به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فدراسیون فاوا، محمدرضا طلایی در جلسه هیئت مدیره فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران با حسین مدرسخیابانی، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: اکنون ما خواهان تصویب آیین نامه صادرات نرم افزار هستیم. آیین نامه ای که بیش از ۴سال است که برای به نتیجه رسیدن آن با سازمان توسعه تجارت و معاون دفتر توسعه صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت همکاری کردیم.
وی گفت: برای تنظیم این آیین نامه تمام نهادهای ذی ربط مورد مشورت قرار گرفتند. همچنین در تنظیم این آیین نامه نمایندگان معاونت علمی ریاست جمهوری، اتاق بازرگانی ایران، سازمان توسعه تجارت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیرخانه شورای عالی صادرات و اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران درگیر بودند و اکنون خواهان آن هستیم که شورای عالی صادرات آن را به تصویب برساند.
رئیس هیئت مدیره فدراسیون فاوا با بیان اینکه این آیین نامه از سوی رئیس اتاق بازرگانی ایران برای اعلام نظر به همه نهادهای ذی ربط ارسال شده است، میزان صادرات نرم افزار را حدود ۴۰۰ میلیون دلار برآورد کرد و گفت: اما نرم افزار یک نوع کالا نیست، بلکه خدمات است. در چنین شرایطی گمرک برای صادرکنندگان نرم افزار پروانه صادراتی صادر نمی کند و پروانه مشخصی در این زمینه ارائه نمی شود. از سوی دیگر به دلیل اینکه پروانه صادراتی مشخصی نداریم با سازمان امور مالیاتی با مشکل مواجه می شویم. از این رو این آیین نامه فضای صادرات نرم افزار را قانونمند خواهد کرد و با توسعه صادرات این بخش می توان نسبت به توسعه ارزآوری امیدوار بود.
طلایی درباره صدور پروانه تولید نرم افزار نیز گفت: مجوز تولید نرم افزار از سوی وزارت صمت و بر مبنای آیین نامه ای که سال ها قبل تهیه و تنظیم شده، صادر می شود و با شرایط روز همخوانی ندارد. در این آیین نامه بیشتر آمار کمیتی از افراد و کارمندان و متخصصان دارای مدرک مطرح است. در صورتی که امروزه افرادی که حتی دیپلم هم ندارند توانایی تولید و صادرات نرم افزار را دارند. ولی این افراد نمیتوانند پروانه تولید کسب کنند و همین موضوع باعث شده که تولیدات زیرزمینی در این شرایط شکل بگیرد.
وی با اعلام درخواست از وزارت صنعت برای تشکیل کارگروهی مشترک برای بازنگری این آیین نامه، افزود: با همکاری سازمان توسعه تجارت نیز در حال تهیه آیین نامه ای برای ساماندهی حضور در بازارهای بین المللی هستیم که تا پایان سال جاری یا ابتدای سال آینده نهایی خواهد شد. سپس کارگروه مشترکی بین اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد می شود تا یک برنامه اجرایی برای توسعه صادرات و حضور در بازارهای خارجی تنظیم شود.
رئیس هیئت مدیره فدراسیون فاوا به تهیه آیین نامه صنایع خلاق توسط اتاق بازرگانی، معاونت علمی و سازمان توسعه تجارت اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز به زودی نهایی خواهد شد و اگر این بخش نیز عملیاتی شود حدود ۲ میلیارد دلار ارزآوری خواهد داشت.
در این نشست حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صمت در خصوص موضوعات مطرح شده در این جلسه گفت: میز ICT در سازمان توسعه تجارت باید فعال تر وارد عمل شود تا در خصوص موضوعات مرتبط کار کارشناسی صورت گیرد. براین اساس سازمان توسعه تجارت در بحث صادرات تبدیل به یک فرمانده می شود تا کارها بهتر پیش برود؛ همچنین خواهان آن هستیم که فدراسیون فاوا رابطه بیشتری با وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت داشته باشد و برگزاری جلسات مربوط به میز ICT باید به طور جدی دنبال شود.