به گزارش خبرنگار مهر، در مطالعه محققان دانشگاه آلبرتا کانادا، مادران پرسشنامهای در مورد حالات رفتاری و خلق و خویشان در طول بارداری و بعد از زایمان، تکمیل کردند. محققان همچنین گزارش سلامت ۱۰۴۳ جفت مادر و فرزند را بررسی کردند.
«آنیتا کوزیرسکی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «مطالعه ما نشان میدهد آنچه که در طول بارداری برای مادر اتفاق میافتد بر میزان و عملکرد سلولهای تولیدکننده ایمونوگلوبولین در کودکان تأثیر میگذارد.»
نمونه مدفوع نوزادان از لحاظ وجود sIgA (ایمونوگلوبولین ترشحی روده A) مورد آزمایش قرار گرفت؛sIgA آنتی بادی ای است که نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن ایفا میکند.
به گفته محققان، این ایمونوگلوبولین در میکروبیوم برای رشد تحمل خوراکی در برابر آنتی ژنهای محیطی بسیار مهم است.
مادرانی که در سه ماهه سوم بارداری، یا قبل و بعد از زایمان، دارای علائم افسردگی بودند، احتمال داشتن نوزادانی با کمترین میزان ایمونوگلوبولین A در روده شأن دوبرابر بود.
محققان عنوان میکنند کاهش عملکرد سیستم ایمنی موجب میشود نوزادان در معرض ریسک بالا عفونتهای تنفسی یا گوارشی و همچنین بیماری آسم و انواع آلرژیها قرار گیرند، و ممکن است منجر به افزایش ریسک افسردگی، چاقی، و بیماریهای خودایمنی نظیر دیابت شود.
کوزیرسکی در ادامه عنوان میکند: «میزان بالا هورمون استرس موسوم به کورتیزول از مادر افسرده به جنین وی منتقل میشود و در تولید سلولهای که موجب تولید ایمونوگلوبولین بعد از تولد میشود، اختلال ایجاد میکند.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.