بهشهر - تلفات پرندگان مهاجر تالاب بین المللی میانکاله پس از گذشت ۵۰ روز و با مهاجرت این گونه های نادر و منحصربفرد پایان یافت.

حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طی دو روز اخیر هیچ لاشه‌ای از پرندگان تلف شده در میانکاله مشاهده نشده است، افزود: با این حال پایش منطقه توسط محیطبانان ادامه دارد.

وی با اظهار اینکه تاکنون نیمی از پرندگان مهاجر تالاب میانکاله کوچ و مهاجرت کرده‌اند، افزود: برای جلوگیری از مسمومیت سایر پرندگان کار پایش و جمع آوری لاشه‌های احتمالی در تالاب ادامه دارد.

از اوایل بهمن ماه سال جاری بیماری مرموزی به نام بوتولیسم سبب مرگ و تلف شدن بیش از ۲۰ هزار قطعه پرنده مهاجر در تالاب بین المللی میانکاله شده است.

از زمان شروع تلفات پرندگان در میانکاله، فرضیه‌های زیادی مطرح شد، عده‌ای معتقد بودند این تلفات ریشه انسانی دارد و برخی سودجویان برای انتقام گرفتن از محیط‌زیست دست به چنین کار بی‌رحمانه‌ای زده و منابع آبی را آلوده کرده‌اند. همه فرضیه‌های روی میز از سوی کارشناسان محیط‌زیست و دامپزشکی بررسی و پایش شد تا آنکه به بیماری مرموزی به نام بوتولیسم رسیدند.

این مسمومیت ناشی از دو میکروب کلوستریدیوم و بوتولینیوم است که بیماری بوتولیسم یا همان مسمومیت طبیعی را ایجاد می‌کند، همچنین با توجه به این‌که آب تالاب میانکاله نیز راکد و باتلاقی است، بیماری بوتولیسم نیز ناشی از همین شرایط منجر به تولید سم در گیاه و آب در این منطقه شد و با تغذیه پرندگان از این آب و گیاه منجر به تلفات آن‌ها شده است.