بوتجج فردی که در کسب آراء دموکرات در رقابت نامزدهای ریاست جمهوری این حزب جایگاه سوم را تصاحب کرده، از ادامه این رقابت ها انصراف داده اما آیا کناره گیری او می تواند به نفع سایر رقبا باشد؟

به گزارش خبرگزاری مهر، یورو نیوز در تحلیلی در این رابطه می‌نویسد: پیت بوتجج که از او به عنوان پدیده احتمالی دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی یاد می‌شد بعد از نتایج نا امیدکننده در کارولینای جنوبی اعلام کرد که دیگر در این رقابت حضور نخواهد داشت.

این سیاستمدار جوان و ۳۸ ساله که سابقه شهرداری «ساوت بند» در ایالت ایندیانا را نیز در کارنامه دارد، شروع موفقی داشت. او ابتدا در ایالت آیوا توانست بالاتر از جو بایدن، الیزابت وارن و با فاصله‌ای کم نسبت به برنی سندرز در جایگاه نخست قرار گیرد.

بوتجج در دومین ایالت هم عملکرد خوبی داشت و بعد از برنی سندرز در نیوهمپشایر در رده دوم ایستاد. این سیاستمدار همجنس‌گرا که مدعی است به جز انگلیسی به هفت زبان دیگر دنیا هم مسلط است در کارولینای جنوبی نتایج ناامیدکننده‌ای به دست آورد و بعد از جو بایدن، برنی سندرز و الیزابت وارن در جای چهارم ایستاد. او پیش‌تر در نوادا هم نتوانسته بود به موفقیت دست یابد و این برنی سندرز و جو بایدن بودند که در رده‌های نخست قرار گرفتند.

بوتجج حالا در آستانه انتخابات «سه‌شنبه بزرگ» که تکلیف ۱۴ ایالت در آن مشخص می‌شود اعلام کرد دیگر به رقابت با نامزدهای دموکرات ادامه نخواهد داد.

بعد از اعلام رسمی بوتجج، گمانه‌ها در خصوص حمایت او از یکی از نامزدهای دموکرات شدت گرفته است. شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که یکشنبه شب، ساعاتی پس از اعلام رسمی انصراف، جو بایدن و پیت بوتجج با یکدیگر مکالمه داشته‌اند و در خصوص حمایت از معاون اول دولت باراک اوباما در کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها مذاکره کرده‌اند.

اوباما بدون اینکه اشاره‌ای به لزوم حمایت بوتجج از بایدن داشته باشد گفته است در حال حاضر بوتجج اهرم مهم و ویژه‌ای دارد و می‌تواند نقش مهمی در کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها ایفا کند

نیویورک تایمز نیز به نقل از منابع خود گزارش داد که بوتجج دریافت پیشنهاد از جو بایدن را تایید کرده است. این روزنامه در ادامه گزارش خود می‌نویسد: «بوتجج بعد از دعوت جو بایدن برای پیوستن به کمپین او، از معاون اول پیشین دولت آمریکا فرصت خواسته است تا بیشتر در این خصوص فکر کند.»

نیویورک تایمز همچنین نقل قولی از باراک اوباما منتشر کرده که بر اهمیت بوتجج در روند انتخاباتی دموکرات‌ها تاکید می‌کند. این منبع نزدیک به باراک اوباما به این روزنامه گفته است: «اوباما بدون اینکه اشاره‌ای به لزوم حمایت بوتجج از بایدن داشته باشد گفته است در حال حاضر بوتجج اهرم مهم و ویژه‌ای دارد و می‌تواند نقش مهمی در کمپین انتخاباتی دموکرات‌ها ایفا کند. او باید در خصوص هدایت حامیان خود به سوی یکی از نامزدهای دموکرات مطالعه و بررسی جدی داشته باشد».

تحلیلگران سیاسی آمریکا معتقدند که حمایت بوتجج از بایدن می‌تواند همچون چراغی بر کمپین کم‌نور جو بایدن باشد. معاون اول دولت باراک اوباما که به جز ایالت کارولینای جنوبی در دیگر ایالت‌ها عملکرد ناامید کننده‌ای داشته حالا می‌تواند با حمایت پدیده جوان به ادامه رقابت با برنی سندرز نامزد پیشروی انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها امیدوار باشد.

بوتجج در اظهارات خود پس از انصراف بدون اینکه اشاره‌ای به برنی سندرز داشته باشد، انتقاداتی را متوجه او کرد.

بوتجج در این خصوص می‌گوید: «ما به رهبری احتیاج داریم که بتواند ملت را در کنار یکدیگر متحد کند نه اینکه باعث تفرقه بیشتر شود. ما به دستور کار گسترده و منظمی احتیاج داریم که واقعاً بتوانیم آن را برای مردم آمریکا تأمین کنیم، نه برنامه‌ای که در ایدئولوژی و شعارها گم شده باشد».

او همچنین در ادامه افزود: «ما برای پیروزی بر دونالد ترامپ باید یک رویکرد مناسب اتخاذ کنیم که نه تنها کاخ سفید را فتح کنیم بلکه بتوانیم مجلس نمایندگان و مجلس سنا را هم به دست بگیریم و میچ مک کانل (رهبر اکثریت جمهوری‌خواهان در مجلس سنا) را به خانه بفرستیم».

اما سندرز ساعاتی پس از اعلام انصراف بوتجج با تبریک بابت کمپین انتخاباتی وی از او خواست تا در ادامه با او همراه شود و برای آنچه سندرز «تغییر واقعی» خواند مبارزه کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هم در حساب توییتری خود انصراف بوتجج را تلاشی از سوی دموکرات‌ها برای کنار گذاشتن برنی سندرز خواند.

ترامپ یکشنبه شب کنار رفتن بوتجج، در آستانه «سه‌شنبه بزرگ» را اقدامی به سود جو بایدن خواند و افزود: «تمام حامیان بوتجج در سه‌شنبه بزرگ به جو بایدن خواب آلو رأی خواهند داد. این نخستین گام دموکرات‌ها برای کنار زدن برنی سندرز است. او (برنی سندرز) باز هم نامزد دموکرات‌ها نخواهد شد».

فرآیند درون‌حزبی دموکرات‌ها که از سه هفته پیش با رأی‌گیری در ایالت آیوا آغاز و در ایالت‌های نوادا، نیوهمپشایر و کارولینای جنوبی پی گرفته شده، فردا سه‌شنبه ۳ مارس، همزمان در ۱۴ ایالت آمریکا از جمله کالیفرنیا ادامه خواهد داشت.

پس از پایان برگزاری انتخابات درون حزبی در تمام ۵۰ ایالت آمریکا، در ژوئن ۲۰۲۰ نامزد نهایی که قرار است در مقابل دونالد ترامپ قرار گیرد معرفی خواهد شد.