خبرگزاری مهر، گروه استانها: این روزها در گوشه و کنار ایران اسلامی صحبت از خدماتی پایا بوده که زیر پرچم انقلاب به ثمر نشسته است. بهرهمندی نقاط شهری و روستایی از نعمت برق و آب آشامیدنی تنها گوشهای از رویشهای انقلاب در خراسان جنوبی است.
استقرار نظام شبکه بهداشت هم بزرگترین خدمت انقلاب در بُعد درمانی بوده که باعث ارتقا شاخصهای بهداشتی در این دیار کویری شده است.
رونق زیرساختهای فرهنگی و هنرهای نمایشی در کانون گرم انقلاب هم هنر دوستان را از خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران سهیم کرده است. گذشته از بعد فرهنگی، رشد و توسعه بخش کشاورزی، نجات جان قنوات با استفاده از طرحهای مختلف از دیگر دستاوردهای انقلاب بوده که شهروندان را به روزهای خوشی دعوت کرده است.
بهار روستاییان در سایه انقلاب
گذشته از توجه انقلاب به حاشیه شهرها، دست پر مهر این یار چهل و یک ساله در نقاط مختلف شهری و روستایی با توسعه فضای سبز، بهاری ترینروزها را پیش روی جامعه ترسیم کرده است.
آنچه در این بین نام انقلاب را زبانزد کرده، گازرسانی به دورترین نقاط روستایی استان بوده که گرمایی بخش روزهای سرد شهروندان شده است. شاید چهل سال گذشته بود که مردم در روستاهای کوچک و بزرگ شبهای سرد زمستان را با استفاده چراغ و بخاری نفتی گرم میکردند و حتی پخت و پز هم با آتش و یا وسایل نفت سوز انجام میشد. اما امروز ۷۷ درصد از خانوارهای روستایی و ۱۰۰ درصد خانوارهای شهری از نعمت گاز طبیعی برخوردار بوده و هجران تأمین نفت برایشان به پایان رسیده است.
امروزه پروژههای گازرسانی به مرزهای خراسان جنوبی هم کشیده شده و روستاییان در دورترین نقاط استان از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.
آنچه مسلم است برخورداری روستاها از خدماتی مانند برق، آب و گاز از جمله شاخصهای توسعه هر نقطه محسوب میشود که در سایه انقلاب این دیار کویری در امر گاز رسانی به تراز خوبی از شاخصهای توسعه رسیده و طعم محرومیت را بی نام و نشان کرده است.
نور امید روستاییان زیر چتر انقلاب
با نیم نگاهی به گوشه و کنار روستاهای خراسان جنوبی میتوان به این نتیجه رسید که دست انقلاب نه تنها در امر گازرسانی، روستاییان را امیدوار کرده بلکه با روشن کردن نقاط کور روستایی، برگ زرین دیگری در خدمات نظام ثبت کرده است.
بنا به گفته روستاییان قریب به ۳۰ یا چهل سال گذشته بسیاری از روستاها از نعمت برق محروم بودند و شبهای سختی را تنها زیر نور فانوس سپری میکردند. اما امروزه تنها با زدن یک کلید، تمام فضای خانه روشن میشود.
امروزه کمتر روستایی در خراسان جنوبی مشاهده میشود که از نعمت برق محروم باشند. بر اساس آمار مسئولان تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار از نعمت برق برخوردار هستند. همچنین ظرفیت خراسان جنوبی در تابش مستقیم نور خورشید، باعث شده تا مسئولان انقلابی با استفاده از پنلهای خورشیدی برای تولید برق، در راستای منبع درآمد روستاییان گام بردارند.
برگی از روزگار روستاییان قبل از انقلاب
یکی از اهالی روستای بیماد در گفت و گو با خبرنگار مهر با توجه به شرایط روستا در گذشته بیان کرد: در اوایل انقلاب این روستا از هیچ امکاناتی برخوردار نبود.
غلامعلی غلامی با بیان اینکه روستاییان در طول شب برای رفت و آمد از فانوس استفاده میکردند، افزود: نور فانوس بسیار کم بود و به خوبی نمیتوانستیم جلوی پا را ببینیم بنابراین زمین میخوردیم و یا دچار عقرب گزیدگی میشدیم.
وی ادامه داد: همزمان با غروب خورشید، روستا در تاریکی محض فرو میرفت و تنها در شبهای مهتابی میتوانستیم به قدری اندک مسیرمان را پیدا کنیم.
غلامی با اشاره به وضعیت گاز رسانی روستاها بیان کرد: در گذشته کمتر کسی از روستاییان با گاز آشنایی داشت چراکه تمام کارها با استفاده از آتش و چراغ نفتی انجام میشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه امروزه این روستا از گاز طبیعی، آب لوله کشی و برق برخوردار است که این نعمتها را مدیون انقلاب هستیم.
دغدغههایی که فراموش شد
یکی دیگر از اهالی روستای لیتی از توابع درمیان هم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: در گذشته برای استفاده از وسایل گرمایشی از نفت استفاده میشد.
قربان صادقی با بیان اینکه در پستوی هر آشپزخانه یک اجاق آتشی برای پخت و پز وجود داشت، افزود: برای تأمین نفت باید کوپن دریافت میکردیم که خود مشغلهای برای روستاییان بود.
وی با بیان اینکه تا چند سال گذشته برای پخت و پز از گازهای کپسول دار استفاده میشد که بعد از خالی شدن هر کپسول، دوباره گاز میکردیم، گفت: اگرچه ماشین گاز هر چند مدت به روستا میآمد تا کپسول گاز را عوض کنیم اما مشکلات زیادی پیش روی روستاییان بود.
این پیرمرد روستایی ادامه داد: خوشبختانه به لطف انقلاب این روستا مانند دیگر روستاهای خراسان جنوبی از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده و دیگر نیازی به حمل کپسول گاز و یا تأمین کوپن نفت نداریم.
گاز و برق بزرگترین دستاورد انقلاب در کویر شرق
یکی دیگر از روستاییان هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: انقلاب اسلامی خدمات زیادی در حوزههای مختلف مانند آموزش، بهداشت، راهها، برق و گاز به استان و کشور ارائه کرده است.
هادی نخعی با بیان اینکه خراسان جنوبی نسبت به اوایل انقلاب پیشرفتهای زیادی داشته است، اظهار کرد: توسعه ماشین آلات کشاورزی، توسعه بیمارستانها و توسعه مدارس تنها بخشی از دستاوردهای انقلاب است.
وی گازرسانی و برق رسانی به روستاها را یکی از خدمات بزرگ انقلاب در خراسان جنوبی عنوان کرد و افزود: میتوان به صراحت گفت که امروزه تمام روستاهای استان از نعمت برق برخوردار هستند.
نخعی با بیان اینکه همچنین بسیاری از روستاها از نعمت گاز برخوردار هستند، اظهار کرد: اگرچه دشمن در صدد است تا نظام جمهوری اسلامی را نظامی ناکارآمد جلوه دهد اما به خوبی میداند که نه تنها ایران بلکه بسیاری از کشورهای جهان از میوههای درخت انقلاب استفاده میبرند.
۷۷ درصد روستاییان گاز دارند
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی هم با بیان اینکه عملکرد گازرسانی سال گذشته استان هفت برابر سنوات گذشته بوده است، افزود: طی سال گذشته ۴۹۱ واحد صنعتی به شبکه گاز متصل شده است.
محمود هاشمی با اشاره به خدمات نظام در حوزه گازرسانی بیان کرد: خدمات انقلاب در امر گاز رسانی بر کسی پوشیده نیست چراکه در استانی مانند خراسان جنوبی خدمات خوبی ارائه کرده است.
هاشمی بیان کرد: هم اکنون ۷۷ درصد خانوارهای روستایی از نعمت گاز برخوردار هستند که در سال جاری ۱۷ درصد افزایش گاز رسانی را داشتهایم.
وی با بیان اینکه پروژههای گاز رسانی به ۲۲۳ روستا در دست اجرا است، عنوان کرد: با اجرای این پروژهها ۱۳ درصد دیگر از خانوارهای روستایی از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.
هاشمی با اشاره به وضعیت گاز رسانی روستاهای شهرستانهای مختلف استان گفت: در بشرویه روستاهای گازدار ۳۱ روستا بوده که ۷۸ درصد جمعیت روستایی را شامل میشود.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین گاز رسانی به چهار روستای بشرویه در دست اجرا بوده که ۱۲ درصد خانوارها را برخوردار خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در شهرستان طبس نیز هم اکنون ۶۴ روستا گازدار است، گفت: این میزان ۷۱ درصد خانوارها را روستایی شهرستان بوده که با شش پروژه در دست اجرا ۹ درصد به جمعیت تحت پوشش شبکه گاز رسانی اضافه خواهد شد.
به گفته وی در قائنات ۹۴ روستا گازدار و جمعیت تحت پوشش ۸۰ درصد است که پروژه گاز رسانی به ۲۲ روستا در دست اجرا است.
هاشمی با اشاره به اینکه ۲۰ روستای فردوس با ۸۷ درصد جمعیت روستایی این شهرستان از نعمت گاز برخوردار هستند، اظهار کرد :۵ پروژه گاز رسانی روستایی در دست اجرا است که با افتتاح این پروژهها در سال آینده مجموعاً ۲۵ روستا با ۹۷ درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز برخوردار خواهند بود.
وی با بیان اینکه در شهرستان سربیشه ۱۲۳ روستا با ۷۴ درصد جمعیت تحت پوشش شبکه گاز رسانی است، بیان داشت: از این تعداد ۶۹ روستا در سال جاری گازدار شده و ۲۴ روستا در دست اجرا است.
وی با بیان اینکه در شهرستان نهبندان ۴۳ روستا گاز رسانی شده است، گفت: از این تعداد ۴۲ روستا در سال جاری گازدار شده که ۳۵ درصد جمعیت روستایی بوده و ۵۱ روستا در دست اجرا است که با افتتاح به ۶۱ درصد جمعیت میرسد.
افتتاح ۳۸۸ پروژه در دهه فجر
هاشمی بیان کرد: در بیرجند ۱۶۳ روستا با ۸۹ درصد جمعیت گاز رسانی شده که از این تعداد ۴۴ روستا امسال گازرسانی شده است.
به گفته وی در شهرستان بیرجند گاز رسانی به ۳۵ روستا در دست اجرا است که با افتتاح تعداد روستاهای گازدار ۲۱۶ روستا با ۹۵ درصد جمعیت روستایی خواهد بود.
وی افزود: در زیرکوه ۵۲ روستا با ۷۹ درصد جمعیت از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند که با ۲۴ روستا در دست اجرا این رقم به ۹۷ درصد میرسد.
وی بیان کرد: در شهرستان سرایان ۹۴ درصد جمعیت روستایی از گاز برخوردار هستند و که با در دست اجرا بودن گاز رسانی به ۴ روستا سال آینده ۲۵ روستا با ۹۹ درصد جمعیت از نعمت گاز برخوردار خواهند بود.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با بیان اینکه در درمیان ۹۰ روستا با ۹۲ درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز برخوردار هستند، گفت: پروژه گاز رسانی به ۲۴ روستا در دست اجرا است.
وی تعداد روستاهای گاز رسانی شده در شهرستان خوسف را ۶۰ روستا با ۵۹ درصد جمعیت اعلام کرد و افزود: گاز رسانی به ۲۴ روستا در دست اجرا است که ۲۵ درصد جمعیت را شامل میشود.
هاشمی با اشاره به پروژههای گاز رسانی در دهه فجر اظهار کرد: در مجموع در دهه فجر سال جاری ۳۸۸ پروژه با ۱۶۸ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد.
امروزه نه تنها خراسان جنوبی و دیگر استانهای کشور بلکه دیگر کشورهای دنیا زیر چتر انقلاب بوده و از خدمات بی دریغش بهره مند میشوند. بدون شک این یار دیرینه در آیندهای نه چندان دور به بلندترین هدفش که همانا محرومیت زدایی و برداشتن ریشه ظلم است، خواهد رسید.