وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به اینکه آیا از وضعیت دستگیر شدگان دانشگاه امیرکبیر اطلاعی دارد یا خیر گفت: خیر من اطلاعی ندارم.

دکتر محمدمهدی زاهدی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص حادثه تصادف دانشجویان دانشگاه پیام نور ساری ضمن تسلیت مجدد این ضایعه به خانواده دانشگاهی ایران گفت: به محض اطلاع از این حادثه، رئیس دانشگاه پیام نور و معاونت دانشجویی وزارت علوم در مکان حادثه حضور پیدا کرده اند و تمهیداتی فراهم شده که برای بهبودی دانشجویانی که در بیمارستان هستند، هر کمکی که بتوانیم انجام دهیم.

وی اضافه کرد : طبق قانون اتوبوس های مسافربری موظف هستند که تمامی سرنشینان خود را بیمه کنند. با توجه به اینکه اتوبوس هایی که دانشگاهها اجاره می کنند باید بیمه شوند این مسئله به طور خودکار انجام می گیرد.

وزیر علوم در خصوص لزوم بیمه حوادث برای دانشجویان گفت: بیمه حوادث برای دانشجویان ضروری است و شکی در این مورد نیست و این مسئله را در اولویت و دستور کار معاونت دانشجویی و صندوق رفاه قرار می دهیم تا مطالعه کنند و اگر برای وزارت علوم امکان داشته باشد در سال جاری این مسئله را پیگیری کنیم.

زاهدی با اشاره به سفرهای استانی و بازدید از خوابگاهها گفت: اتاق های خوابگاهی واقعاً شلوغ و پر متقاضی است. ضمن اینکه خوابگاههای کشور یک اشکال عمده دارند و آن کمبود فضای مطالعه، قرائت خانه، نمازخانه و تلویزیون است. همچنین در برخی شهرها نیز پراکندگی خوابگاهها مشکل ساز است و نظارت بر آنها و خوابگاههای خودگران را با مشکل مواجه می کند.

وی تأکید کرد: دانشجویان بدانند یکی از دغدغه های جدی وزارت علوم رفع مشکلات خوابگاههای دانشجویی است.

وزیر علوم یاد آور شد: به زودی جلسه ای با ریاست معاون اول رئیس جمهوری بر اساس دستور العمل هیئت دولت برگزار می شود تا تصمیم گیری های اجرایی در خصوص بازسازی و احیا در خصوص ساخت خوابگاهها در استان تهران صورت گیرد. بانک مرکزی باید از بانک های عامل بخواهد تسهیلات را به فوریت اختصاص دهند. متاسفانه در سال گذشته بودجه 10 میلیارد تومان در این زمینه اواخر سال تخصیص یافت و بانک ها در ماه های اولیه سال همکاری لازم را نداشتند.

وی افزود: یکی از تقاضاهایی خیرین نیز این بود که تسهیلات بانکی به سرعت در اختیار آنها قرار گیرد و امیدواریم بتوانیم بانک ها را قانع کنیم . اگر محقق شود در سایر استان ها نیز تحولات خوبی در بخش خوابگاهها خواهیم داشت.

زاهدی در خصوص وضعیت خوابگاههای کشور گفت: اگر بنا باشد تنها بر اساس وظیفه ای که بر عهده وزارت علوم است، عمل کنیم مشکل چندانی نداریم. وزارت علوم تنها باید 40 درصد دانشجویان روزانه را پوشش خوابگاهی بدهد که این امر در حال حاضر نیز ممکن است اما در دوره های روزانه حدود 70 درصد متقاضی داریم و علاوه بر آن دانشجویان شبانه نیز متقاضی هستند و با اینکه وظیفه ای در قبال آنها نداریم این مسئله باعث می شود که پاسخگویی کافی نداشته باشیم.

وی افزود: باید به میزان خوابگاه های موجود، خوابگاه بسازیم تا اندازه ای که نیاز فعلی رفع شود. دانشگاههای تهران، تبریز و شیراز خوابگاههایی ساختمانی فرسوده دارند و همین امر سبب می شود سرانه نگهداری آنها بالا رود. سرانه نگهداری آنها حدود هر مترمربع 180 هزار تومان است که این امر نشان می دهد بهتر است به ساخت خوابگاه جدید بپردازیم.