به گزارش خبرگزاری مهر، منابع سوری عالی رتبه در دمشق به رای الیوم اعلام کردند: بشار اسد رئیس جمهور سوریه هفته گذشته با عباس کامل رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر در دمشق دیدار کرده است.
این منابع اعلام کردند: عباس کامل حامل نامه ای از عبدالفتاح السیسی به همتای سوری خود درباره سد النهضه و اعزام تروریستها از سوی ترکیه به لیبی برای جنگیدن در کنار دولت وفاق به ریاست فایز السراج در غرب لیبی، و نیز حمایت مصر از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، داده است.
منابع مذکور در ادامه اخبار مربوط به سفر خلیفه حفتر به دمشق آنگونه که برخی از رسانه های سعودی گفته اند را تکذیب کردند.
منابع دیپلماتیک در اتحادیه عرب هم تاکید کرده اند که عبدالمجید تبون رئیس جمهور الجزایر بر ضرورت بازگشت سوریه به اقدام عربی مشترک مشارکت رسمی در نشست آتی سران عرب که در ژوئن آینده در الجزایر برگزار خواهد شد، تاکید کرده است و این در جران دیدار با احمد ابوالغیط دبیر کل اتحادیه عرب بوده است.
این منابع بیان کردند که تبون موضوع بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و مشارکتش در نشست سران را در جریان دیدارش به عربستان و رایزنی با ملک سلمان مورد بحث و تبادل نظر قرار داده است و ریاض هم مشکلی از این بابت ندارد.
گفتنی است که روزنامه الوطن سوریه هم قبلا از سفر عباس کامل رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر به دمشق در دوم ماه مارس جاری پرده برداشت و اینکه با مسئولان سوری دیدار کرده است.
این دیدار محرمانه بوده است.
این در حالی است که رأی الیوم چندی قبل از سفر رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر به سوریه خبر داده بود و اینکه وی با علی مملوک همتای سوری خود دیدار و گفتگو کرده است.
در دیدار طرفین، ماجراجویی ترکیه در شمال سوریه بحث و گفتگو شده است و اینکه مصر به اعزام تروریستهای مورد حمایت ترکیه از ادلب به لیبی اهتمام خاصی دارد و این پروندهای مهم برای قاهره است.
قاهره به دنبال هماهنگی امنیتی با دستگاههای اطلاعاتی جهان عرب برای مقابله با ترکیه در جهان عرب است.
این درحالی است که گزارشها واصله از شمال سوریه حاکی از این است که آنکارا شماری دیگری از تروریستهای مورد حمایت خود را به لیبی اعزام کرده است.
منابع آگاه اعلام کردند که گروه جدید از تروریستهای وابسته به گروه موسوم به لواء معتصم هستند.
تاکنون بیش از ۵۰۰۰ تروریست وابسته به ترکیه پس از آموزش به دست نیروهای ترکیه عازم لیبی شده اند و بسیاری از آنها نیز در نبرد اطراف طرابلس در غرب لیبی به هلاکت رسیده اند و برخی دیگر نیز از طریق دریا به ایتالیا گریخته اند.
تحلیلگران بر این باورند که نزدیک شدن دمشق به مصر و نیز سوریه به لیبی، موجبات نگرانی اردوغان را فراهم می کند زیرا موجب تغییرات ریشه های در ائتلاف بندی های سیاسی و نظامی در کل خاورمیانه خواهد شد و یکی از مهمترین ثمره های آن خفه کردن ترکیه و انزوای منطقه ای آن به ویژه در حوزه دریای مدیترانه خواهد بود.