وحید عزیزی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس برای دوپلهای کردن مالیات حقوق و دستمزد کارکنان، اظهار داشت: اشکال اصلی در قانون مالیاتهای مستقیم است که این نرخهای دو پلهای را تعریف کرده است. طی دو سال اخیر با تلاش مرکز پژوهشها و نمایندگان مجلس این نرخ عادلانه تر شده بود، به این صورت که ۵ پلهای شد و حقوقهای بالای ۱۲ و ۱۸ میلیون تومان مشمول نرخ ۲۵ و ۳۵ درصد مالیات شدند.
این کارشناس اقتصادی افزود: نرخ ۵ پلهای مالیات حقوق یکی از معدود موارد مالیات بر ثروتمندان در ایران بود چراکه مطابق با آن کسانی که درآمد و ثروت بیشتری دارند باید مالیات بیشتری بپردازند.
وی با بیان اینکه در سیستم مالیاتی ما برخلاف بسیاری از کشورها عدالت مالیاتی رعایت نمیشود، گفت: در نرخ دو پلهای، به نظر میرسد کسانی مشمول مالیات شدند که حقوقشان بالاتر از ۱۸ میلیون تومان است که درصد پایینی از افراد همچون قشر پزشکان متخصص و مدیران را مشمول میشوند.
عزیزی افزود: با توجه به اینکه در سیستم ۵ پلهای افرادی که حقوق بیشتری داشتند باید مالیات بالایی میدادند از این رو لابی و رایزنی کردند و تصمیم گیران را به سمت مالیات دو پلهای سوق دادند. البته برخی از تصمیم گیران خودشان نیز در این دسته قرار دارند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در مالیات دو پلهای، هم عدالت محور بودن تحت تأثیر قرار گرفت و هم درآمد مالیاتی دولت چند هزار میلیارد تومان کاهش خواهد یافت.
عزیزی گفت: امیدواریم در صحن جلوی این اشتباه کمیسیون تلفیق گرفته شود و همان لایحه دولت یعنی مالیات حقوق با نرخ ۵ پلهای تصویب شود.