رئیس سازمان بهزیستی کشور از تلاش برای افزایش مبلغ یارانه امداد به خانواده‌های جایگزین خبر داد وگفت: متاسفانه مبلغ فعلی امداد یارانه ناچیز است.

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور، حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، به همراه اسدالله حیدری مدیر کل بهزیستی استان البرز، سلیمی رئیس مجمع خیرین کشور و جمعی از خیرین کشوری و استانی از بخش‌های مختلف شیرخوارگاه امام علی (ع) بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید قبادی دانا در حاشیه بازدید از شیرخوارگاه امام علی (ع) با اشاره به حساسیت موضوع شیرخوارگاه‌ها گفت: فرزندان شیرخوارگاه‌ها زبان دفاع و بیان ندارند اما حق و حقوق کاملی دارند و این موضوع مسئولیت ما را در طریقه رفتار، نگهداری این کودکان و واگذاری آنها به خانواده‌های مناسب، چند برابر می‌کند.

وی همچنین به قوانین بهزیستی مبنی بر اداره شدن حاکمیتی شیرخوارگاه‌ها اشاره کرد و افزود :۳۴ شیرخوارگاه در سطح کشور به صورت حاکمیتی اداره می‌شوند که البته این قانون در ۴ استان استثنا دارد و استان البرز یکی از این استان‌ها ست که با مشارکت خیرین اداره می‌شود.

قبادی دانا با اشاره به اهمیت نقش خیرین در فعالیت‌های بهزیستی، گفت: البته در اداره همه شیرخوارگاه‌ها، خیرین حامی ما بوده اند و بدون وجود آنها، سازمان بهزیستی و فعالیت‌های عام المنفعه معنایی ندارد، زیرا حضور و وجود خیرین به نوعی تبلیغ کار خیر هست تا هم فرزندان ما برای خیر رساندن آموزش ببینند و هم خود ما از کار خیر لذت ببریم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به رویه امروز کشورهای پیشرفته مبنی بر عدم توسعه شیرخوارگاه‌ها و حمایت و نگهداری از کودکان فاقد سرپرست و دارای سرپرست غیر مؤثر در خانواده‌های جایگزین، تصریح کرد: سیاست سازمان بهزیستی نیز همین است و هدف ما توسعه شیرخوارگاه‌ها نیست. بلکه باید با تمام قوا از خانواده‌های جایگزین (پدربزرگ، خاله، عمه، عمو و …که با دریافت مبلغی از بهزیستی، از کودک بی سرپرست نگهداری می‌کنند اصطلاحاً به عنوان امداد بگیر شناخته می‌شوند) که تمایل به پذیرش فرزند بدون سرپرست مؤثر را دارند استقبال کنیم و پشت نوبتی امداد را هم به صفر برسانیم.

قبادی دانا خاطر نشان کرد: با همت و تلاش همکاران بهزیستی، آمار کودکانی که در شیرخوارگاه‌ها و مراکز نگهداری می‌شوند در طی این سال‌ها ثابت نگه داشته شده است و از ۲۶ هزار کودک فاقد سرپرست و دارای سرپرست غیر مؤثر تحت پوشش بهزیستی، ۱۶ هزار کودک در خانواده جایگزین و ۱۰ هزار کودک در مراکز نگهداری می‌شوند.

وی افزود: متأسفانه مبلغ ماهیانه امداد بسیار ناچیز است و تلاش می‌کنیم مبلغ آن را در آینده‌ای نزدیک به مبلغ یارانه معلولان در حوزه توانبخشی برسانیم که البته این افزایش نه بر مبنای افزایش بودجه بلکه بر مبنای مدیریت مناسب منابع، بازبینی فرایندهای قبلی، رساندن نقطه‌ای کمک به نیازمند واقعی و بهره گیری از IT است و تلاش می‌کنیم تا تمام پشت نوبتی‌ها را به صفر برسانیم و این کار به عنوان یک قاعده در بهزیستی نهادینه شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه رسیدن به این مهم دور از ذهن نیست، گفت: با همین مدیریت مناسب، حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی را در همین امسال (که سال سخت مالی است) ۲/۵ برابر افزایش داده ایم و برای ۲۷ هزار معلول ضایعه نخاعی این رقم از ۲۰۰ هزار تومان به ۵۵۴ هزار تومان افزایش یافته است.

قبادی دانا درباره افزایش مبلغ یارانه مراکز نیز گفت: یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی معلولین و سالمندان و بیماران روانی مزمن و معلولین جسمی حرکتی که حدود ۴۷ هزار نفر در کل کشور هستند، در دی ماه سال گذشته، ۶۴۰ هزار تومان بوده است که در آبان ماه سال ۹۸ این مبلغ به ۹۲۰ هزار تومان و برای افراد مجهول الهویه به یک میلیون و صد و چهل هزار تومان افزایش پیدا کرد.

وی در خصوص نحوه پرداخت‌ها در بهزیستی نیز تصریح کرد: در حال حاضر، بیش از ۹۰ درصد پرداخت‌های سازمان بهزیستی الکترونیکی است که بر اساس کد ملی روی کارت بانکی افراد شارژ می‌شود. همچنین ماهانه بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان برای موضوع مستمری، موضوع یارانه‌ها و … توسط سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود که پرداختی‌ها کاملاً مشخص بوده و به شکل مستقیم روی کارت افراد واریز می‌شود. که این شفافیت و هدف زنی نقطه‌ای به برکت نظم پرداخت‌ها به صورت الکترونیک و زحمات همه همکاران به وجود آمده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در توضیح کمبود نیرو در شیر خوارگاه ها توضیح داد: در بخش پرسنل دچار مشکل و کمبود نیرو هستیم و از سال ۹۲ که سهمیه محدودی برای استخدام داریم که باید برای همه قسمت‌های سازمان اعم از شیرخوارگاه‌ها، متخصصین IT , مجموعه‌های ناظر و … از همین سهمیه محدود بهره مند شویم. اگر سازمان بهزیستی ۹۳ درصد از تصدی گری کارهای اجرایی را به مراکز خیریه و مؤسسات غیر دولتی سپرده است باید انرژی خود را صرف برنامه ریزی و نظارت کند که برای تخمین میزان موفقیت در این زمینه به یک آسیب شناسی درونی نیاز داریم.

وی همچنین با اشاره به لزوم شفاف سازی جایگاه‌های هزینه کرد کمک‌های خیرین گفت: مبالغ پرداختی خیرین صرفاً باید برای کودکان هزینه شود و مصرف این مبالغ در امور دیگر از نظر شرعی، اخلاقی، عرفی و خلاف است و هم به صورت کتبی ابلاغ کرده ایم و هم به شکل شفاهی بر این موضوع تاکید داریم.

کمک رسانی هدفمند و دقیق بهزیستی به مددجویان آسیب دیده از سیل در استان‌های جنوبی کشور

قبادی دانا در قسمتی از سخنان خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط بهزیستی در مناطق آسیب دیده از سیل استان سیستان و بلوچستان، گفت: سیل مهیبی که مناطق روستایی برخی شهرستان‌های این استان را درگیر کرده است، خسارات زیادی به مددجویان روستایی در این شهرستان‌ها وارد کرده است و با توجه به ثبت اطلاعات آنان در سامان و دسترسی به شماره حساب آنان برای ۵ هزار و ۵۰۰ نفر، مبلغی معادل دو ماه مستمری (از ۳۵۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۷۰ هزار تومان) بر اساس بعد خانوار روی کارت بانکی آنان شارژ شد که در مراجعه حضوری کد ملی‌ها و شماره حساب‌ها را کنترل کردیم تا از تمام واریزی‌ها اطمینان حاصل کنیم. این مبالغ هرچند اندک اما برای افرادی که دچار سیل شده‌اند و مبلغ درآمد سالانه آنها شاید به ۸ میلیون تومان هم نرسد، رقم قابل توجهی است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در زمان حضور در این استان متوجه شدیم که ۲۷۰۰ خانوار هم پشت نوبت دریافت مستمری هستند و بر اساس آزمون وسع، مشخص شد که ۷۸ درصد آنان در دهک یک در آمدی قرار دارند و کف در آمدی هیچ یک از آنان نیز بالاتر از دهک هفت نبود و علاوه بر این رقم کمک معادل دو ماهه، مستمری آنان نیز از دی ماه برقرار شد و این نمونه‌ای از کمک رسانی هدفمند و نقطه زنی و پرهیز از موازی کاری بود که هر نهادی مسئولیت خود را بر اساس قوانین انجام دهد.

قبادی دانا در قسمتی دیگر از سخنان خود به کمبود مراکز اقامتی بهزیستی در جنوب سیستان و بلوچستان اشاره کرد و ادامه داد: در منطقه بلوچستان این استان، هیچ گونه مرکز شبانه روزی سالمندان و بیماران روانی مزمن وجود ندارد که تصمیمات لازم برای احداث این مراکز اتخاذ شد و به زودی دایر خواهند شد.

وی همچنین به سامانه افتتاح شده برای ثبت خسارات ناشی از بلایای طبیعی ویژه جامعه هدف اشاره کرد و تصریح کرد: سامانه خسارات ناشی از سیل در فروردین ماه سال جاری راه اندازی شد و اطلاعات توسط مددکار در سامانه وارد می‌شود و در سامانه تعریف شده که چه مقدار از منزل و وسایل اسب دیده و در کل برآورد انجام می‌شود که میزان خسارت ناشی از سیل به این مددجو چقدر بوده است که مواردی همچون زمین کشاورزی، تعداد دام تلف شده، خسارات انسانی و… به تفکیک در آیتم‌های مختلف آمده است.

قبادی دانا به از بین رفتن وسایل توانبخشی ۳۰۰ خانوار از مددجویان بهزیستی در سیل استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: این اطلاعات از طریق سامانه مذکور جمع آوری شده است که این وسایل در اسرع وقت جایگزین می‌شود. همچنین بر اساس اطلاعات همین سامانه ۲۵۰ باب منزل مسکونی مددجویان به طور کامل تخریب شده است که مقرر شد (علاوه بر کمک‌های دولتی و بنیاد مسکن) به صورت بلاعوض مبلغ ۱۵ میلیون تومان در مناطق روستایی و ۲۰ میلیون تومان در مناطق شهری، برای احداث واحد مسکونی مددجویان اختصاص یابد.