به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه علوم پزشکی تهران به گفته بسیاری از داوطلبان کنکور دانشگاهی رویایی بزرگ است که قبول شدن در آن از آرزوهای هر جوان 18 ساله عاشق پزشکی است. این دانشگاه پس از تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشگاه تهران از نظر تشکیلاتی جدا شد و به عنوان یکی از دانشگاههای معتبر کشور از طریق کنکور سراسری در رشته های مختلف علوم پزشکی دانشجو می پذیرد.
به گفته دکتر باقر لاریجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران 80 درصد 200 نفر اول کنکور سراسری، این دانشگاه را برای تحصیل خود انتخاب می کنند و بهترین استعدادهایی که از شهرهای دور کشور در تهران پذیرفته می شوند در دانشگاه علوم پزشکی تهران به تحصیل می پردازند.
اما همه این افتخارات در زمانی که چهار دانشجو در یک اتاق 16 متری کنار هم می نشینند و فرصتی پیدا نمی کنند حتی به راحتی درس بخوانند شکوه خود را کمی تا قسمتی (!) از دست می دهد.
یکی از دختران دانشجویی که در رشته پزشکی این دانشگاه درس می خواند، معتقد است : آن قدر اتاق کوچک است که وقتی دو نفر همزمان بخواهند درس بخوانند چیزی از درس متوجه نمی شوند. اگر به این موضوع، موسیقی گوش کردن یکی دیگر از هم اتاقیها و مهمان داشتن نفر چهارم را هم اضافه کنیم، مسلماً درس را بهتر یاد می گیریم.
او اضافه می کند : این مسئله تقریباً برای تمامی مقاطع وجود دارد و فرقی نمی کند لیسانس باشی یا دکتری. ضمن این که وضعیت دانشجویان شبانه بسیار بدتر است.
دوست هم اتاقی این دانشجو با ورود در بحث، گفت : مشکلات یک خوابگاه فقط به کمبود جا و بدی غذا محدود نمی شود. فرهنگهای متعدد و تربیت های متفاوت هم باعث می شود دانشجویان به راحتی با هم کنار نیایند و همین مسئله باعث درگیریهای لفظی می شود.
وی ادامه داد : ساکنان اتاقهای روبروی راهرو خودشان را بدبخت ترین ساکنین خوابگاهی تصور می کنند چون آن قدر بچه ها با سروصدا در راهروها حرکت می کنند که با وجود سکوت مطلق اتاق هم این راهرو است که مانع اصلی استراحت و درس خواندن بچه ها می شود.
یکی دیگر از دختران دانشجویی که در رشته کارشناسی فیزیوتراپی این دانشگاه تحصیل می کند، به حضور نگهبانان و خدمه مرد در برخی محوطه های عمومی خوابگاه اشاره کرد و گفت : محوطه عمومی این خوابگاه خیلی بزرگ است و تگهبانان حق دارند که به طور دائم در آن عبور و مرور کنند اما این مسئله باعث می شود دانشجویان دختر چندان راحت نباشند.
این دانشجو با نگاهی منصفانه به اقدامات نگهبانان اضافه کرد : از حق نباید گذشت که امنیت کلی خوابگاه خوب است اما گم شدن وسایل شخصی دانشجویان در اتاقها هم معضلی است که باید برای آن چاره ای اندیشید.
دانشجوی دیگری که در رشته کارشناسی پرستاری تحصیل می کند به موضوعی اشاره داشت که باعث شده است دانشجویان در هنگام روز برای استحمام با صفهای طولانی مواجه شوند.
وی گفت : یکی از ساختمانهای خوابگاهی این دانشگاه، پیش از این بیمارستان بوده و سرویسهای حمام در محلی قرار گرفته است که به دلیل شکل قدیمی خود بسیار رعب انگیز و ترسناک است. همین مسئله باعث می شود دانشجویان در هنگام شب از سرویسها استفاده نکنند و روزها جلوی درب سرویسها صفهای طولانی ایجاد شود.
یکی از دختران با انتقاد از موقعیت سالن مطالعه در خوابگاه گفت : سالن مطالعه در بدترین طبقات و زیر زمین قرار دارد و اتاق تلویزیون هم قبلاً سردخانه بیمارستان بوده است و موقع تلویزیون نگاه کردن احساس می کنیم ارواح ما را احاطه کرده اند.
دانشجوی دیگری در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از زمان پرداخت وامها و کمک هزینه های تحصیلی اظهار داشت : وامها و کمک هزینه ترم مهر در بهمن و وامهای ترم بهمن در سال آتی پرداخت می شود. زمانی که دیگر هیچ فایده ای ندارد و تنها می توان بخشی از قرضهای انباشته شده را با تأخیر پرداخت.
در حالی که دانشجویان عنوان می کنند مهمان آوردن دانشجویان از مواردی است که نگهبانان به طور دائم با آن برخورد می کنند، یکی از نگهبانان خوابگاه علوم پزشکی تهران نیز از رفتار دانشجویان این خوابگاه بیش از دیگر دانشجویان رضایت داشته و معتقد است : اگر با دانشجوها کمتر کار داشته باشیم آنها هم کمتر شلوغ می کنند. وقتی غذاشان خوب باشد و جای خوابشان آرام باشد سروصدایی نمی کنند.
به هر حال دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران با آرزوهای بزرگی وارد این دانشگاه می شوند و در اتاقهای 4 در 4 خود آرزوهایشان را کوچک می بینند. آنها می گویند : دانشگاه بزرگ امکانات بزرگ می خواهد.