رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نماز جمعه تهران خطاب به اروپایی ها با ییان این که راه تفاهم و مصالحه باز است واگر شما صادقانه عمل کنید باز هم قاطعانه اعلام می کنیم که دنبال سلاح هسته ای نیستیم ابراز امیدواری کرد طرف اروپایی در پایان مهلت دو ماهه به تفکر بنشیند و راه عاقلانه ای در مسئله هسته ای ایران را انتخاب کند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درنماز جمعه این هفته تهران با اشاره به مسئله هسته ای ایران و اقدامات آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه یک صحنه زورگویانه در تاریخ این نهاد در حال روی دادن است ، اظهار داشت: آنها قانونی دارند و ما هم امضا کرده ایم و سالهاست که به آن عمل می کنیم، اما آنان به آن قسمت از قوانینی که باید عمل کنند پایبند نیستند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: برای مذاکره پیش شرطی که برای ما خفت بار است می گذارند و می خواهند قبل از مذاکره از حق خود عدول کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما رفته رفته توانستیم روی پای خود بایستیم و به یک نقطه علمی که حق همه کشورها است برسیم ، می خواهند با این این شرط مذکره و رفتار مستکبرانه یک کشور انقلابی و اسلامی را تحقیر کنند، می دانند که این ملت، این شرط را نمی پذیرد بنابراین شرط غیر قابل عمل می گذارند.

وی ادامه داد: آنان اگر صادق بودند پس از گذشت یک سال که این شرط را گذاشته و مذاکره انجام نشده است، شرط را برمی داشتند، اگر این شرط برای مذاکره نبود، هم اکنون این مسئله حل شده بود.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه آن چه می تواند مشروط باشد تصمیم نهایی در مذاکره است گفت : اینکه  قبل از مذاکره شرط می گذارند، مشخص می کند که حسن نیت ندارند.

خطیب این هفته تهران خطاب به آمریکا و اروپا  یادآور شد: شما اشتباه می کنید، ممکن است در مقطعی مانند حمله صدام به ایران احساس پیروزی کنید اما در نهایت با این احساس پیروزی به چه چیزی دست پبدا می کنید؟ در تحمیل های زورگویانه خود به دیگر کشورها مخصوصا در یک منطقه نفت خیز که می تواند برای دنیا مشکل درست کند چه چیزی به دست خواهید آورد؟

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: یا نمی دانید که در منطقه چه می گذرد؟ یا می دانید و اهدافی بدتر از آنچه تا کنون نشان داده اید، دنبال می کنید، اما راه درست آن است که صاحبنظران دو طرف آزادانه و با حق مساوی، با هم مذاکره کنند.

وی با تاکید بر اینکه ایران قصد انحراف نظامی ندارد ، گفت: راه تفاهم و مصالحه باز است مگر اینکه در ادعای خود صادق نباشید.

آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود :‌ باز هم  قاطعانه اعلام می کنیم که دنبال سلاح هسته ای نیستیم و خود را در قبال قطره خونی که از دماغ کسی خارج  می شود مسئول می دانیم و در این زمینه ها فعال نخواهیم بود.

وی ابراز امیدواری کرد طرف اروپایی در پایان مهلت دو ماهه به تفکر بنشیند و راه عاقلانه ای را انتخاب کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود در نگاهی به فتح خرمشهر، در آستانه سالروز این پیروزی با بیان اینکه بی شک هدف غیر قابل صرف نظر صدام در حمله به ایران گرفتن آبادان و خرمشهر بود، اظهارداشت: هدف صدام این بود که به گفته خود شط العرب را کاملا عربی کنند و این نقطه امیدی بود که به صدام وعده آن را داده بود.

وی افزود: مهمترین آرزویی که داشتند این بود که انقلاب را ساقط کنند یا آنچنان ضعیف کنند تا از الهام بخشی آن بکاهند و آن را به یک عبرت در منطقه تبدیل کنند که البته در همه این موارد شکست خوردند.

خطیب جمعه تهران فتح خرمشهر را نقطه عطفی در جنگ و در تاریخ ایران خواند و گفت: این پیروزی ستاره درخشانی در آسمان مجاهدتهای جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی شد که همچنان باقی است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پس از جنگ، عراق از لاک تهاجمی به لاک تدافعی رفت و حامیان صدام موانع پیشرفت در خاک عراق را با ترکیبی از تجربه شرق و غرب در خطوط دفاعی ایجاد کردند و برنامه نیرومندی برای عراق فراهم کردند و و اقدامات شرارتی از جمله استفاده از بدترین نوع سلاح شیمیایی، زدن کشتی ها و هواپیماها و پرتاب موشک ها در راس اقداماتشان بود.

وی نقطه قوت ایران در این جنگ را مقاومت مردانه و کسب حقوق ایران در سازمان ملل و شورای امنیت دانست و گقت: در این دوره سخت ، همه امکانات دنیا به دست صدام بود و ایران تنها و با دست بسته و تحت محاصره و تبلیغ سنگین رسانه های خارجی و متعهد به اخلاق اسلامی توانست این جنگ را به خوبی اداره کند و جا دارد صاحبنظران و تحلیل گران و رسانه ها بیشتر به اعماق این مسئله بپردازند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه نباید واقعیت ها را به باد فنا بدهیم، یادآور شد: نباید اجازه بدهیم این افتخارات را از ملت ما بگیرند و باید گذشته خود را تقویت کنیم.

وی با اشاره به ساخت فیلم 300 در هالیوود علیه تاریخ و تمدن ایران تصریح کرد: باید از گذشته های دور خود دفاع کنیم و نگذاریم با ادله خود افتخارات ایران را به عیوب تبدیل کنند. خیانت می دانم اگر کسی افتخارات انقلاب  و پس از آن را نیز نادیده بگیرد، هرچند کسی چنین نمی کند زیرا همه در یک کشتی نشسته ایم.

خطیب جمعه تهران در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله احیای قانون کاپیتولاسیون از سوی آمریکا در ایران اشاره و اظهارداشت: این قانون از اقدامات  نادرست غرب بود و از کارهای بدتر کشورهای اسلامی این بود که این ننگ را پذیرفتند.

وی گفت: آمریکایی ها پس از سال 40 قانون کاپیتولاسیون را احیا کردند و پس  از پیروزی انقلاب در اردیبهشت ماه و در شورای انقلاب این قانون لغو شد و این پرونده کثیف واندوه بار و ذلت آور با انقلاب اسلامی بسته شد که افتخار این کار بزرگ را اسلام، امام و نیروهای مسلمان به دست آوردند.

هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روز جهانی ارتباطات، گفت: اصولا متمدن کردن انسانها و ایجاد ارتباط بین آنان و همچنین مجادله احسن و اجازه آزادی تبیین افکار مردم، از افتخارات بشری است.

وی مهمترین صفت پیامبر را مبلغ و مبشر بودن ایشان خواند و افزود: پیامبران با حکم الهی به همه بشریت نگاه می کردند و حق تحمیل نظر خود را نداشتند و این زمینه ای است که ارتباطات جهانی  و رسانه ها باید بر روی آن کار کنند و روحیاتی که اسلام آورده و خیلی از آن برای ما غریب است را باید در رسانه ها هدف قرار دهیم و روی آن کار کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اسلام نمی خواهد حقیقتی را از مردم بپوشاند تا مردم کورکورانه تبعیت کنند، بلکه می خواهد مردم آگاه باشند.

امام جمعه موقت تهران در خطبه اول نماز جمعه این هفته به ادامه بحث  تفسیر آیات الاحکام قرآن و موضوع تقسیم بندی انواع احکام پرداخت .