استاد حوزه علمیه گفت: مسئولین باید نهج‌البلاغه را فرا گرفته و آنچه مربوط به مسائل سیاسی و اجتماعی است مانند عهدنامه مالک اشتر نصب‌العین خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور، استاد حوزه علمیه در آستانه ۱۳ رجب سالروز ولادت امام علی (ع) در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن عرض تبریک و شادباش خجسته زاد روز امیر اهل ایمان و پیشوای پارسایان، مولود کعبه، امام علی بن ابی طالب (ع) به همه انسان‌های عدالت طلب، حقیقت خواه، به ویژه به پیروان مکتب‌های آسمانزاد، مخصوصاً به مسلمانان، شیعیان و پیروان راستین آن حضرت گفت: ماه رجب نوید بخش بوی خوش ولایت، ولادت و رسالت است و این ماه با نام پیامبراکرم (ص) در ۲۷ رجب عید مبعث و با ۱۳ رجب میلاد پرشکوه حضرت علی (ع) و ابتدای این ماه هم ولادت امام محمد باقر، شهادت امام هادی و ولادت امام جواد (ع) و ۱۵ رجب رحلت جانگداز بزرگ بانوی کربلا حضرت زینب (س) پیوند خورده است.

این خطیب اصفهانی ادامه داد: درحالی زادروز مولای متقیان و امام عارفان را گرامی داشته که کشور ما و دیگر کشورها گرفتار یک ویروس اپیدمیک (کرونا) هستند و سوگوار عزیزان خود هستیم ولی ما با توسل به پیشوای معصوم خود و با راه کاری که حضرت مولا علی (ع) به ما نشان داده‌اند از این نگرانی رها می‌شویم ودوباره باذن الهی ومشیت خداوند به بهار زندگی و لحظه‌های شادی آفرینش دست می‌یابیم.

این کارشناس دینی و مفسر قرآن کریم افزود: مرحوم آیت‌الله سید احمد خوانساری می‌فرمودند در دوران ما وبا فراگیر شد که افراد زیادی فوت شدند، ولی خانواده ما و بعضی از افرادی که قل لن یصیبنا را می‌خواندند از این بلا محفوظ ماندند لذا به تمام دوستان خواندن قل لن یصیبنا را تأکید می‌کنیم. که از امیرالمؤمنین (ع) نقل شده است و برای رفع حوادث به خصوص بیماری‌های واگیردار توصیه شده است، خواندن این آیات بعد از نماز صبح سفارش شده است: قلْ لَنْ یُصِیبَنَا إِلَّا مَا کَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا ۚ وَعَلَی اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ. (سوره توبه آیه ۵۱) بگو هرگز جز آنچه خدا برای ما خواسته به ما نخواهد رسید، اوست مولای ما، و البته اهل ایمان در هر حال باید بر خدا توکل کرد.

وإِنْ یَمْسَسْکَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا کَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ ۖ وَإِنْ یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ ۚ یُصِیبُ بِهِ مَنْ یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۚ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ: و اگر خدا بر تو ضرری خواهد هیچکس جز او دفع آن ضرر نتواند، و اگر خیر و رحمتی خواهد باز احدی منع فضل او نتواند، که فضل و رحمت خود را به هر کس از بندگان بخواهد البته می‌رساند و اوست خدای بسیار آمرزنده و مهربان. (سوره یونس آیه ١٠٧)

ومَا مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَی اللَّهِ رِزْقُهَا وَیَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا ۚ کُلٌّ فِی کِتَابٍ مُبِینٍ (سوره هود آیه ۶) و هیچ جنبنده در زمین نیست جز آنکه روزیش بر عهده خداست و خدا قرارگاه (منزل دائمی) و آرامشگاه او را می‌داند، و همه احوال خلق در دفتر علم ازلی خدا ثبت است.

من بر خدا که پروردگار من و شماست توکل کرده‌ام، که زمام اختیار هر جنبنده‌ای به دست اوست و البته پروردگار من (در کار بندگان) به راه راست است.

وکَأَیِّنْ مِنْ دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ یَرْزُقُهَا وَإِیَّاکُمْ ۚ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ (سوره عنکبوت آیه ۶۰) و چه بسیار حیوانات که خود بار روزی خود نکشند، این خداست که به آنها و هم به شما روزی می‌رساند، و او شنوا (ی دعای محتاجان) و دانا (به احوال بندگان) است.

ما یَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلَا مُمْسِکَ لَهَا ۖ وَمَا یُمْسِکْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ ۚ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ. (سوره فاطر آیه ۲) دری که خدا از رحمت به روی مردم بگشاید هیچکس نتواند آن را ببندد و آن در که او ببندد هیچکس جز او نتواند بگشاید، و اوست خدای بی‌همتای با حکمت و اقتدار

ولَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللَّهُ ۚ قُلْ أَفَرَأَیْتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِیَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکَاتُ رَحْمَتِهِ ۚ قُلْ حَسْبِیَ اللَّهُ ۖ عَلَیْهِ یَتَوَکَّلُ الْمُتَوَکِّلُونَ، (زمر آیه ۳۸)

و اگر از این مشرکان بپرسی که زمین و آسمان‌ها را که آفریده است؟ البته جواب دهند: خدا آفریده. پس به آنها بگو: چه تصور می‌کنید، آیا همه بت‌هایی که جز خدا می‌خوانید اگر خدا بخواهد بمن رنجی برساند آن بتان می‌توانند آن را رفع کنند؟ یا اگر خدا بخواهد مرا به رحمتی رساند بتان می‌توانند آن رحمت را از من باز دارند؟ بگو: خدا مرا کافی است، که متوکلان عالم بر او توکل می‌کنند.

و سپس بخوانید: حَسْبِیَ اللّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ، وَ أَمْتَنِعُ بِحَوْلِ اَللَّهِ وَ قُوَّتِهِ مِنْ حَوْلِهِمْ وَ قُوَّتِهِمْ وَ أَسْتَشْفِعُ بِرَبِّ اَلْفَلَقِ مِنْ شَرِّ مٰا خَلَقَ وَ أَعُوذُ بِمَا شَاءَ اَللَّهُ لاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ اَلْعَلِیِّ اَلْعَظِیمِ «بحار الانوار جلد ۸۳ صفحه ۳۳۷»

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه در پاسخ به این سوال که مسئولین باید از امام علی (ع) چه درسی بگیرند؟ اظهار کرد: درس‌هایی که مسئولین باید از حضرت علی (ع) فرا بگیرند این است که نهج‌البلاغه حضرت را فرا گرفته و آنچه مربوط به مسائل سیاسی و اجتماعی است نصب‌العین خود قرار دهند همانند «عهدنامه مالک اشتر» و دیگر آموزه‌های زندگی‌ساز و سعادت آفرین آن حضرت در خط عدالت و حقیقت حرکت کنند. حضرت علی (ع) خود قربانی عدالت شدند به قول جرج جرداق «قتل علی فی محراب عبادته لشده عدله» در محراب عبادت به شهادت رسید و انگیزه شدت و سخت‌گیری در اجرای عدالت بود و اگر مسئولین ما نمی‌توانند در این مسیر حرکت کنند و یا ناتوانند کارها را به کسانی بسپارند که آمادگی بیشتری دارند.

حجت‌الاسلام والسلمین اسماعیل‌پور در پاسخ به این پرسش که برای توسل به امام علی چه کار کنیم؟ گفت: درشب میلاد امام علی (ع) این دعا را فراوان تلاوت کنید: «اللهم انی اسئلک بروح علی بن ابی طالب (ع) الذی لم یشرک بالله طرفه عین اقض حوائجنا سیّما شفاء مرضانا»

این استاد حوزه علمیه در پاسخ به این سوال که چگونه شیعه حقیقی امام علی باشیم؟ تشریح کرد: شیعه حقیقی کسی است که پیرو راستین امام امیرالمؤمنین (ع) و فرزندان آن حضرت بوده و لحظه لحظه‌های زیستن او با الگو گرفتن از آن حضرت همراه باشد و اندیشه‌ها، نگرش‌ها، آرمان‌ها، گفتارها و رفتارهای او علوی باشد.

در پایان حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی اسماعیل‌پور یادآور شد: میلاد حضرت امیر (ع) با بزرگداشت مقام پدر همراه است و ما به همه پدران این زادروز خجسته را شاد باش می‌گوییم و برای پدران آسمانی طلب آمرزش داریم.