سرانجام بعد از یک هفته و نیم ابراز مخالفت آمریکا و کشور های غربی با پیشنهاد ایران در کنفرانس بازنگری ان پی تی ، دقایقی پیش این پیشنهاد مبنی بر "لزوم پایبندی همه اعضا به مواد و مفاد معاهده" از جمله خلع سلاح و اجرای ماده 4 معاهده به تصویب رسید .

به گزارش خبرنگار مهر، نشست اعضای ان پی تی با دستور کار بازنگری در این معاهده  از10 اردیبهشت در وین آغاز شده و طبق برنامه ریزیهای انجام شده روز جمعه به پایان خواهد رسید ، اما اصرار ایران برای تغییر دستور کار این نشست را تا آستانه انحلال پیش برده بود .

ایران با تغییر هدفمند یکی از عبارتهای قید شده در دستور کار این نشست توسط هیئت نمایندگی آمریکا با عنوان "پایبندی کامل به این معاهده" مخالفت کرده بود . اعتراض ایران از آنجا ناشی می شد که در این جمله صرفا بر کلمه "معاهده" تاکید شده نه بر " کلیه مواد و مفاد معاهده" .

از نظر جمهوری اسلامی ایران تغییر دستورکار از پیش تعیین شده این اجلاس از سوی آمریکا و همپیمانان غربی اش با این هدف انجام شده تا با کلی گویی ، راه انحصار طلبی و تفسیرهای مغایر با مواد 6 (خلع سلاح هسته ای ) و 4 ان پی تی مبنی بر حق کلیه اعضا برای تولید انرژی هسته ای صلح آمیز باز گذاشته شود.

در پی مقاومت آمریکا و کشورهای غربی با نظر ایران ، آفریقای جنوبی پیشنهادی را مطرح کرد که از سوی تهران مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به صورت پیشنهادی مستقل از سوی ایران به رای گذاشته و به تصویب رسید .

کنفرانس جاری بازنگری در ان پی تی  اولین سری از نشست هایی است که برای بازنگری ان پی تی در سال 2010 برگزاری می شود.

این معاهده هر 5 سال یک بار بررسی می شود که در نشست قبلی آن در سال 2005 اعضای شرکت کننده نتوانستند درباره دستورالعمل آن به توافق برسند.