عماد افروغ گفت: اعضای شورای شهر باید بدور از فشار و لابی‌های سیاسی از سوی جناح‌های سیاسی و حتی قوای سه‌گانه و تنها بر پایه صلاحیت‌ها و شایستگی تخصصی مدیریتی، سلامت و تعهد انقلابی فردی کارآمد را به عنوان شهردار کلان شهر تهران انتخاب کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، عماد افروغ  رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس، با تبریک روز معلم و کارگر، اظهار داشت: یاد استاد شهید مرحوم مطهری و دغدغه های جانگداز او و تاسی به آموزه های دینی و با تعبیر گرایی متنی و تاریخی در مورد عقل گرایی و آزادی تفکر و مقابله با خرافه گرایی و احساس گرایی های بی بنیاد وبرخورد حقیقت جویانه ایشان با رخدادهای پیامدهای اجتماعی حتی با صنف و سازمان روحانیت و نقش پررنگ این  شهید انقلاب در انعکاس روشنفکری را گرامی می داریم و خود و دیگران را به بازنگری و تامل در اندیشه های ایشان در جهت رشد فکری و ارتقای سطح مفهوم سازی و انتزاع از حوادث و رویدادهای فرهنگی سیاسی و اجتماعی به عنوان نخستین گام نظریه پردازی و تبیین  دعوت می کنم.

وی در ادامه با اشاره به فرا رسیدن سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا علی القاعده می بایست متناسب با قابلیت ها و وجوه نرم افزاری انقلاب اسلامی، به رصد کردن چالش های فکری و فرهنگی کشور، جهان اسلام و حتی بشریت کنونی بپردازد و متعاقبا با با الهام از این قابلیت ها به تبیین و نظریه پردازی این چالش ها پرداخته و راه حل های فلسفی معرفتی و کاربردی برای برون رفت از این چالش های  دست دهد.

افروغ که خود عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است، ادامه داد : انتظار دست نایافته ما از شورای عالی انقلاب فرهنگی این بوده و هست که قبل از اینکه به کمیت گرایی و ارایه آمار و ارقام در ارزیابی فعالیت های خود  و سایر نهادهای فرهنگی آموزشی که معمولا با خلط ابزار و هدف  همراه است، بپردازد ، رویکرد خود را نسبت به دانش یا معرفت شناسی متناسب با  پیام های فکری   و معرفتی ایران و شرایط فرهنگی و تاریخی و قابلیت های محیطی و نیازهای این زادبوم را تعریف کند.

نماینده تهران گفت: آیا می شود به تایید و یا توجه به رویکرد اثبات گرایی با گرایش روابط بیرونی و مشروط  و غفلت از روابط ضروری و درونی از یک  طرف و بی توجهی به ابعاد هنجاری علم پرداخت و در انتظاراتفاقات زشت و غیر انسانی و تحقیر آمیز آن به اصطلاح استاد دانشکده هنر نسبت به دانشجوی محجبه نبود.

وی ادامه داد: آیا می شود رویکرد این استادان به علم و معرفت را در درس و بحث پذیرفت و حتی به استادان کشور یک چنین رویکردی به علم و معرفت را القا کرد اما تن  به دلالت های رفتاری این رویکردها و تعاریف از علم نداد. آیا فکر نمی کنید اگر در علم شناسی از معرفت طولی و هماهنگ و متناسب با ابعاد تاریخی وهنجاری کشور تبعیت می کردید، شاهد این قبیل رفتارهای ناشایست نمی بودید، بنابراین مقصر اصلی رویکرد سطحی کمی و دهان پرکن شما از علم است که حاضر به تن دادن به دلالت های رفتاری آن نیستید.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: متاسفم وقتی از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی سئوال می شود، به صورتی ظریف و ناخواسته و نا آگاه به ارائه آمارهای کمی و کیفی مربوط به نهادهای فرهنگی یا به عبارتی ابزارهای فرهنگی بسنده می شود و از میزان  تاثیر آنها در جامعه غفلت می شود.

عضو ارشد فراکسیون اصولگرایان مستقل مجلس در ادامه این پرسش را مطرح کرد که آیا با وجود شورای عالی انقلاب فرهنگی جامعه ما اخلاقی تر، فرهنگی تر ، ارزشی تر و عقلانی تر شده  است یا خیر، آیا بین نظام آموزشی و قابلیت ها و نیازهای محیطی و ساختار شغلی سنخیتی وجود دارد یاخیر؟

وی در ادامه به حوادث روزهای اخیر در دانشگاه امیر کبیر و انتشار مطالب موهن در چند نشریه اشاره کرد و خطاب به دانشجویان گفت:  عزیزان دانشجو، بیایید با هم مروری بر ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی داشته باشیم . هر نیاز و مطالبه ای که از گفتمان های غیر انقلاب اسلامی انتظار دارید به صورتی جامع تر وفرهنگی تر آن در انقلاب اسلامی نهفته است . صرف نظر از برخی سیاست ها ورفتارها که الزاما ربطی به انقلاب اسلامی ندارد این انقلاب متعلق به شما و جود تاریخی و اجتماعی موجه و قابل دفاع شماست.

افروغ خطاب به دانشجویان ادامه داد: شما را به گفتگویی علمی و منصفانه و برابر دعوت می کنم  و امیدوارم در نهایت مقامات ذیربط همان گونه که خود اظهار داشته اید کذب انتساب انتشار مطالب موهن و بی ریشه به شما را هر چه سریعتر ثابت کنند و کماکان شاهد مطالبات بر حق دانشجویی با پشتوانه معرفتی مستحکم باشیم.

نماینده تهران در پایان با اشاره به آغاز به کار شورای سوم شهر تهران و موضوع انتخاب شهر دار، خطاب به اعضای شورای شهر تهران گفت: در مجموع امتیاز برجسته شما در مقایسه با شورای شهر اول، پرهیز از ورود به تنش های سیاسی و بازی های قدرت بوده ، هر چند  در شورای دوم نیز شاهد فراز و فرودهایی بودیم، فرود مربوط به همین ورودهای سیاسی و فاصله گیری از جایگاه تخصصی و قانونی بوده است .

افروغ  در پایان یه آنان توصیه کرد به دور از رفتارها و لابی های سیاسی از سوی گروههای سیاسی  و حتی قوای سه گانه به صورت مستقل و تنها بر سلاح قابلیت ها و شایستگی های تخصصی مدیریتی و سلامت و تعهد انقلابی کارآمد را به عنوان شهردار کلانشهر تهران انتخاب کنند البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید هر  چند منع قانونی برای شهردار شدن اعضای شورای شهر وجود ندارد اما به لحاظ اجتماعی و عرف، عملی مقبول و پسندیده نیست آن هم در شرایطی که از میان 15 عضو شورای شهر حداقل 4 نفر کاندیدای شهرداری باشند.