مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، اجرای طرح پردازش اقماری زباله‌ها در اطراف شهر برای افزایش کیفیت پسماند عالی و ارتقای کیفی کمپوست و...، را از برنامه‌های سازمان برشمرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، صدرالدین علیپور، در حاشیه بازدید از آرادکوه با اشاره به کنترل تولید زباله در دو سال گذشته، گفت: در این مدت کاهش محسوسی در میزان زباله‌های جمع آوری شده داشتیم. پیش از این روزانه حدود ۷۵۰۰ تن زباله جمع آوری می‌شد و این میزان در دو سال گذشته به ۵۰۰۰ تن کاهش پیدا کرده است. این اتفاق با کم کردن پسماند حجیم مانند لاستیک، شیشه و… رخ داده است.

وی با بیان اینکه بنا داریم با اجرای طرح «کاپ» تفکیک از مبدا را با مکانیزم‌های بهتری انجام دهیم، افزود: نخستین گام طرح «کاپ» مربوط به مخازن است مخازن اختصاصی خشک و تر را در ساختمان‌های بلندمرتبه، شهرک‌ها، مجتمع‌های مسکونی و ادارات قرار دادیم و شهروندان می‌توانند در ازای تحویل پسماندهای خشک مبلغی دریافت کنند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران اجرای طرح پردازش اقماری زباله‌ها در اطراف شهر برای افزایش کیفیت پسماند عالی و ارتقای کیفی کمپوست، افزایش ظرفیت زباله سوزی و تولید ٢۵ مگاوات برق از ۱۵۰۰ تن زباله را از دیگر برنامه‌های این سازمان برشمرد.

به گفته علیپور، بیش از ۹۰ درصد ساختمان‌های شهرداری مجهز به مخازن تفکیک زباله خشک و تر شده‌اند.

وی به ساخت شهرک بازیافت اشاره کرد و گفت: هم اکنون در حال رایزنی با محیط زیست هستیم تا پس از جذب سرمایه گذار، شهرکی را در مجاورت مرکز بازیافت بسازیم تا شرکت‌هایی که وظیفه بازیافت زباله‌های خشک را دارند، در این شهرک مستقر شوند که در این صورت تمامی پردازش‌های اقماری جمع آوری می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران خاطرنشان کرد: بودجه سال آینده سازمان مدیریت پسماند با تمرکز بر روی تفکیک زباله از مبدأ، خرید مخازن و سیستم جمع آوری پسماند پیشنهاد شده که امیدواریم بتوانیم درسال آتی برنامه‌های پیش بینی شده را به بهترین شکل اجرا و رضایتمندی شهروندان را تأمین کنیم.

وی با اشاره به اجرای طرح کاهش پسماند به عنوان یکی از مهمترین برنامه‌های دوره جدید مدیریت شهری افزود: اجرای طرح کاپ را به منظور کاهش پسماند و هزینه‌های دفع آن در دستور کار قرار دادیم و تا سال ۱۴۰۰ نحوه دفع و دفن تغییر خواهد کرد.

علیپور در پایان با تاکید بر استفاده بهینه از منابع این سازمان به عنوان یکی از اهداف مهم، گفت: درآمد حاصل از مدیریت پسماندهای خشک و تر در ازای کار زیست محیطی با مدل‌های مشخص انجام می‌شود همچنین عوارض پسماند که بخشی از درآمدهای سازمان است باید واقعی‌تر شود.