به گزارش خبرنگار مهر، به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و برای حفظ سلامتی شهروندان اصفهانی و مسافران، کلیه راه بندها و درب تمامی تکایا در مجموعه فرهنگی تاریخی تخت فولاد اصفهان بسته شدند. کانال اطلاع رسانی تخت فولاد نیز از تمامی شهروندان درخواست کرده تا از حضور در این مجموعه فرهنگی تاریخی خودداری کنند.
«تخت فولاد» اصفهان یکی از مهمترین گورستانهای تاریخی در جهان اسلام است که مقابر و تکایای تاریخی متعددی دارد. به دلیل کثرت بزرگان مدفون در این گورستان از آن به عنوان قطعهای از بهشت یاد کردهاند.
«تخت فولاد» در جنوب شرقی اصفهان به مساحت تقریبی ۷۵ هکتار قرار دارد و همردیف گورستانهایی چون «بقیع» در مدینه منوره و «وادی السلام» در نجف اشرف از متبرکترین قبرستانها در میان مسلمانان به شمار میرود. در منابع تاریخی از این گورستان بجز تخت فولاد با عناوینی چون «لسان الارض» و «بابا رکن الدین» (به دلیل وجود مقبره و تکیه بابا رکن الدین شیرازی، از مشاهیر عرفان قرن هشتم هجری و از شاگردان شرف الدین داود بن محمود قیصری) نیز یاد شده است.
اما درباره وجه تسمیه نام «تخت فولاد» گفتهاند که این نام به دلیل وجود مقبره بابافولاد حلوایی از مشاهیر عارفان قرن دهم هجری در این گورستان است که این مزار اکنون در مرکز مخابرات فیض قرار دارد. این مرکز در پس از انقلاب در تخت فولاد جا خوش کرد.
نمیتوان تاریخ دقیقی برای پیشینه این گورستان مشخص کرد، اما کارشناسان بر اساس برخی شواهد و وجود مقبره «یوشع نبی» از پیامبران بنی اسرائیل در این گورستان قدمت آن را به دوران پیش از اسلام باز میگردانند. این گورستان در دورههای مختلف تاریخی پس از اسلام نیز مشهور بوده و در وضعیت فعلی مقابر و تکیههایی از دوران صفوی تا دوران معاصر در آن دیده میشود و بر این اساس میتوان از آن به عنوان موزه معماری مقابر و تکیه ایران یاد کرد.