به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سلسله سفرهای استانی برای شنیدن بلاواسطه حرف مردم و بررسی میدانی مشکلات حوزه قضائی، روز پنجشنبه ۱۷ بهمن ۹۸ وارد استان بوشهر شد و مورد استقبالآیتالله غلامعلی صفاییبوشهری نماینده ولی فقیه در استان و عبدالکریم گراوند استاندار این استان قرار گرفت.
دیدار چهره به چهره با مردم از جمله صیادان و ملوانان، دیدار با خانوادههای «شهدا، جانبازان و ایثارگران»، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری بوشهر، حضور سرزده در در محل انباشت خودروهای پُرشمار وارداتی گمرک و حضور در شورای اداری استان از جمله برنامههای سفر یک روزه رئیس دستگاه قضا به استانِ حدود ۲۸ هزار کیلومتر مربعی بوشهر بود که با جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر در کنار خلیج همیشه فارس آرامیده است.
دو هفته قبل از سفر آیتالله رئیسی به استان بوشهر، یک هیئت تخصصی ۳۰ نفره با حضور در استان به بررسی و احصاء مشکلات حوزه قضائی پرداختند و یک روز قبل از انجام سفر نیز ۹ هیئت متشکل از معاونان قوه قضائیه و رؤسای نهادهای این قوه با حضور در ۹ شهر بوشهر، نقاط ضعف و قوت استان در حوزه قضائی را شناسایی کردند.
گزارش ۱۷ هیئت در جلسه شورای عالی قضائی در استان بوشهر مطرح شد که تکلیف برخی موضوعات در همین جلسه تعیین و برخی نیز به منظور تعیین تکلیف بعد از تکمیل کار کارشناسی به تهران موکول شد.
آیتالله رئیسی در جلسه شورای عالی قضائی در استان بوشهر ضمن تاکید مجدد به «حفظ» و «رعایت» حقوق مردم، گفت: هدف از انجام چنین سفرهایی، بررسی و رفع سریع و ملموس مشکلات مردم است والا صرف سفر موضوعیت ندارد.
وی تصریح کرد: هرآنچه به «حقوق مردم» مرتبط میشود در اولویت کاری ماست و نباید حتی یک روز نسبت به این موارد تأخیر به وجود بیاید. اگر تأمین حقوق مردم مستلزم تأمین مالی است باید منابع محدود را به همین مسائل اختصاص دهیم.
رئیس دستگاه قضا در این نشست به تأمین ویژه حقوق صیادان تاکید کرد و گفت: افزایش سهمیه سوخت صیادان از جمله مسائلی بود که قبل از انجام سفر درباره آن با معاون اول رئیس جمهور گفتوگو کردم و به گفته وی برای رفع نیاز صیادان در دولت تصمیمگیری شده است که برای اجرایی شدن آن تاکید کردم و ایشان هم قول داد پیگیری کند.
عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی خواستار پیگیری این موضوع از سوی استاندار بوشهر شد و تاکید کرد: اگر موضوع حل نشد از تهران پیگیری شود چرا که مسئله سهمیه بنزین صیادان، از نگرانیهای مهم مردم استان بوشهر بوده و باید نسبت به حل آن تسریع شود.
آیتالله رئیسی همچنین به صید ماهی به روش ترال اشاره کرد و گفت: باید با مصادیق غیرمجاز آن برخورد شود و در مواردی که مجوز شیلات وجود دارد بررسی شود بر چه اساسی مجوز صادر شده است.
عضو شورای عالی امنیت ملی به رئیس سازمان بازرسی کل کشور مأموریت داد به این موضوع ورود کرده و از طریق وزارت جهاد کشاوزی این مساله پیگیری شود.
رئیس قوه قضائیه به معاونان «راهبردی» و «مالی، پشتیبانی و عمرانی» این قوه دستور داد تأمین منابع مربوط به ساختمان پزشکی قانونی در شهرستانهای عسلویه دیلم و جم دایر و بازداشتگاه شهرستانهای کنگان، عسلویه دیر و جم در اولویت قرار گیرد.
آیتالله رئیسی ادامه داد: چطور میشود چند شهر پزشکی قانونی یا بازداشتگاه نداشته باشد؟! تأمین این خواستهها اولویت ماست و برای تهیه آنها نباید حتی یک روز تأخیر داشته باشیم. حتی اگر شده با استقراض باید نسبت به تأمین این موارد اقدام کنیم.
آیتالله رئیسی به درخواست استاندار بوشهر برای ورود دستگاه قضائی به پرونده «حریم ساحلی دریا» اشاره کرده و تاکید کرد: بیش از ۳ هزار کیلومتر حریم ساحلی دریا در کشور داریم که باید معاونت حقوقی قوه قضائیه نسبت به ارائه راهکاری عادلانه و حقوقی درباره بهرهبرداری از آن اقدام کند.
عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی در بخشی از جلسه شورای عالی قضائی کشور به پرونده «ساخت و ساز باغ ویلاها» اشاره کرد و گفت: برخی دستگاهها به نوعی به دنبال عادی کردن این ساخت و سازها هستند از طرفی گزارشهایی داریم که این امر آب شرب شهری را تهدید میکند.
وی از استاندار بوشهر خواست با حضور مسئولان ذیربط، موضوع در شورای «حفظ حقوق بیتالمال در اراضی و منابع طبیعی» مطرح و بررسی کند تا همه دستاندرکاران احساس کنند قانون حاکم است و کسی اجازه کارغیرقانونی ندارد.
آیتالله رئیسی در این جلسه از اقدام «سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور» در جلب رضایت اولیایدَم چهار محکوم به قصاص در بوشهر قدردانی کرد و گفت: الحمدالله این اقدامات در سراسر کشور افزایش یافته و در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است.
در این جلسه محمد باقر ذوالقدر معاون راهبردی قوه قضائیه از اختصاص ۶۴ میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان اعتبار به استان بوشهر پیرو سفر رئیس قوه قضائیه به این استان خبر داد.