به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر مؤمنی صبح امروز در حاشیه نشست سراسری رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور در ستاد نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر معرفی دستگاههای کمکار در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر، اظهار کرد: تمام دستگاهها در زمینه ساماندهی معتادان متجاهر در تلاش هستند و کار با جدیت ادامه پیدا میکند.
وی افزود: در رابطه با ساماندهی معتادان متجاهر چند بخش انتظامی، قضائی و اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی باید صورت گیرد که در بخشهای انتظامی و قضائی اقدامات صورت گرفته است البته میزان تمام تلاش دستگاهها به یک اندازه نیست و ما در جلسات، مطالبهگری میکنیم.
به گفته مؤمنی در جلسات نقص و کمکاری برخی دستگاهها به آنها اعلام میشود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مطالبه گری برای کم کاری دستگاهها در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید وجود داشته باشد اما مطرح کردن این موضوعات در سطح جامعه جز افزایش تنشها حاصلی ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: اقدامات خوبی در رابطه با ساماندهی معتادان متجاهر صورت گرفته اما تلاش تمام دستگاهها به یک میزان نیست و شاهد برخی نقصها در این زمینه هستیم که باید برطرف شود.
مؤمنی یادآور شد: در آخرین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز به وزارت بهداشت دو ماه مهلت داده شد و وزارت بهداشت نیز این قول را داد که تا اسفند به معتادان متجاهر دارای بیماری خاص و واگیردار رسیدگی کند.
مؤمنی با بیان اینکه در رابطه با ساماندهی معتادان متجاهر، بیش از ۸۰ درصد به اهدافمان رسیدهایم، گفت: هیچ مانع و سدی جلوی راه ما وجود ندارد و کارها در حال انجام است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره تغییر قوانین و به روز آمدی قوانین مبارزه با مواد مخدر، خاطرنشان کرد: قانون اگر اصلاح نشود چرخه باطل ادامه خواهد داشت و جز هدر دادن منابع نیست.
وی با اشاره به اینکه قوانین مربوط به مواد مخدر باید به صورت یکجا روزآمد شود، گفت: در این رابطه پیشنویسی به صورت مشترک توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر و دستگاه قضائی نوشته و ارائه شده تا در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در صورت به روزآمدی قوانین مبارزه با مواد مخدر در کوتاهمدت میتوان نتیجه اقدامات را دید، متذکر شد: در تهران با توجه به اقدامات خوب صورت گرفته توسط سازمان زندانها، پلیس و بسیج مشکلی برای نگهداری معتادان متجاهر وجود ندارد.
به گفته مؤمنی، در خوشبینانهترین حالت کمتر از ۲۰ درصد معتادان متجاهر که به مراکز بازپروری منتقل میشوند، درمان میشوند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تحریمهای ظالمانه در راه مبارزه با مواد مخدر سد و مانع ایجاد میکند، ما برای مبارزه با مواد مخدر نیاز به تجهیزات جدید مانند ایکسریها داریم و مذاکراتی با سازمان ملل داشتهایم، آنها نیز کمک مختصری به ما کردند که ما تشکر کردیم اما باید گفت که کمکها متناسب با حجم اقدامات جمهوری اسلامی ایران درباره مبارزه با مواد مخدر نیست.