وزیر بهداشت در نامه ای به روسای دانشگاه های علوم پزشکی بر ضرورت حمایت همه جانبه از طلایه‌داران خطوط مقدم مبارزه با کرونا اعم از اعضای هیئت علمی، دستیاران، کارورزان و دانشجویان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، این نامه تحت عنوان امتیازات و حمایت‌های اعضای هیئت علمی، دستیاران و کارورزان و دانشجویان خط مقدم مبارزه با کرونا (بخشنامه شماره ۱۷۷۰/۱۰۰ تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) منتشر شده است.

دکتر سعید نمکی این نامه را خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ابلاغ کرده است.

در این نامه آمده است: «پیرو مکاتبات قبلی در خصوص ضرورت حمایت همه جانبه از طلایه‌داران خطوط مقدم مبارزه با کرونا اعم از اعضای هیئت علمی، دستیاران، کارورزان و دانشجویان، ضمن تأکید مجدد بر اولویت تأمین سلامت ایشان، مقتضی است تسهیلات و حمایت‌های جامع‌تری برای اسفندماه سال جاری و فروردین ماه سال ۱۳۹۹ در موارد زیر به عمل آید:

۱- اختصاص فضای استراحت مناسب برای کادر درمانی اعم از اعضای هیئت علمی و دستیاران و کارورزان، تا ایشان در فاصله کشیک‌های موظف بتوانند استراحت مناسب داشته باشند.

۲- اختیاری کردن طرح یک ماهه رزیدنتی در بیمارستان‌هایی که درگیر درمان بیماران کرونایی هستند.

۳- لحاظ کردن حداکثر ۳۰ نمره به پیشنهاد رئیس بخش و تأیید مدیر گروه در بخش فعالیت حرفه‌ای در آزمون ارتقا سالیانه دستیاران بر اساس میزان و نحوه همکاری در بخش‌هایی که فعالیت‌های تشخیصی- درمانی بیماران کرونایی صورت می‌پذیرد.

۴- تخصیص ۲ نمره امتیاز در فعالیت‌های فرهنگی / اجتماعی برای ارتقا مرتبه علمی اعضای هیئت علمی به ازای هر هفته حضور فعال در فعالیت‌های تشخیصی- درمانی- دارویی و اجرایی مرتبط بیماران کرونایی به پیشنهاد رئیس بخش و تأیید مدیر گروه.

۵- کاهش ۴ هفته از میزان تعهد خدمت دستیاران و انترن‌ها به ازای یک هفته فعالیت داوطلبانه در امور تشخیصی- درمانی- دارویی کرونا و کاهش ۲ هفته از میزان تعهد خدمت دستیاران و انترن‌ها به ازای یک هفته فعالیت موظف در این بخش‌ها. کاهش تعهدات موضوع این بند در خصوص مشمولان قانون برقراری عدالت آموزشی منوط به اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح قانونی است.

۶- به کلیه دستیاران و کارورزان که در اسفندماه و ماه‌های آتی در بخش‌های ارائه دهند خدمات به بیماران کرونایی خدمت کرده‌اند، حداقل سه برابر کمک هزینه تحصیلی با تأیید هیأت امنای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی پرداخت شود.

۷- در پرداخت کارانه کلیه اعضای هیئت علمی که در این ایام فعالیت داشته‌اند تسریع لازم به عمل آید.

۸- کاهش تعهد خدمت اعضای هیئت علمی متعهد خدمت به میزان ۴ برابر مدت ارائه خدمات در بخش‌هایی که خدمات تشخیصی و درمانی و دارویی در رابطه با بیماری کرونا ارائه می‌دهند و کاهش تعهد خدمت اعضای مذکور دو برابر با مدت فعالیت در سایر بخش‌ها. کاهش تعهدات موضوع این بند در خصوص مشمولان قانون برقراری عدالت آموزشی منوط به اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح قانونی است.

۹- در مورد مشمولان قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان موارد زیر اعمال شود:

الف) احتساب امتیاز در توزیع متمرکز؛ احتساب ۵۰ امتیاز (معادل تأهل) در توزیع متمرکز برای دانشجویان و مشمولینی که در مراکز ریفرال مقابله با COVID-۱۹ خدمت کرده‌اند.

ب) احتساب اولویت در توزیع غیرمتمرکز؛ در فرایند توزیع غیرمتمرکز، دانشجویان و مشمولینی که در مراکز ریفرال مقابله با COVID-۱۹ خدمت کرده‌اند، جهت انجام موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان بر حسب مدت اشتغال در مرکز مذکور در سامانه نسبت به سایر داوطلبین از اولویت برخوردار خواهند شد.

ج) امکان تغییر محل خدمت سریع پس از بازه زمانی شش ماهه؛ تمامی دانشجویان و مشمولینی که در مراکز ریفرال مقابله با COVID-۱۹ خدمت کرده باشند، پس از شش ماه با احتساب ضریب منطقه قادر به تغییر محل خدمت خود هستند.

د) موافقت با کسر خدمت پیام‌آوران حاضر در منطقه بحران؛ در صورت ارائه گواهی از مراجع ذی‌صلاح با کسر خدمت پیام‌آوران بهداشت به میزان سه برابر مدت زمانی که حین دوره تحصیل و مشمولیت در مراکز ریفرال مقابله با COVID-۱۹ خدمت کرده‌اند موافقت خواهد شد.

ه) دانشجویان دو سال آخر پزشکی و دانشجویان سال آخر پرستاری و علوم آزمایشگاهی که به صورت داوطلبانه در بیمارستان‌ها و مراکز تشخیصی منتخب خدمت کنند، به پیشنهاد رئیس بخش و تأیید مدیر گروه، هر یک ماه خدمت ایشان با ضریب سه پنجم، به عنوان انجام طرح موضوع قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان محسوب و از دوره خدمت آنان پس از پایان تحصیل کسر خواهد شد.

در خصوص دانشجویان پرستاری به ازای ساعات حضور در بالین از ساعات کارورزی در عرصه دانشجویان کسر خواهد شد.