به گزارش خبرنگار مهر، پیروز حناچی در جلسه علنی روز یکشنبه شورای اسلامی شهر تهران با تبریک ایام دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امروز بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران را تقدیم شورا میکنیم که مطابق برنامه مصوب شورا، سقف بودجه و اولویتها رعایت شده است.
وی با بیان اینکه بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران نسبت به سال ۹۸، ۲۴.۹ درصد افزایش داشته، گفت: بودجه امسال ۳۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.
شهردار تهران تصریح کرد: در شرایط فعلی اقتصادی تلاش کردیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و حجم عظیم نقدینگی که برای اقتصاد تهدید است و برای شهر تهران فرصت را مدنظر قرار دهیم.
حناچی ادامه داد: سهم بودجه عمرانی از کل بودجه ۴۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و همچنین منابع پایدار از ۳۴ درصد به ۳۷ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه ۴ هزار و ۴۴۷ میلیارد برای بازپرداخت دیون و بدهیها در نظر گرفته شده است، گفت: بودجه تملک دارایی و سرمایهای نیز ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد پیش بینی شده که نسبت به بودجه سال گذشته ۴۳ درصد رشد داشته است.
شهردار تهران با بیان اینکه ۱۰۹ پروژه در بودجه سال ۹۹ پیش بینی شده است، گفت: اولویت پروژهها، برنامه اولویت محور و تحقق پذیر شهر تهران است.
حناچی با بیان اینکه در بودجه سال ۹۹ تأکید بر پروژههای محله محور شده است، گفت: در بودجه امسال برای حوزه حمل و نقل برای تکمیل خطوط ۶ و ۷، پروژههای آنتنی مترو، پایانهها، ۳ هزار و ۴۲۰ میلیارد پیش بینی شده، برای خرید اتوبوس ۵۰۰ میلیارد، ۴۰۰ میلیارد برای ساخت پیاده راه سازی، ۳۰۰ میلیارد برای تحقق خیابان کامل و ۵۰۰ میلیارد برای آسفالت در سطح شهر پیش بینی شده است.
حناچی تصریح کرد: در حوزه شهرسازی و معماری و بازآفرینی شهر ۱۵ پروژه پیش بینی شده که ۸۵۵ میلیارد برای آن اعتبار در نظر گرفته شده است که ۵ میدان گاه شهری، تکمیل تالار شهر، باغ هنر و مسیر سبز زندگی گیشا، ساماندهی خیابان راه آهن تهران-تبریز بخشی از این پروژه هاست و ۶۴۰ میلیارد تومان نیز برای حوزه شهر سازی پیش بینی شده است. همچنین ۲ هزار میلیارد برای حوزه شهرسازی پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: در حوزه اجتماعی ۵۳۳ میلیارد تومان برای پروژههای مهم از جمله دو گرمخانه در دو پهنه جغرافیایی پیش بینی شده و از دیگر پروژهها، تکمیل و تجهیز فنی و مهندسی برج میلاد، مرکز نمایشی آیینی صبا، ویژه برنامههای تهران ۱۴۰۰ پیش بینی شده است.
شهردار تهران ادامه داد: در حوزه خدمات شهری نیز ۵۰۰ میلیارد برای توسعه بوستانها از جمله بوستان جدید که از توافق پادگان ۰۶ منتج شده، تکمیل بوستان نیمه کاره هرندی، فاز دو بوستان ولایت، بوستان چهار باغ، پیش بینی شده است.
وی افزود: همچنین برای تملک باغات محلی در مناطق فاقد فضای سبز کافی از جمله مناطق هفت، هشت، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۶ و ۱۷، ۲۰۰ میلیارد پیش بینی شده است. همچنین برای مدیریت پسماند ۱۰۰ میلیارد پیش بینی شده است. در حوزه ایمنی و مدیریت بحران برای خرید تجهیزات هزار میلیارد تومان و برای پایگاههای مدیریت بحران ۷۶ میلیارد، برای سامانههای هشدار سریع سیل و زلزله و دکلهای خودایستا و ارتباط امن ۲۶ میلیارد، برای توسعه زیرساختهای هوشمندسازی ۲۰۰ میلیارد و برای بازنشستگی بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ نفر، ۷۹۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.
به گفته شهردار تهران، ۲۵ درصد برای افزایش حقوق و هزینههای پرسنل که این افزایش در شرکتها و سازمانها ۱۰ درصد است، در بودجه نسبت به سال گذشته پیش بینی شده است.
حناچی افزود: در یک کلام ۴۷ درصد بودجه امسال عمرانی، ۳۸ درصد هزینهای و ۱۵ درصد تملک مالی است.
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در بودجه امسال به عنوان رویکرد مطرح است، استفاده از نیروهای متخصص و جوان است، به طور مثال و بعد از آتش سوزی حسن آباد، ما برای بازسازی آن، طرح جدید را به مسابقه گذاشتیم که از بین آن معماران جوانی پیدا میشوند که استعداد بالایی دارند اما برای ما ناشناخته هستند.
شهردار تهران تأکید کرد: در بودجه امسال بر پروژههای محلی که هزینه کمی دارند اما رضایتمندی بالا تأکید شده و این تجربه جدیدی برای شهر تهران است.