مهدی پاکزاد در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه بر نبود یک بانک اطلاعاتی از طرحهای پژوهشی به عنوان یک نقص تاکید کرده است، اظهار کرد: برای اینکه چنین بانک اطلاعاتی مهمی شکل بگیرد، برنامه ششم یک وظیفهای را بر دوش دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری قرار داده بود که سامانهای را برای ثبت اطلاعات طرحهای پژوهشی کشور راه اندازی کند.
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف گفت: در همین راستا و به منظور جلوگیری از دوباره کاری، موازی کاری و همچنین کارآمدی نظام تحقیق، پژوهش و فناوری در کشور، سامانه «سمات - سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقاتی» را اوایل بهمن ماه جاری راه اندازی کرده ایم.
پاکزاد در ادامه تاکید کرد که با راه اندازی سامانه سمات، اگر دستگاهها بخواهند طرحهایشان را اجرایی کنند، حتماً باید طرح پژوهشی خود را در این سامانه ثبت کنند.
وی با بیان این مطلب که سامانه سمات برای همه دستگاهها و شرکتها؛ چه دولتی و چه غیر دولتی طراحی شده است، خاطرنشان کرد: دستگاهها و شرکتها اگر تصمیم به اجرایی شدن طرح پژوهشی خود دارند، ملزم به ثبت آن در این سامانه هستند.
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف ادامه داد: ارتقای جایگاه رقابت پذیری کشور در جایگاه جهانی از طریق فراهم آوری یک فضای اطلاعاتی-پژوهشی شفاف، یکپارچه، منسجم و بدون تکرار در سطح ملی برای پژوهشگران، فراهم کردن شرایط مدیریت و رهبری فعالیتهای پژوهش برای مدیران و ارائه توان ملی در تولید اطلاعات علم و فناوری و پاسخ به نیازمندیهای متقاضیان علم و فناوری از اهداف مهم راه اندازی این سامانه به شمار میرود.