دکتر حسن خالقی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر بیان اینکه کل ظرفیت دانشجو در سال جاری یک میلیون و 200 هزار نفر خواهد بود گفت: سال گذشته 400 هزار دانشجو از طریق کنکور سراسری پذیرش شدند و در سال جاری پیش بینی می شود این تعداد به 450 هزار نفر افزایش یابد.
ظرفیت دانشگاه پیام نور افزایش نمی یابد
معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور اظهار داشت: دانشگاه پیام نور در سال گذشته با رشد 20 تا 25 درصدی مواجه بود اما پذیرش دانشجو در سال جاری در این دانشگاه محدود می شود و رشدی نخواهد داشت. در دانشگاه پیام نور بیشتر به دنبال ارتقاء کیفیت، استخدام اعضای هیات علمی و توسعه فضای فیزیکی هستیم.
افزایش 5 تا 10 درصدی پذیرش در دوره های روزانه
وی در خصوص پذیرش دانشجو در دوره های روزانه در سال 86 افزود : پذیرش دانشجو در دوره های روزانه نیز که از طریق کنکور سراسری صورت می گیرد، رشد چندانی ندارد و در بخش روزانه محدود است. در این بخش مانند سال های گذشته در حدود 5 تا 10 درصد افزایش ظرفیت خواهیم داشت.
دکتر خالقی ادامه داد: افزایش ظرفیت دانشجو در دوره های شبانه ای که از طریق کنکور سراسری پذیرش می شود نیز مانند سال های گذشته خواهد بود.
دکتر حسن خالقی - معاون آموزشی وزارت علوم
افزایش 150 درصد ظرفیت پذیرش در دانشگاههای غیرانتفاعی
وی با بیان اینکه عمده ترین افزایش ظرفیت سال جاری در دانشگاه های وزارت علوم در بخش غیردولتی و غیرانتفاعی است گفت: وزارت علوم پیش بینی می کند طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در این بخش ظرفیت دانشجو به 150 درصد افزایش یابد.
معاون آموزشی وزارت علوم اضافه کرد: در مقطع کارشناسی ارشد طبق برنامه ریزی های صورت گرفته بین 28 تا 30 هزار نفر دانشجو پذیرش می شوند که این میزان نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی دارد.
وی در ادامه به مهر گفت: همچنین در سال جاری 3 هزار دانشجوی دکتری در دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم پذیرش می شوند. بدین ترتیب بیشترین افزایش ظرفیت در دانشگاه های وزارت علوم شامل تحصیلات تکمیلی می شود.
خالقی یادآور شد: یک میلیون و 200 هزار دانشجویی که در سال جاری در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور پذیرش می شوند شامل تمامی مقاطع و تمامی مکانیزم های ورود به دانشگاه می شود. این تعداد دانشجو در دانشگاه های وزارت علوم، آزاد اسلامی و آموزشکده های فنی و حرفه ای پذیرفته می شوند.