به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی خاشی، صبح سه شنبه در کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی بیرجند اظهارکرد: مرز خراسان جنوبی (مرز ماهیرود) پتانسیلی به مراتب بیشتر دو قارون و میلک دارد.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی بیانکرد: در سال ۹۲ که مجوز ترانزیت سوخت را گرفتیم حدود ۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه تانکر سوخت ترانزیتی را در عرض ۹ ماه از مرز خارج کردیم.
خاشی با اشاره به اینکه البته در حال حاضر شرایط ترانزیت سوخت متفاوت شده است، ادامهداد: در هر حال موضوع مجوز ترانزیت ۲۱ قلم کالا از مرز خراسانجنوبی یکی از پتانسیلهای ارزشمند استان است.
نگاهی به آمار ترانزیت از مرز استان در ۹ ماهه سال جاری
وی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه سال جاری ۴۶۹ دستگاه، کالای ترانزیتی از مرز خراسانجنوبی (از پایانه و منطقه ویژه اقتصادی) خارج کردهاند، افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد کامیون ۲۷۲ درصد و از نظر وزن ۳۵۸ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل گمرکات خراسانجنوبی یادآورشد: در گمرک نیز تلاش کردهایم تا هزینه تمام شده ترانزیت برای اصحاب حمل و نقل کمتر شود تا شاهد رونق بیشتری در این زمینه باشیم.
خاشی اظهارکرد: البته باید مراقبت داشته باشیم که توسعه و رونق ترانزیت برای واحدهای تولیدی داخل استان و سود اقتصادی آنان مشکل خاصی را به وجود نیاورد.
محمد عرفانی، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسانجنوبی اظهارکرد: موضوع ایجاد کنسولگری کشور افغانستان در خراسانجنوبی نه تنها از سوی تجار ایرانی بلکه از سوی طرف افغانستانی نیز به مراتب به ما منتقل شده است.
وی بیانکرد: قبل از ایجاد کنسولگری افغانستان در خراسانجنوبی میتوان پیگیر حضور کنسول کشور افغانستان برای یکی- دو روز در هفته در استان و ارائه خدمات کنسولگری را داشت چرا که این مسئله به مراتب شدنیتر است.
علی صادقی، معاون دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسانجنوبی نیز در این جلسه گفت: بحث ترانزیت چه ترانزیت سوخت و چه کالاهای دیگر توسط امور اقتصادی استانداری پیگیری و تلاش برای رفع موانع گسترش آن صورت میگیرد.
جغرافیای خراسانجنوبی آن را مساعد برای رونق ترانزیت کرده است
معاون دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در بحث ترانزیت موقعیت یک استان و زیر ساختهای حمل و نقلی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهارکرد: کشور ما به واسط هم مرز بودن با چند کشور از وضعیت بسیار خوبی برای رونق ترانزیت برخوردار است.
صادقی بیانکرد: استان خراسانجنوبی نیز از نظر جغرافیایی در وضعیت مطلوبی برای ترانزیت کالا قرار دارد ولی این موضوع تا حدی مورد غفلت واقع شده است.
وی یادآور شد: هم مرز بودن خراسانجنوبی با استان سیستان و بلوچستان با توجه به سرمایهگذاری برخی کشورها در بندر چابهار نیز از دیگر پتانسیلهای قابل تأمل و توجه خراسانجنوبی است که نباید از آن غفلت کرد.