به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، راکتورهای تحت فشار به منظور انجام واکنشهای شیمیایی تحت فشار مانند هیدروژناسیون و پژوهشهای پلیمری و کاتالیستی در آزمایشگاههای تحقیق و توسعه و نیز برای تولیدات شیمیایی در واحدهای آزمایش صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
این سیستمها دارای مخازن فشار بالا / دما بالا هستند. موتورهای همزندار قدرتمند و کوپلینگ مغناطیسی به کار رفته در این سیستمها اختلاطی مؤثر و بدون نشتی را تضمین میکنند.
یک شرکت دانشبنیان در کشور توانسته توانایی تولید چندین مدل از این راکتورهای تحت فشار را کسب کند و نیاز صنعت و مراکز علمی کشور به این تجهیز مهم را برطرف کند.
علیرضا شیرعلی مدیرعامل شرکت دانشبنیان در این باره گفت: این شرکت روی ساخت ماشینهای دوار فعالیت دارد و همچنین دانش فنی طراحی و ساخت راکتورهای تحت فشار همزندار مجهز به درایو مغناطیسی، پمپهای سانتریفیوژ مجهز به درایو مغناطیسی را در اختیار دارد؛ این تجهیزات به راحتی تا فشار ۱۵۰۰ بار و خلاء مطلق را انجام میدهند. فعالیت آببند درایو مغناطیسی این شرکت در نوع خود منحصر به فرد است.
این فعال فناور گفت: طراحی و ساخت راکتورهای همزندار تحت فشار از ۱۰ بار به بالا تا ۱۵۰۰ بار با کنترل تمام کامپیوتری دقیق، به صورت یک پایلوت کامل با امکانات سرمایشی و گرمایش و نمونه گیری تحت فشار از حجم ۱۰ سی سی تا ۱۰۰ هزار لیتر، ساخت فرمانتور کامل برای تولید و تحقیق از حجم ۱۰۰ سی سی تا ۱۰ هزار لیتر از جمله فعالیتهای این شرکت است.
وی اضافه کرد: طراحی و ساخت پمپهای مجهز به آببند مغناطیسی که نشتی آنها مطلقاً صفر، تا فشار ۱۰۰۰ بار و توان ۵۰۰ کیلوات و تا دمای ۴۵۰ سانتیگراد و ۶ هزار دور در دقیقه و نیز تعدادی دیگری از میکسرهای دابل پلانتری، پمپهای سرنگی فشار بالا و سیرکولاتورها در این شرکت تولید میشوند.
شیرعلی با بیان اینکه مشتریان این شرکت را، دانشگاهها و مراکز علمی کشور، پالایشگاهها، شرکتهای نفتی، شرکتهای پتروشیمی، شرکتهای دارویی و بسیاری از شرکتهای دولتی و خصوصی تشکیل میدهند، ادامه داد: در این شرکت به صورت مستقیم برای ۶ نفر شغل ایجاد شده است. تعدادی از محصولات این شرکت نیز از طریق خریداران ایرانی به دیگر کشورها صادر شده است ولی در حال حاضر به دلیل گسترده بودن بازار کشور این شرکت تمرکز اصلی خود را روی پوشش بازار داخل قرار داده است.