مشاورسابق وزیر رفاه و استاد دانشگاه الزهراء گفت: افزایش آمار فقر در جامعه نشانه شکست سیاست‌های اقتصادی دولت ها است و به همین دلیل ، دولت ها همیشه علاقه مند هستند خط فقر را کمتر از میزان واقعی آن نشان دهند.

دکترحسین راغفر در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بر اساس آمارهای مرکز آمار ایران که از گروههای متوسط جامعه بدست آمده ، تعداد خانوارهای فقیر طی سالهای 63 تا 84 کاهش یافته اما مشاهدات و تحقیقات انجام شده این آمار را نقض می کند به طوریکه در سال 85  حدود 20 درصد بر جمعیت نیازمند جامعه افزوده شده است .

وی تصریح کرد : بر اساس شواهد جامعه ، در حال حاضر به دلیل گسترش نابرابریها عمق فقر افزایش یافته به طوریکه سیاست گذاران و مسئولان جامعه را به فکر چاره اندیشی و یافتن راه حلی برای کاهش و یا حداقل توقف میزان فقر انداخته است .

راغفر به نشانه های بارز عمق فقر و گسترش نابرابری در جامعه اشاره کرد وگفت : از اوایل سال 71 تا کنون شاهد پیدایش گروههای کودکان خیابانی و کار و همچنین گروههای عظیمی از پلاستیک جمع کنها که به صورت سازمان یافته فعالیت می کنند ، هستیم که این امر محصول سیاست های غلط اقتصادی در کشور بوده است  .

استاد دانشگاه الزهراء اظهار داشت : تمامی این موضوعات و همچنین فاصله طبقاتی زیادی که امروز میان قشر ثروتمند و ضعیف جامعه ایجاد شده نشاندهنده افزایش فقر است بنابراین مردم و مسئولان نمی توانند وجود این موارد را نقض کنند.

مشاورسابق وزیر رفاه با اشاره به اینکه خط فقر در استانهای مختلف متفاوت است ، تاکید کرد : براساس تحقیقات انجام شده و کارکارشناسی گروههای متخصص ، در سال 83 خط فقر در استان تهران برای خانواده 5 نفره ، 400 هزار تومان و در استانی مانند سیستان و بلوچستان 178 هزار تومان محاسبه شد .

راغفر در خصوص افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد گفت: مستمری مددجویان این دو نهاد حمایتی طی دو سال گذشته اصلا افزایشی نداشته درصورتیکه نرخ تورم بیش از 20 درصد بوده است به همین دلیل می توان گفت آنان توان خرید یک وعده نان در روز را برای خانواده خود نیز ندارند پس با این شرایط بسیار پایین تر از خط فقر خشن قرار دارند.