به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید محمد تقی مدرسی از مراجع تقلید کربلای معلی در سخنرانی هفتگی خود با بیان اینکه عراق نیازمند دولتی قدرتمند است، بر ضرورت بازنگری در تصمیمهای گذشته، از جمله استعفای دولت سپس تصمیم گیری در خصوص بازگشت عبد المهدی تأکید کرد و از فراکسیونهای سیاسی خواست برای وحدت و مقابله با خطرات پیرامون عراق، از جاه طلبیهای خود کوتاه بیایند.
فاجعه بهداشتی و اقتصادی ویروس کرونا در جهان
وی با بیان اینکه ما در عراق نیازمند دولت مرکزی قدرتمند هستیم که بتواند بحرانها را مدیریت کند، گفت: اگر نخست وزیر دولت در شرایط مشخصی استعفا داد، امیدوار بودیم که مجلس نمایندگان بعد از گذشت مدت طولانی، جایگزینی برای آن انتخاب کند.
آیت الله مدرسی ادامه داد: ما باید در تمامی تصمیمهای گذشته؛ از جمله استعفای دولت بازنگری کنیم و سپس در خصوص بازگشت عادل عبد المهدی و تکلیف کردن مجدد آن تصمیم بگیریم.
این مجتهد عراقی ابراز امیدواری کرد که اعضای مجلس نمایندگان و فراکسیونهای مختلف اوضاع وخیم کشور را درک کرده و برای وحدت کشور و مقابله به خطرهای پیرامون از جاه طلبیهای خود کوتاه بیایند.
وی در خصوص بحران ویروس کرونا به تصمیم سازمان جهانی بهداشت در معرفی کردن این ویروس به عنوان بیماری جهانی اشاره کرد و گفت: این به این معنی است که جهان با تحول خطرناک مواجه شده و در برابر یک فاجعه بهداشتی قرار دارد که به دنبال آن فاجعه اقتصادی میآید.
توصیههایی برای رفع گرفتاری ملتها از ویروس کرونا
آیت الله مدرسی همگی را به موارد ذیل توصیه کرد: اول تضرع به درگاه الهی تا رحمتش را بر بندگان نازل کند. ما باید دلهای خود را پاک کنیم و روابط خود را با یکدیگر بهبود بخشیم، دست به کار خیر بزنیم و بعد از آن از خداوند سبحان بخواهیم که بلا را از ما بردارد. دوم تمامی کشورهای جهان _ چه آنان که مبتلا شدند و چه آنان که مبتلا نشده اند _ باید تلاشهای خود را برای مقابله با این بلا به کار گیرند. سازمان ملل و سازمانهای وابسته به آن باید به نقش اساسی خود در یاری کشورهای گرفتار ویروس عمل کند.
وی از ملتها خواست به نقش فعال خود در این زمینه عمل کنند؛ چرا که دولت به تنهایی نمیتواند با این فاجعه مقابله کند. ملتها باید اول با نهادهای دولتی همکاری کنند و دوم در حد توان در کنار نهادهای اجتماعی و سیاسی با این بلا مقابله کنند.
نقش علمای کشورهای اسلامی در آگاه سازی مردم
این اندیشمند جهان اسلام به نقش علمای کشورهای اسلامی از تمامی مذاهب در صدور فتواها و بیان آموزههای دینی اشاره کرد و گفت: این اقدامات زمینه را برای مقابله با این بیماری آماده میکند، امّا علما علاوه بر این باید مردم را برای همکاری با نهادهای رسمی و ارائه خدمات لازم مثل فراهم آوردن سرپناه و راهنمایی جوانان برای حمایت از کادر پزشکی بسیج کنند، این مسئلهای است که مسلمانان به هنگام وقوع هرگونه فاجعه بزرگی به آن عمل میکردند.
این مرجع تقلید در بخش دیگر سخنان خود بیان داشت: ما در عراق باید به نقش خود در مقابله با فاجعه کنونی عمل کنیم و ابتلای تعداد کمی از مردم به این ویروس را دست کم نگیریم؛ چرا که کشورهای دیگر در ابتدا شاهد تعداد کمی از مبتلایان به این ویروس بودند، امّا طی روزهای اندکی، شمار مبتلایان مضاعف شد.
وی در پایان از رسانه خواست در خصوص مقابله با این ویروس اطلاع رسانی کنند و گفت: نباید این فاجعه به فرصتی برای متهم کردن طرفها منجر شود، کما اینکه این اتفاق برای برخی از رسانههای دست نشانده رخ داد.