رفتن مهدی علی نژاد از فدراسیون ووشو بعد از ۱۳ سال مهمترین اتفاقی بود که سال ۹۸ در این رشته افتاد و به نوعی قهرمانی جهان در شانگهای را تحت شعاع قرار داد.

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: ووشو ایران سال ۹۸ را با دو رویداد رسمی و البته با اهمیت پشت سر گذاشت، ولی آنچه بیش از هر چیزی در این رشته جلب توجه کرد، نه دفاع از عنوان قهرمانی که رفتن مهدی علی نژاد، از این فدراسیون بود.

علی نژاد که ۱۳ سال قبل فدراسیون پلمپ شده بر اثر تخلفات فراوان را تحویل گرفته بود، با اتخاذ استراتژی مناسب از آن انزوا خارج کرد و با آغاز سیر صعودی و سرمایه گذاری روی رده‌های سنی پایه پله پله بالا آمد و در نهایت ووشو را با عنوان قهرمانی جهان تحویل سرپرست داد و روی صندلی معاونت ورزش قهرمانی وزارت ورزش نشست.

بدون شک و بی اغراق باید عنوان کرد که ووشو یکی از بی حاشیه ترین و موفق ترین رشته‌های ورزشی ایران در سالهای اخیر بود که عناوین متعدد و با ارزشی در آسیا و جهان کسب کرد و در کنار کوله باری از مقام‌های با ارزش، اکنون در رأس تصمیم سازی ووشو جهان قرار دارد و این اهمیت و ارزش فوق العاده ای دارد.

ووشو ایران در سالی که گذشت دو عنوان نایب قهرمانی جوانان در آسیا و قهرمانی بزرگسالان جهان را کسب کرد که دومی اهمیت دو چندانی داشت.

نایب قهرمانی جوانان
دهمین دوره رقابت‌های جوانان آسیا، در برونئی برگزار شد و در پایان تیم جوانان ایران در بخش ساندا با کسب ۶ طلا، یک نقره و چهار برنز بعد از چین عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد. در مجموع تالو و ساندا نیز تیم کشورمان در مکان سوم ایستاد.

سهیل موسوی، یونس شهرکی، شاهین بنی طالبی، حسن لطفی، قرنی ابراهیمی، آرین افراز و مهدی اکبری مدال طلا، نازنین بازدار، ستایش تک‌فلاح، علی شکروی، مهراسا عبدالهی و هستی صدیقی مدال نقره و شاهین بنی طالبی (۲ مدال)، تیم دوئلین دختران (متشکل از فاطمه جزینی و منیره پناهی)، نازنین بازدار، منیره پناهی، علی ظفری، سیدمهدی رضوی، آیدا حیدری، یاسمن باقرازده، امیرعلی میلابی و محمدعلی مجیری نیز مدال برنز در این مسابقات کسب کردند.

کار بزرگ سانداکاران
بعد از جوانان، نوبت به درخشش تیم ملی بزرگسالان در رقابتهای جهانی رسید. پانزدهمین دوره رقابت‌های قهرمانی جهان با حضور ووشوکارانی از ۱۰۲ کشور به میزبانی چین در شهر شانگهای برگزار شد و تیم ایران در بخش‌ساندا دست به کار بزرگی زد و در مجموع مردان و زنان با هشت نماینده هشت مدال طلا کسب کرد و برای دومین دوره متوالی به عنوان قهرمانی دست یافت و چین که مهد این رشته محسوب می‌شود را در خانه‌اش شکست داد. الهه منصوریان، شهربانو منصوریان، مریم هاشمی، عرفان آهنگریان، محسن محمدسیفی، یوسف صبری، میلاد عارفی مقام و علی خورشیدی طلایی ایران در این مسابقات بودند.

در مجموع ۲ بخش ساندا و تالو تیم ملی ووشوی ایران با ۹ مدال طلا، دو نقره و یک برنز به عنوان نایب قهرمانی رسید. چین با ۱۴ طلا، یک نقره و یک برنز اول شد و هنگ‌کنگ با پنج طلا، چهار نقره و یک برنز به مقام سومی دست یافت. این بهترین نتیجه تاریخ تیم ملی ووشوی ایران از نظر مدال آوری در مجموع ۲ بخش زنان و مردان در مسابقات جهانی محسوب می‌شود.

مجیری و طلای ۲۴ عیار
در کنار قهرمانی تیم ملی در شانگهای کسب مدال طلا در بخش تالو اهمیت ویژه ای برای ووشو ایران داشت. محمدعلی مجیری جوان ۱۸ ساله مرد شگفتی ساز تالو ایران بود که موفق به کسب مدال طلای ۲۴ عیار شد. ۲ نشان نقره هانیه رجبی و برنز زهرا کیانی عملکرد فوق الهاده تالوکاران را تکمیل کرد.

تقویم فشرده پیش روی سرپرست
با رفتن علی نژاد، علیرضا خسروی از چهره‌های نام آشنای ووشو ایران به عنوان سرپرست فدراسیون ووشو منصوب شد. وی در کنار اینکه باید شرایط را برای برگزاری مجمع فدراسیون فراهم کند، با یک تقویم فشرده ووشو در سال ۹۹ کار نیز مواجه است.

مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا در هند، جوانان جهان در مراکش، جام جهانی ساندا و تالو در چین و استرالیا و قهرمانی جهان تای چی در ایتالیا مهمترین برنامه‌های برون مرزی فدراسیون ووشو است که در کنار تقویم داخلی باید همانند قبل به خوبی امور مربوط به آن اجرایی شود و شاید بهتر باشد تا وزارت ورزش هر چه زودتر تکلیف برگزاری انتخابات در این فدراسیون را مشخص کند.