به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در مراسم گردهمایی فناوران فضایی که امشب در موزه ارتباطات برگزار شد، گفت: سفارش ساخت ۵ کپسول فضایی حمل انسان به مدار ۱۹۰ کیلومتری را به پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم دادیم.
وی گفت: این اولین گام برای اعزام فضانورد ایرانی به فضا خواهد بود که قرار است طی ۳ سال ساخته شود.
آذری جهرمی با بیان اینکه ساخت کاوشگر تاکنون در مرحله تحقیقاتی بوده است، افزود: هم اکنون ساخت ۵ کاوشگر را برای رباتهای تا مدار ۱۹۰ کیلومتری زمین و در وزن هزار و ۸۰۰ کیلو سفارش داده ایم که نمونه اولیه برای آمادگی اعزام انسان به مدار زمین خواهد بود.
وزیر ارتباطات گفت: این پروژه با همکاریهای بین المللی انجام میشود و تأثیر زیادی در پیشرفت دانش فضایی ایران در خصوص کاوشهای فضایی خواهد داشت.
وی گفت: ما آرزو و هدفگذاری مان این است که به حضور ایرانیان در ماورای جو و سایر مدارات آسمانی برسیم و طبیعتاً اولین فاز این هدفگذاری، قرار دادن انسان در مدار زمین است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تحقیقاتی از قبل آغاز شده است و پژوهش هایی انجام شده که ما را امروز به این نتیجه رساند که پس از ۹ مرحله آزمون از ارسال سلول تا میمون به مدار زمین و تست قرار دادن موجود زنده بر مدار، آمادگی لازم برای اعزام انسان وجود دارد.
وی افزود: ما امروز ۵ کپسول زیستی فضایی را با اسم ایوان اس به پژوهشگاه هوافضا سفارش دادیم. این ۵ کپسول قرار است که طی ۳ سال آماده شوند که این موضوع پیش مقدمه قرار دادن انسان در مدار را با حمل ربات ها در مدار ۱۹۰ کیلومتری زمین آغاز می کند.
جهرمی ادامه داد: اولین گام جدی ما برای حضور انسان در مدار زمین است که اقدام بسیار بزرگی محسوب می شود و یک جهش بزرگ در دانش فضایی کشور خواهد بود که به میمنت جشن روز ملی فناوری فضایی، این خبر را اعلام می کنیم.
وی در مورد طراحی لباس فضانورد که امروز عکسی از آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد بود، افزود: پروژه ساخت لباس فضانورد در دست اقدام است و در این مرحله لباس خیلی اولویت اول ما نخواهد بود. طبیعتاً ما از لباس های دیگر استفاده می کنیم که البته کاربران فضای مجازی در مورد عکسی که منتشر شد شوخی های خوبی کردند که ما از آنها تشکر می کنیم اما هدف این بود که اعلام خبر خوش در مورد ساخت کپسول فضایی صورت گیرد.
وزیر ارتباطات در مورد همکاری بین المللی برای اعزام فضانورد در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر اظهار داشت: با کشورهای دیگر برای آنکه در این پروژه نظارت کنند و بتوانیم از استانداردهای آنها استفاده کنیم به صورت خاص مذاکره را آغاز کرده ایم و این فرایند ادامه دارد و این جزو بخشی از پروژه ای است که هم اکنون در حال انجام است.
جهرمی در مورد آموزش برای فضانوردان ایرانی گفت: ما قرار نیست که به فضا توریست بفرستیم بلکه دانشمند ایرانی به فضا ارسال می کنیم. آموزش، جزئی از برنامه های ما است و قصد داریم فراخوان اعلام کرده و از دانشمندان فضایی که علاقه مند اعزام به فضا هستند ثبت نام کنیم.
ظفر پس از بررسی شرایط جوی ارسال می شود
وزیر ارتباطات در مورد زمان ارسال ماهواره ظفر نیز گفت: امروز متخصصان فضایی در سازمان هوافضا و نیز دانشگاه علم و صنعت در حال کار بر روی آماده سازی ماهواره ظفر هستند تا آن را به فضا ارسال کنیم و مراحل آخر آماده سازی این ماهواره در حال انجام است و انشاالله خبر پرتاب را به زودی اعلام می کنیم و امیدواریم این پرتاب موفقیت آمیز باشد.
وی افزود: تا آخر هفته جاری این ماهواره به فضا ارسال می شود و روز دقیق آن با توجه به محاسبات جوی و شرایط فضا و نیز هماهنگی های پروازی مشخص خواهد شد. طبعاً زمان آن را اعلام کرده و خبر آن را اطلاع رسانی می کنیم.
وزیر ارتباطات همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر خبر خوب در مورد کیفیت اینترنت گفت: اجازه بدهید ظرف دو هفته دیگر خبرهای خوبی در مورد کیفیت سرعت اینترنت به شما می دهم.