علی صادقی تبار، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بررسی ها نشان می دهد آمار زوجین جوان که برای صاحب فرزند شدن نیازمند مداخلات درمانی هستند، در برخی استان ها و شهرها تا ۲۰ درصد است. یعنی از هر ۵ زوج در سن باروری، یک زوج مشکل دارند.
وی با تاکید بر خاص بودن درمان های ناباروری، تصریح کرد: در حوزه پزشکی، کمتر درمانی هست که بیش از ۵۰ درصد با شکست مواجه شود و نتیجه ندهد.
صادقی تبار ادامه داد: بیماری هایی مثل سرطان که به عنوان بیماری های سخت شناخته می شوند، اگر به موقع تشخیص داده شوند تا بیش از ۹۰ درصد قابل درمان هستند. در حالی که در ناباروری، کمتر از ۵۰ درصد موارد منجر به درمان می شود که عوامل متعددی برای آن وجود دارد.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابنسینا، تاکید کرد: اساسی ترین فاکتور در شکست درمان های ناباروری، سن زوجین است.
وی افزود: هر چقدر که زوجین نابارور جوان تر باشند، درصد موفقیت درمان بیشتر می شود. به طوری که در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته و به دنبال تغییر سبک زندگی، شاهد افزایش سن ازدواج در کشور بالا رفته است.
صادقی تبار ادامه داد: متوسط سن ازدواج در آقایان بین ۳۴ تا ۳۵ سال است و در خانم ها این سن به ۲۷ تا ۲۸ سال رسیده است. ضمن اینکه مواردی از ازدواج در سنین بالای ۴۰ سال را هم داریم و خانم هایی که تا ۳۵ سالگی، هنوز ازدواج نکرده اند.
وی با عنوان این مطلب که قدرت باروری در افراد از ۱۵ سالگی ایجاد می شود، گفت: در گذشته سن ازدواج پایین بود، به طوری که پسر در ۲۰ سالگی و دختر در ۱۷ سالگی ازدواج می کردند و قریب به ۲۵ تا ۳۰ سال فرصت داشتند که صاحب فرزند شوند. اما، امروزه دختر در ۳۵ سالگی ازدواج می کند و در همان بدو ازدواج هم تمایل ندارد صاحب فرزند شود و سن او به ۴۰ سال و بالاتر می رسد و در نتیجه فرصتی برای بچه دار شدن ندارد.
صادقی تبار به عوامل فیزیولوژیک محیطی و...، در کنار افزایش سن ازدواج به عنوان موانع باروری اشاره کرد و افزود: درمان های ناباروری، بسیار پیچیده و وقت گیر هستند که لازم است زوجین برای موفقیت درمان، همراهی کنند. ضمن اینکه هزینه های درمان ناباروری برای اکثر زوجین، سنگین و دشوار است.
مدیر مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابنسینا، با اشاره به برنامه «پایان ناباروری» که شنبه ها از شبکه چهار سیما روی آنتن می رود، گفت: این برنامه از اثرگذاری بالایی در آگاهی رسانی به خانواده ها و زوجین نابارور برخوردار بوده و توانسته این آگاهی را به مردم بدهد که چگونه می توانند مشکلات ناباروری را حل کنند.
وی با عنوان این مطلب که داشتن فرزند برای خانواده ها هنوز یک ارزش است، افزود: هدف ما از برنامه پایان ناباروری، افزایش اطلاعات مردم از روش های درمان ناباروری و صاحب فرزند شدن است. ما می خواهیم از طریق این برنامه، به خانواده ها و زوجین بگوییم که چگونه می توانند مشکلات ناباروری را رفع و رجوع کنند.
صادقی تبار تاکید کرد: خوشبختانه بعد از چهار دوره از پخش برنامه پایان ناباروری، بازخوردهای خوبی از خانواده ها داشته ایم که قصد کمک و راهنمایی داشته اند.