خبرگزاری مهر - گروه سیاسی: عملیات بیت المقدس در ساعت 30 دقیقه بامداد مورخ 10/2/1361 با رمز مقدس یا علی بن ابی طالب ( علیه السلام ) علیه مواضع دشمن بعثی از چندین نقطه در منطقه وسیع عملیات بیت المقدس شکسته شد و هیبت شیطانی و توخالی او فرو ریخت .

این فرمانده دوران دفاع مقدس در ادامه خاطرات عملیات پیروزمندانه بیت المقدس افزود: دشمن بعثی خود را آماده یک نبرد جدی نموده و برای حفظ حیثیت برباد رفته خود در عملیات های قبلی مثل فتح المبین ، طریق القدس و ثامن الائمه ( علیه السلام ) مصمم شده بود به هر قیمتی خرمشهر را حفظ نماید و تحت هیچ شرایطی آن را از دست ندهد ؛ زیرا تصرف خرمشهر از بعد نظامی و روانی برای طرفین جنگ تعیین کننده بود و سرنوشت جنگ را تعیین می نمود.

لذا حکومت بعث عراق بنا را بر مقاومت جدی ولو با تحمل خسارات سنگین گذاشته بود و از طرف دیگر مجاهدین فی سبیل الله با توکل بر خداوند منان و توسل بر مولایشان حضرت علی بن ابی طالب ( علیه السلام ) که فضای منطقه را ملکوتی و الهی نموده بود ، عزم خود را جزم نموده بودند تا علاوه بر اجرای طرح های دقیق عملیاتی ، اطلاعاتی ، پشتیبانی و خدمات رزم ، با نهایت ایثار و روحیه شهادت طلبی دشمن را از ادامه خوی تجاوزگری برای همیشه پشیمان و خرمشهر قهرمان را آزاد نماید.

پس ازپشت سر گذاشتن مراحل اول ودوم عملیات بیت المقدس و آزادسازی منطقه وسیعی از سرزمین مقدس کشورمان و محاصره خرمشهر و منهدم شدن بخش عظیمی از ارتش بعث عراق ، روز موعود برای خرمشهر فرا رسید و مرحله سوم عملیات در تاریخ 1/3/1361 از پشت دروازه های شهر آغاز گردید و محاصره خرمشهر با اراده الهی رزمندگان و بازوان پر توان آنان درهم شکست و پس از 60 ساعت نبرد جانانه و تن به تن پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران با آرم مقدس لا اله الا الله به دست منادیان توحید و شهادت بر فراز مسجد جامع خرمشهر به اهتراز درآمد.

وی می نویسد: رأس ساعت 16 سوم خرداد ماه سال 1361 با پخش فریاد ملکوتی خرمشهر ؛ شهر خون آزاد شد ، الله اکبر ، امت حزب الله در سراسر میهن اسلامی مان به خیابان ها ریختند و ایران اسلامی غرق در شادی و جشن و سرور شد .

این عملیات دست آوردهای زیادی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی داشت که خلاصه و تیتروار به عناوین آن اشاره می گردد:

مجاهدین فی سبیل الله با توکل بر خداوند منان و توسل بر مولایشان حضرت علی بن ابی طالب (ع) که فضای منطقه را ملکوتی و الهی نموده بود ، عزم خود را جزم نموده بودند تا علاوه بر اجرای طرح های دقیق عملیاتی ، اطلاعاتی ، پشتیبانی و خدمات رزم ، با نهایت ایثار و روحیه شهادت طلبی دشمن را از ادامه خوی تجاوزگری برای همیشه پشیمان و خرمشهر قهرمان را آزاد نمایند.

دست آوردهای سیاسی عملیات بیت المقدس:
1- وارد نمودن خدشه اساسی بر تحریم های بین المللی علیه ایران توسط استکبار جهانی و همپیمانان آنها .‌‌‌‌
2- نا امید کردن کشورهای حامی حکومت بعث عراق از جمله آمریکا ، کشورهای اروپایی ، کشورهای بلوک شرق و کشورهای خاورمیانه ؛ بخصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس از توانمندی عراق در ادامه جنگ و تاثیر بسیار منفی بر میزان حمایت های مالی ، اقتصادی و نظامی عراق .‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
3- باز شدن راه های هموار برای حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در سطح بین المللی در عرصه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و ...‌‌‌
4- تواضع و کرنش دنیا در مقابل اقتدار حیرت برانگیز جمهوری اسلامی ایران .‌
5- تغییر موضع استکبار جهانی از انهدام انقلاب اسلامی به وسیله هجوم نظامی ارتش بعث عراق ( روحیه هجومی ) و دفاع همه جانبه از عراق و حکمومت بعث برای جلوگیری از فروپاشی و سقوط آن.‌
6- تقویت روحیه کشورهای حامی و دوست جمهوری اسلامی ایران در منطقه .‌
7- وسعت جایگاه بین الملی برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران.

ب : دست آوردهای نظامی و اقتصادی :
1- آزادسازی حدود 5400 کیلومتر مربع از سرزمین حساس جمهوری اسلامی ایران تا نقاط صفر مرزی .‌
2- آزادسازی دو جاده استراتژیک اهواز – خرمشهر و راه آهن اهواز به خرمشهر 
3- زیر آتش قرار گرفتن مناطق حساسی از کشور عراق مثل بند بصره و راه های آبی و خاکی منتهی به آن و ...‌
4- زیر فشار قرار دادن ارتش بعث عراق در خاک عراق و رها سازی شهرهای اهواز ، هویزه ، دارخوئین ، حمیدیه ، سوسنگرد و بستان از زیر آتش نزدیک دشمن .‌
5- انهدام نیروی انسانی ، تجهیزات ، امکانات و تسلیحات ارتش بعث عراق به طوری که تا چندین سال قادر به بازسازی آن نبود.‌
6- از بین بردن روحیه تهاجمی نیروهای دشمن و تبدیل آن به روحیه تدافعی .‌
7- به دست آوردن غنایم بسیار ( زرهی ، توپخانه ، ادوات ، ماشین  آلات ، خودرو ، سلاح و مهمات و ... ) ‌
8- آزاد سازی بندر استراتژیک خرمشهر .‌
9- گرفتن بیش از 19000 اسیر از دشمن .‌
10- کشته و زخمی شدن بیش از 16500 تن از نیروی انسانی دشمن .‌
11- تقویت روحیه رزمندگان اسلام برای تعقیب در خاک عراق .‌
12- شکستن بن بست اثرات تحریم های بین المللی .‌
13- تقویت سازمان و تجهیزات یگان های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استفاده از غنایم جنگی بدست آمده در عملیات .

جلوه هایی از خاطرات ویژه عملیات بیت المقدس:
سردار شکاری از فرماندهان دوران هشت سال دفاع مقدس در ادامه خاطرات خود اینگونه ابراز عقیده می کند که، در شروع مرحله اول عملیات بیت المقدس برو بچه های اطلاعات عملیات ( راهنما ) در محوری که قرار بود ما در آن محور به مواضع دشمن یورش ببریم ، مسیر را گم کردند ، به طوری که یک مسیری را که حداکثر باید 2 ساعته می پیمودیم ، حدود 7 ساعته رفتیم . مشخص بود که به دور خودمان می چرخیم و همچنان بی هدف در منطقه سرگردان هستیم . در آخرین لحظه ای که به ساعت شروع عملیات مانده بود ، متوجه سر و صدایی در جلوی ستون در حال حرکت نیروهای خودی شدیم و آن سر و صدای ناشی از دعوای یکی از فرماندهان و همرزمان ما با راهنما بود . بالاخره این سر و صدا منجر شد به این که منورهای دشمن بالای سر ما روشن بشود. پس از روشن شدن منورها و تیراندازی دشمن ، ما که قبل از آن نمی دانستیم در کجای منطقه هستیم و باید به کجا برویم ، مشاهده کردیم که دقیقاً در نقطه ای هستیم که از قبل مشخص شده بود و بایستی در مواضع دشمن رخنه می کردیم.

به هر حال درگیری شروع شد و مواضع دشمن یکی پس از دیگری در هم شکست و پس از 21 کیلومتر پیشروی در عمق مواضع دشمن ( از رودخانه کارون تا جاده اهواز – خرمشهر ) به ایستگاه حسینیه رسیدیم و مرحله اول عملیات با موفقیت 100% پایان پذیرفت . این حادثه چیزی جز امداد غیبی و معجزه الهی نمی توانست باشد . زیرا : " ان الله یدافع عن الذین امنوا " خداوند از کسانی که ایمان آورده اند دفاع می کند . ( حج آیه 38 ) و همچنین : ذلک بان الله مولی الذین امنو و ان الکافرین لا مولی لهم ، زیرا خداوند مولای مومنان است و کافران مولا و یاوری ندارند .

در شروع مرحله سوم عملیات با مشکلات فراوانی روبرو شدیم و نهایتاً عملیات متوقف و نیروهای خط شکن به عقب منتقل شدند. سردار رشید اسلام شهید حسن باقری به عنوان فرمانده قهرمان قرارگاه نصر در محل تجمع نیروها در عقبه ( نورد اهواز ) اقدام به سخنرانی کرد . او که از نظر ظاهری خیلی کم سن و سال می نمود ، با هیبت مالک اشتر گونه در سخنرانی ، اقدام به توجیه توقف عملیات و شکست های مقطعی در مرحله سوم نمود و دلایل را چنین وانمود کرد که : غرور ما را گرفته است ، ما باید به مولایمان آقا حجه ابن الحسن ( عج ) توسل پیدا کنیم و از او بخواهیم که خود علم فرماندهی را به دست گیرد و ما را فرماندهی کند .

این فرمانده دوران دفاع مقدس می افزاید : شب جمعه بود ، شب عظیمی و عجیبی بود . دل دادگان راه توحید و معرفت پس از سخنرانی سردار شهید اسلام حسن باقری ، آن شب را تا دیروقت به آقا متوسل شدند و از او یاری خواستند . " قل ما یعبئو بکم ربی لولا دعاوکم " . بگو اگر دعای شما نبود ، پروردگارم به شما عنایتی نمی کرد . ( فرقان آیه 77 ) تا این که شب موعود یعنی اول خردادماه 1361 فرا رسید و رزمندگان اسلام دوباره خود را پشت دروازه های خرمشهر برای ادامه عملیات آماده کرده و بعد مجدداً به مواضع دشمن هجوم بردند. ولی با یک تفاوت نسبت به قبل و آن عبارت بود از: توکل، توسل و وامداری کامل به فرمانده اصلی خود ؛ یعنی حضرت مهدی صاحب الزمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) که به همین دلیل در همان دقایق اولیه شروع عملیات ، خطوط و مواضع مستحکم دشمن درهم شکسته شد و پس از دو روز خرمشهر قهرمان آزاد گردید ... آری پرچمی که مهدی فاطمه ( عج ) در دست گیرد و رزمندگانی که از خدا درخواست فرماندهی توسط مولای خود را بنمایند ، مستحکم ترین مواضع و مجهزترین دشمنان در برابرش تاب مقاومت را از دست می دهند و لحظه ای نخواهند توانست در مقابل آن بایستند و این پیام همه رزمندگان اسلام و شهیدان والامقام است برای همه مستکبران جهان در تمام زمان ها و تمام مکان ها .

در پایان سلام و درود می فرستیم به پیشگاه مقدس مولایمان ، فرزند زهرای مرضیه و روح ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و نایب بزرگوار آن حضرت ، مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی ) و شهدای عزیز اسلام به خصوص شهدای قهرمان فتح خرمشهر .‌
...............................‌
نوشته شده توسط سرتیپ دوم پاسدارابوالفضل شکارچی از فرماندهان دوران دفاع مقدس