سلسله درسگفتارهای شهرکتاب درباره شمس تبریزی با برگزاری دو نشست با موضوع «تحلیل انتقادی گفتمان شمس تبریزی در باب بدعت و متابعت» ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نوزدهمین و بیستمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره شمس تبریزی، با سخنرانی مهدی محبتی (عضو هیات علمی دانشگاه زنجان) از ساعت ۱۶:۳۰ روزهای ۳۰ بهمن و هفتم اسفند ۱۳۹۸ در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود. موضوع این دو نشست «تحلیل انتقادی گفتمان شمس تبریزی در باب بدعت و متابعت» است.

درباره موضوع این دو نشست نوشته‌اند: «درباره میزان قدرت اندیشه‌ورزی و ایجاد دبستان‌های مستقل معرفتی بزرگان سنتی ما به‌ویژه صوفی‌مشربان‌ نکته‌ها و گفته‌های فراوان از گذشته تا امروز، موافق و مخالف، مطرح‌شده و ناگزیر گروه‌های اجتماعی مختلفی را به دنبال خود کشانده است. مخالفان اساساً منکر بسیاری از ارجمندی‌ها و تأثیرگذاری‌های مثبت و ممتد و عمیق اینان شده‌اند و در برابر، برخی از موافقان تا بدان‌جا پیش رفته‌اند که برای مثال مولانا جلال‌الدین را بزرگ‌ترین متفکر تاریخ فرهنگ ایرانی اسلامی و حتی بشری قلمداد کرده‌اند و گروهی دیگر با تکیه بر همین نوع گزاره‌ها، شمس تبریز را از این مرتبه هم والاتر دانسته و بالاتر برده و بر آن شده‌اند که وقتی شمس، فردی چون مولانا را شیفته و شیدای خود نموده است پس باید ژرفا و بلندای فکری و شخصیتی بس بیشتر از او داشته باشد و مشهوراتی همانند این.

البته در بی‌همتایی و تأثیرگذاری این نخبه‌های بی‌مانند فرهنگ ما -موافق باشیم یا مخالف- هیچ شک و تردیدی نیست و این قولی است که غالباً جملگی برآن‌اند؛ هرچند تا به امروز کمتر گفتمانی به‌صورت مستدل و مستند و دور از غوغاها و غلبه‌های مد شده و عمدتاً مدرن، به این مدعیات به‌ویژه در باب شمس درخشان تبریز پرداخته است. در این گفت‌وگوها می‌کوشیم به یکی از این ساحت‌ها بپردازیم و عیار گفته‌های شمس را درباره مساله‌ی بغرنج بدعت و متابعت - به دور از هیاهو و غوغا- نقد و تحلیل کنیم و در حد عقل و نگاه خود دریابیم که نکته‌ها و مقالات او واقعاً چون گنجی است گوهربار یا مثل بسیاری از حرف‌های دیگر و دیگران مبالغاتی است مستعار.»

مرکز فرهنگی شهر کتاب در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم، واقع است.