به گزارش خبرنگار مهر، سرانجام افزایش ۳۰ درصدی فوقالعاده جذب کارکنان شهرداریها در هیئت دولت تصویب و از اسفند ماه سال جاری در فیش حقوقی کارکنان شهرداری اعمال شد. کمال مرادی دبیر کل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در این رابطه میگوید: به رغم شرایط سخت و دشوار اکثر فعالیتها و وظایف شهرداریها، مجموع حقوق و مزایای دریافتی کارکنان آن حداقل ۳۰ % کمتر از کارکنان دولت بود که این موضوع موجب احساس تبعیض و نارضایتی آنها شده و در شرایط اقتصادی امروز نیز بر معیشت و رضایتمندی آنان تأثیر سو گذاشته بود.
او با بیان اینکه از دلایل عقب ماندگی حقوق و مزایای کارکنان شهرداریها، باقی ماندن شمولیت استخدامی آنان در قانون نظام هماهنگ پرداخت و فاصله پایه این نظام با قانون مدیریت خدمات کشوری بوده است توضیح میدهد: از طرفی از سال ۱۳۸۱ تا کنون به جز ضریب افزایش در ابتدای سال هیچگونه افزایش حقوق برای کارکنان شهرداریها توسط هیأت وزیران صورت نگرفته و فوق العادههای پرداختی به کارکنان شهرداری نیز افزایش نیافته و حتی تغییرات جزئی آن نتوانسته است فاصله حقوق و مزایای آنان را با کارکنان دولت، همتراز و هماهنگ کند.
هفته گذشته اعلام شد بر اساس ابلاغ وزارت کشور مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی فوق العاده جذب کارکنان ثابت شهرداریها که به تصویب هیأت دولت رسیده، احکام افزایش حق جذب پرسنل ثابت شهرداری تهران صادر شده و در میز کار الکترونیکی مشمولین قرار گرفته و از اول اسفند ماه سال جاری اجرا شده است.
در این میان کارگران شهرداری نسبت به نحوه اجرای این مصوبه دولت اعتراضاتی داشته و در نامهای به شهردار تهران نسبت به این تبعیض اعتراض کردند. به اعتقاد آنها اخذ مجوز شهرداری در جهت رفع تفاوت میزان پرداخت حقوق و مزایای مستمر شهرداران و کارکنان شهرداریها با سایر دستگاههای اجرایی و بهبود معیشت آنها به نام کارکنان و به کام کارمندان و مدیران تمام شده است.
در این نامه تاکید شده این بخشنامه با کمترین فوت وقت برای جمعیت ۳۸ هزار نفری کارمندان و مدیران با داشتن دریافتی ماهانه دوبرابری نسبت به کارگران و عدم اجرای درخواستهای کارگران (بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل پس از ۱۴ سال) با جمعیتی کمتر از یک سوم کارمندان به بهانه نبود بودجه، تبعیض آشکار در پرداختهای مستمر است.
در نامه کارگران شهرداری به شهردار آمده است: «کارگران رسمی تابع قانون کار شهرداری تهران و سازمان و شرکتهای تابعه از لحاظ استخدامی مشمول بند الف و ت ماده دو آئین نامه استخدامی شهرداری تهران مصوب ۱۳۵۸.۰۸.۱۲ میباشند که مع الاسف نسبت به سایر کارکنان از حقوق و مزایای کمتری برخوردار هستند.
لذا خواهشمند است در جهت ترمیم معیشت کارگران و نیز رضایت مندی بیشتر و در اجرای عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد بین کارکنان شهرداری تهران که بعضاً مستخدمین با عضویت کارگر رسمی تابع قانون کار با سایر کارکنان شهرداری تهران که با یک شغل هم تراز با یک تخصص و یک مدرک تحصیلی در شهرداری تهران انجام وظیفه مینمایند، از حقوق یکسان برخوردار نیستند و با توجه به اینکه بیش از ۱۰ سال از بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل در شرکتهای واحد اتوبوسرانی میگذرد که کارگران شرکت واحد مزایای دیگری غیر از افزایش حداقل حقوق مصوبه شورای عالی کار برای تأمین معاش خود ندارند مستدعی است عنایت فرموده به منظور ارتقای سطح معیشت کارگران خدوم و شریف مجموعه شرکت واحد اتوبوسرانی که اکثراً قشر ضعیف جامعه هستند دستور فرمائید، افزایش ۳۰ درصد فوق العاده حق جذب مصوبه هیأت وزیران در حقوق کارگران تابع قانون کار این شرکت نیز لحاظ گردد و همچنین نسبت به بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی اقدام لازم به عمل آید.»