به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فاضلی هریکندی در شورای مدیران دادگستری استان البرز با اشاره به تحولات اخیر در این مجموعه و برگزاری نخستین دوره کارآموزی قضائی، گفت: این دوره با هدف آشنایی قضات تازه جذب شده با شرایط دادگستری و استان برگزار میشود و پس از اتمام این دوره تعدادی از کارآموزان قضائی جذب و به مجموعه قضات دادگستری استان البرز اضافه خواهند شد.
جذب فارغ التحصیلان
وی با تبیین برنامههای دادگستری استان البرز برای جذب قضات و کارمندان جدید، گفت: مترصد هستیم با اخذ مجوزهای لازم و هماهنگی با معاونت منابع انسانی قوه قضائیه از بین فارغالتحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاههای برتر کشور و نیز فارغ التحصیلان بومی علاقهمند به امر قضاوت و کار قضائی را به منظور کارآموزی و اشتغال در دادگستری استان جذب کنیم.
رئیس کل دادگستری استان البرز دستاوردهای سفر رئیس قوه قضائیه به استان را بسیار ارزشمند دانست و بیان کرد: این سفر با توجه به شرایط سخت کاری کارکنان قضائی و اداری استان، موجب تقویت روحیه کارکنان شد و با استقرار هیئت بازرسی و استخراج کمبودها، چشم انداز خوبی پیش روی دادگستری استان البرز قرار گرفته است.
فاضلی هریکندی اضافه کرد: پس از ارائه گزارش تهیه شده در خصوص نیازها و کمبودهای استان در شورای عالی قضائی با حسن نظر رئیس قوه قضائیه، همه برنامههای پیشنهادی برای رفع آنها که عمدتاً در زمینه مالی، عمرانی و منابع انسانی بودند مورد تأیید قرار گرفت.
مصوبات شورای عالی قضائی
وی به بخشی از مصوبات اشاره کرد و گفت: جذب ۴۱ قاضی، ۸۰ کارمند، تخصیص اعتبار از محل حساب خاص و طرحهای مصوب و عمرانی به منظور تکمیل ساختمان دادگستری کل استان البرز و مجتمع قضائی ماهدشت، احداث مرکز بایگانی راکد، احداث دادگستریهای اشتهارد و چهارباغ، منازل سازمانی در شهرهای کرج، فردیس، ساوجبلاغ، طالقان و اشتهارد، احداث مجتمعهای حقوقی و خانواده در کرج، مجتمع قضائی در کمالشهر، ساختمان دادسرای ساوجبلاغ، نظرآباد و فردیس و تهیه تجهیزات و ملزومات از این مصوبات است.
رئیس کل دادگستری استان البرز در بخش دیگری از اقدامات دادگستری استان که پیرو سفر رئیس قوه قضائیه و دستورات آیت الله رئیسی انجام شد را برشمرد و گفت: تشکیل شورای حل اختلاف واحدهای تولیدی به فاصله ۷۲ ساعت پس از دستور رئیس قوه قضائیه، بررسی مشکلات مربوط دو کارخانه بزرگ در نظرآباد، یک کارخانه صنایع غذایی در ساوجبلاغ، تسریع در ساماندهی نیابتهای قضائی، تسریع در رسیدگی به پروندههای مهم و پرشاکی از جمله این اقدامات بوده که بخشی انجام شده و بخش دیگری در حال انجام است.
هشت هزار چاه غیرمجاز در استان البرز
فاضلی هریکندی با اشاره به وجود بیش از هشت هزار چاه غیرمجاز در استان، یکی از تأکیدات رئیس قوه قضائیه را ساماندهی چاههای غیرمجاز بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه ۶۵ درصد آب شرب تهران از منابع آبی استان البرز تأمین میشود ضرورت دارد برای پیشگیری از بحران آب در استان از هم اکنون به فکر ساماندهی این شرایط باشیم.
وی یکی از الزامات دوره تحول قضائی را حرکت سریع و هماهنگ با تصمیمات و دستورالعملهای ابلاغی رئیس قوه قضائیه دانست و تاکید کرد: امروز به دلیل سرعت بالای رسیدگی به درخواستهای مردمی در قوه قضائیه، انتظارات عمومی افزایش یافته است و مردم به راحتی دغدغههای خود را با رئیس قوه قضائیه در جریان میگذارند؛ در این شرایط که فضای امیدواری در جامعه ایجاد شده همه مکلف هستیم با تلاش و کار مضاعف در حفظ این روحیه سهیم باشیم.
۷۰۰ درخواست مردمی در سفر رئیس قوه قضائیه به البرز
رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به ارجاع بیش از ۷۰۰ درخواست مردمی که در سفر رئیس قوه قضائیه به استان البرز وصول شده گفت: بخش عمده این درخواستها مربوط به تقاضای عفو و اعمال ماده ۴۷۷ و تقاضای تسریع در رسیدگی است که به سرعت در حال بررسی و رسیدگی هستند.
ساماندهی پروندههای مسن و معوق
فاضلی هریکندی یکی از دغدغههای مهم استان در سالهای اخیر را وجود پروندههای مسن و معوقه دانست و بیان کرد: در این خصوص با توجه به تأکیدات رئیس قوه قضائیه از ابتدای حضور در دادگستری استان اقدامات متعددی در ارتباط با ساماندهی و احصای پروندههای مسن و رسیدگی به آن با تهیه نرم افزار خاص از طرف معاونت آمار و فناوری اطلاعات دادگستری استان انجام شد.
وی افزود: همچنین با توجه به دستورالعمل رسیدگی به پروندههای معوق و تعیین تکلیف فوری آنها، اقدامات متعددی از سوی دبیرخانه شورای تحول دادگستری استان در جهت رسیدگی به پروندههای مذکور در جریان است و در این زمینه مطابق برنامهریزی انجام شده و استفاده از ظرفیت مضاعف کارکنان قضائی و اداری راهکارهای تشویقی توسط قوه قضائیه و شورای تحول دادگستری استان پیشبینی شده است که امیدواریم تا پایان سال شاهد کاهش قابل توجه در پروندههای مسن و معوق باشیم.
رئیس کل دادگستری استان البرز تصریح کرد: بر اساس یکی از راهکارهای مدون شده عضویت در کمیسیونهای شبه قضائی تنها مختص قضات کمک کننده به کاهش پروندههای مسن و معوق خواهد بود.