و خداوند ارزشمندترین بندگان خالص خودش را برای نجات و هدایت امتی فدا می‌کند که ارزشش را دارند. به خاطر ایثار و فداکاری که داشتند در سال‌های انقلاب و بعد از انقلاب، ارزشش را داشتند که خدا این هزینه را برایشان انجام دهد تا آن ارزش‌های کمرنگ شده دوباره در بین ما برجسته شود و بتوانیم حرکت‌های بزرگی را انجام دهیم.