حفظ ارتباط ولایی میان مؤمنین در حد مقدور، سبب ارتباط با امام می‌شود و این فضای تهدید فعلی در جامعه تبدیل به فرصتی برای ارتباط ویژه با امام زمان(علیه‌السلام) می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن پیش رو یادداشتی از حجت الاسلام محمدرضا عابدینی، استاد حوزه و مبلغ دینی با موضوع اهمیت از باخبر بودن از احوال اقوام و دوستان در شرایط فعلی است که می خوانید؛

امام رضا (علیه‌السلام) به جناب عبدالعظیم حسنی سفارش می‌کند که به مؤمنین امر کن به زیارت یکدیگر بروند، که دیدار آنها با یکدیگر سبب قرب و نزدیک‌شدن به من است؛ «…فَإِنَّ ذَلِکَ قُربَةٌ إِلَیَّ…».(الاختصاص، ص ۲۴۷)

یا اینکه امام باقر (علیه‌السلام) به خَیْثَمه سفارش می‌کند که به دوستان و شیعیان ما بگو: «در خانه‌های خود با یکدیگر ملاقات کنند، زیرا دیدار آنها با یکدیگر مایه زنده ساختن امر ما است. خدا رحمت کند بنده‌ای را که امر ما را زنده نگه دارد»؛ «…أَن یَتَلَاقَوا فی بُیُوتِهِم فَإِنَّ لُقِیَّا بَعضِهِم بَعضاً حَیَاةٌ لِأَمرِنَا، رَحِمَ اللهُ عَبداً أَحیَا أَمرَنَا…»
(کافی، ج۲ص ۱۷۶)

*گاهی حجابِ عادت، سبب محرومیت‌های بسیاری می‌شود. خدای سبحان برای جلوگیری از سلطه‌ی عادت، تغییر و تفاوت را قرار داد تا دائماً با تغییر سال‌ها، فصل‌ها، ماه‌ها، هفته‌ها، روزها و حتی ساعت‌ها و حالات مختلف و متضاد مانند شب و روز، گرمی و سردی، خواب و بیداری، فقر و ثروت، صحت و مرض، موت و حیات، جذب و دفع، جنگ و صلح، بسط و قبض، دم و بازدم، و… ما را از حجاب عادت بیرون آورد تا گرفتار غفلت و عدم توجه به نعمت‌ها نشویم و اسباب توجّه و تذکّر را از دست ندهیم. البته ممکن است بعضی از تغییرات و حالات، تکویناً محقق شده و بعضی از آنها به دست ظالمین محقق شود. ولی در نهایت نتیجه‌ی آن، در خدمت رشد مؤمنان و استحکام و بیداری آنان قرار می‌گیرد.

*پس از توجّه به نعمت‌هایی که حجاب عادت باعث شده بود قدرت بهره‌مندی از آنها کاسته شود، راهِ برگرداندنِ نعمت و جبرانِ آنها، عمل به سنت‌های اسلامی در حد امکان است. لذا درباره ارتباط با ارحام و دوستان، اگر امروزه از جهت بهداشتی منع‌هایی در ارتباط عادی ایجاد شده و در اثر این منع‌های پزشکی که ضروری هم هست، محرومیت‌هایی از جلب رحمت الهی محقق شده است، میتوان با ارتباطاتی از طریق تماس صوتی و تصویری و پیامکی از احوال همدیگر با خبر شویم. یا اگر برای کسی مشکلی پیش آمد، در صدد جبران جمعی برآییم. لذا با پیام‌های محبت‌آمیز بیشتر و با گذشت‌ها و دیگر کارهای نیک، می‌توان جبرانِ محرومیت‌ها را کرد و نعمت را دوباره بازگرداند.

*اینگونه حفظ ارتباط ولایی میان مؤمنین در حد مقدور، سبب ارتباط با امام می‌شود و این فضای تهدید فعلی در جامعه تبدیل به فرصتی برای ارتباط ویژه با امام زمان (علیه‌السلام) می‌کند.

قال رسول الله (صلی‌الله علیه و آله): «إِنّ رَجُلاً زَارَ أَخاً لَهُ فی قَریَةٍ أُخرَی، فَأَرصَدَ اللهُ عَلَی مَدرَجَتِهِ مَلَکاً، فَلَمَّا أَتَی عَلَیهِ، قال: أَینَ تُرِید؟ قال أَرَدتُ أَخاً لی فی قَریَةِ کذا و کذا، قال لَهُ: هَل لَکَ عَلَیهِ مِن نِعمَةٍ تَرُبُّهَا؟ قال: لا، إِلَّا أَنِّی أُحِبُّهُ فی اللهِ، قال: إِنِّی رَسُولُ اللهِ إِلَیکَ إِنّ اللَّهَ تَعَالَی قَد أَحَبَّکَ کَمَا أَحبَبتَهُ فیه»
(کشف الریبة، ص ۸۰؛ نهج‌الفصاحة، ص ۵۱۰)

مردی برای دیدن برادر دینی خود به دهکده‏ دیگری رفت، خداوند فرشته‌ای در گذرگاه او گماشت و فرشته به او گفت: کجا میروی؟ جواب داد: برادری در این دهکده دارم. گفت: آیا برای تو نعمتی هست که برعهده اوست که به تو بدهد و به‌دنبال آن میروی؟ جواب داد نه، تنها به‌خاطر این است که او را برای خدا دوست دارم. فرشته گفت: من فرستاده خدا به سوی تو هستم [تا به تو بگویم] همان‌طورکه تو او را به‌خاطر خدا دوست داری، خدا هم تو را دوست دارد.