به گزارش خبرنگار مهر، مهدی وثوقنیا یکی از سه داور بخش مسابقه عکس جشنواره منطقهای «سروناز» است که از ۳ بهمن ماه به میزبانی شیراز آغاز بکار میکند.
وی در کنار افشین بختیار و امیرعلی جوادیان، آثار عکس را داوری و برترینها را معرفی میکنند؛ در حالی که ۵ بهمنماه در نشستی «نگاه تحلیلی به آثار عکاسان آژانس مگنوم در قرن ۲۱» خواهد داشت.
واکاوی تغییر رویکرد و شناخت نگاههای نو در آژانس عکس مگنوم
این عکاس مستند پیرامون اهداف کارگاه خویش در شیراز به خبرنگار مهر گفت: آژانس عکس مگنوم یکی از شناخته شده ترین و معتبرترین مراکز تولید عکس حرفهای در دنیا به حساب میآید، از این رو هدف اصلی این کارگاه واکاوی تغییر رویکرد و شناخت نگاههای نو در آژانس عکس مگنوم در قرن ۲۱ خواهد بود؛ در این راستا بخشی از آثار عکاسان نسل اول مگنوم به نمایش درآمده و سپس آثار چند عکاس متاخر مگنوم که در ۲۰ سال اخیر به این آژانس پیوستهاند مورد تحلیل قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در این روند به چگونگی انتخاب و پرداخت موضوع، شکل اراْئه و رویکردهای نو در آثار این عکاسان اشاره خواهد شد.
وثوق نیا افزود: هدف شخصی من از برگزاری این کارگاه آگاهی بخشی به عکاسانی بود که از سالها پیش نگاه عکاسان مگنوم را الگوی خود قرار داده و بیشتر از آثار عکاسان باسابقه ی مگنوم نظیر هنری کارتیه برسون، مارک ریبو، الیوت ارویت، رابرت کاپا و … آژانس تأثیر گرفتهاند.
مدرس کارگاه «نگاه تحلیلی به آثار عکاسان آژانس مگنوم در قرن ۲۱» در خصوص نقش جشنواره منطقهای در دانش افزایی به ویژه عکاسی عنوان کرد: از نظر من جشنوارههای منطقهای سینمای جوان و به ویژه کارگاههای تخصصی برگزار شده در این رویداد میتوانند نقشی مهم در بالا بردن دانش عکاسان شرکت کننده و سایر علاقمندان به عکاسی داشته باشند اما در شرایط کنونی لازم است تا میزان کارگاههای عکاسی مانند کارگاههای فیلمسازی هم به لحاظ کمی و هم نظر کیفی ارتقا یابد تا در نتیجه نیز تغییرات بنیادینی حاصل گردد.
با دیدن عکسهای رسیده به جشنواره جا خوردیم!
این داور بخش عکس جشنواره سروناز سطح کیفی بخش عکس و آثاری که داوری شدند را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: متأسفانه با دیدن عکسهای شرکت کنندگان این جشنواره بیشتر جا خوردیم! عکسهای شرکت داده شده به هیچ وجه با پتانسیل عکاسان استانهای شرکت کننده در این جشنواره همخوانی ندارد و این احتمالاً از دو موضوع تأثیر میگیرد. نخست اینکه نحوه اطلاع رسانی دفاتر انجمن برای جشنواره به چه شکل بوده و دوم اینکه آیا انگیزه شرکت در جشنواره در سالهای اخیر در میان عکاسان افت کرده است؟
وثوق نیا در پاسخ به این پرسش که «آیا انجمن سینمای جوان در آموزش تخصصی عکاسی یا فیلمسازی در شهرستانها را موفق میدانید؟»، اعلام کرد: با شناختی که طی ۳۰ سال از انجمن سینمای جوان دارم به نظرم به عنوان تنها مرکز تخصصی عکاسی و فیلمسازی در شهرستانها این مرکز بسیار اثرگذار بوده است اما تغییر رویکرد انجمن درباره عکاسی و تمرکز بیشتر آن بر بخش فیلمسازی سبب شده تا شاهد افت تأثیرگذاری این مرکز در عکاسی ایران باشیم.
مهدی وثوقنیا متولد ۱۳۵۰ شهر قزوین و فارغ التحصیل کارشناسی رشته عکاسی از دانشگاه آزاد هنر و معماری تهران است. عکاسی را از سال ۱۳۶۷ از طریق کلاسهای آزاد انجمن سینمای جوانان فرا گرفت و از ابتدای شروع کارش نگاهاش معطوف به عکاسی مستند شد. وی طی سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۲ جوایز زیادی در زمینه عکاسی مستند از چندین جشنواره از آن خود کرد. عکسهای او در مجلات زیادی در داخل و خارج کشور به چاپ رسیده و در سال ۲۰۰۸ در کتاب «عکاسی ایرانی حال حاضر»، با گردآوری رز عیسی، انتشارات هاچنز، آلمان حضور داشت. کتاب «انزلی» در سال ۱۳۹۳ توسط نشر نظر و کتاب «پامنار» او در سال ۱۳۹۴ توسط نشر بنگاه نیز به چاپ رسید.
به گزارش خبرنگار مهر، شصت و سومین جشنواره منطقهای سینمای جوان با نام «سروناز» به میزبانی شیراز، ۳ تا ۶ بهمن ماه برگزار میشود.