به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام دکتر مهدی طاهری ظهر چهارشنبه در نشست کارکنان این اداره کل با طرح سه موضوع بیوتروریسم، جنگ شناختی و رابطه بین بیوتروریسم و جنگهای شناختی، گفت: بیوتروریسم نوعی روش تروریستی است که در آن بهجای استفاده از سلاحهای سرد و گرم از سلاحهای ویروسی و میکروبی استفاده میشود، مثل همین کرونایی که امروز در کشور داریم، این مسئله ممکن است یک نوع بیوتروریسم ملی باشد، یعنی سلامت جسمی یک ملت را تحت هجوم یک میکروب یا ویروس قرار دهند.
وی با ذکر چند مثال از حملات بیولوژیک، افزود: با توجه به ممنوعیت استفاده از سلاحهای بیولوژیک بر اساس پروتکل ژنو در سال ۱۹۲۵، بسیاری ازاینگونه حملات، هیچگاه بهصورت قطعی ثابت نشدهاند؛ اما میتوان به دو مورداشاره کرد، اول آلوده کردن اسبها و گاوها در جنگ جهانی دوم توسط آلمانها و دوم ارسال نامههای آغشته به سیاهزخم به دفاتر خبرگزاریها و اعضا کنگره آمریکا پس از حملات یازده سپتامبر.
حجتالاسلام طاهری ادامه داد: جنگ شناختی مدرنترین جنگ روز دنیاست که در آن بهجای اینکه جسم و بدن انسانها ترور شود فکر و ذهن و اعتقادات و باورهای آنها مورد هجمه واقع میشود تا جایی که تمام افکار و اعتقادات و باورهای مردم را بهطور کامل ترور کند از بین ببرد و درنهایت باورهای جدید مطلوب خودش را به افکار عمومی مردم تلقین و تزریق نماید.
وی گفت: حملهای که امروز دشمنان ایران یا دشمنان اسلام شروع کردهاند یک جنگ تلفیقی است از نوع بیوتروریسم و جنگ شناختی، به این معنا که با استفاده از سلاح میکروبی و ویروسی در قالب جنگ شناختی، افکار عمومی مردم را مورد هجمه قرار میدهند.
حجتالاسلام طاهری نحوه رفتار در این شرایط را در قالب سه رویکرد انفعالی؛ تقابلی و تعاملی تبیین کرد و بیان کرد: در رویکرد انفعالی، فرد یا سازمان مربوطه بهسرعت تحت تأثیر جو غالب قرار میگیرد؛ در زمینبازی دشمن قدم برمیدارد؛ برای مقابله با مشکل، از راهکارهای ارائهشده توسط دشمن استفاده میکند و ابتکار و نوآوری ندارد.
وی ادامه داد: در حالت تقابلی، فرد یا سازمان مربوطه دارای شور و پویایی است؛ راهکارهای غیر خودش را بهشدت نفی میکند؛ تشنج و درگیری داخلی ایجاد میکند و نمیتواند از تمام ظرفیتها استفاده کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در حالت تعاملی، فرد یا سازمان مربوطه شور و پویایی دارد؛ سعی میکند از هر ظرفیت و استعدادی در جای خودش استفاده کند؛ بهشدت از تفرقه داخلی فاصله میگیرد و در مسیر اتحاد نیروها، قدم برمیدارد و بهجای بازی در زمین دشمن، زمینبازی خودش را طراحی میکند.
حجتالاسلام دکتر مهدی طاهری به میدان آوردن «سرمایههای اجتماعی» را راه مقابله با جنگ بیولوژیکی دشمن دانست و افزود: شبکه روحانیون، هیئتهای مذهبی، کانونهای فرهنگی تبلیغی، جمعیت بانوان فرهیخته و سایر مجموعههای مردمی ازجمله سرمایههای اجتماعی هستند که میتوانند بهصورت تعاملی در این میدان حاضر شوند و ایستادگی و مقابله کنند.
وی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی مهمترین نهادی است که میتواند با به میدان آوردن سرمایههای اجتماعی با دانشگاه علوم پزشکی، شبکه بهداشت و درمان، تعامل همدلانه و سازنده داشته باشد.