دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص پیشرفت تولید دارو در کشور بعد از انقلاب به خبرنگار مهر گفت: ایران تا یک دهه قبل وارد کننده داروهای زیستی بود که بعد از تلاشهای محققان توانستیم در تولید داروهای زیستی به خودکفایی برسیم.
به گفته دبیر ستاد توسعه زیست فناوری آمارنامه دارویی نشان میدهد از ۲۲ داروی تولید شده یک میلیارد دلار واردات داشتیم اما با تولیدی که توسط شرکتهای دانش بنیان صورت گرفت فعلاً واردات یک میلیارد دلاری متوقف شده است.
وی با تاکید بر اینکه ما موفق شدیم صنعت داروسازی زیستی را به خارج از کشور ببریم، خاطرنشان کرد: برخی داروهای زیستی که توسط محققان شرکتهای دانش بنیان تولید شده به روسیه و چندین کشور دیگر صادر شده است؛ در اصل این محصولات جایگزین نمونههای امریکایی و اروپایی شده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری ادامه داد: این کاملاً مشهود است که داروی تولیدی ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار بوده زیرا صادر شده و جای محصول امریکایی را گرفته است. اگر کیفیت آن بالا نبود جای محصول امریکایی را نمیگرفت.
قانعی تاکید کرد: در واقع محصولی که تولید شده رقابتی بود؛ میبینیم که روسیه جز ابر قدرت هاست و وقتی به این کشورها دارو صادر میکنیم یعنی سرعت پیشرفت کشور بالا بوده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: تاکنون ۲۲ داروی زیستی به تولید رسیده در بازار کشور پخش شده و صادرات هم داشتهاند.
وی در خصوص رتبه بندی و جایگاه ایران از منظر داروسازی گفت: رتبه ایران از لحاظ تولید مقالات در داروسازی، هشتم است که این رتبه بالایی در این حوزه به شمار میرود.
قانعی افزود: قبل از انقلاب ما حرفی در حوزه داروسازی برای گفتن نداشتیم و رتبهای هم به خود اختصاص ندادیم اما پیشرفت اصلی علم داروسازی در دهه اخیر بوده که اکنون در جایگاه خوبی هم هستیم.